GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dissabte, 22 de setembre del 2012

Relats Conjunts (setembre - 2012)


Des del blog RELATS CONJUNTS ens proposen escriure un relat inspirat pel quadre "Els tres músics" (Pablo Picasso - 1921).



LA BANDA DELS MÚSICS

(Edició especial. Dimecres, 12 d'octubre de 1921. Del nostre corresponsal)
Una nit més la tranquil·litat d'aquesta ciutat ha estat trencada per un crim horrible. Aquesta matinada s'ha trobat una altra víctima de la "Banda dels Músics". El cos sense vida del senyor Nicanor R. P. , conegut prohom de la nostra vila, ha aparegut en un carreró a prop del port. El cadàver, estrangulat amb una corda de guitarra, tenia al seu costat una clau de clarinet; la signatura clara d'aquesta banda de malfactors que està sembrant el pànic entre els nostres convilatans mentre sembla que la nostra policia s'ho mira impotent. Gairebé des del començament se sap que la banda està formada per tres membres que actuen disfressats d'Arlequí, de Pierrot i de frare simulant que són un conjunt musical com els que podem trobar a gairebé totes les sales de festes de la nostra ciutat. Entenem que això pot dificultar la recerca policial però ens hem assabentat que ja fa alguns dies que l'inspector encarregat del cas disposa d'un testimoni que va poder veure directament els assaltants i, malgrat això, aquests encara no han estat identificats. Fins quan hem d'aguantar aquesta incompetència?. Potser és el moment de fer canvis a la comissaria?. No ho sabem, però està clar que la situació s'està tornant insuportable per la ciutadania.


- I aquest és el més benèvol, inspector. Suposo que ja ha llegit tots els altres diaris. La premsa demana el seu cap!!
- Una investigació policial no es pot fer a partir dels titulars periodístics, comissari. M'ha de deixar treballar i, ben aviat, obtindrem resultats positius. Necessitem més temps!!
- No en tenim de temps, inspector. Ho sento però a partir d'avui, el seu equip passa a dependre de l'inspector en cap que ens han enviat des de la capital. Li demano, li exigeixo millor dit, que es posi a les seves ordres immediatament.
- Això és injust, comissari. Vostè sap que no ens ho mereixem. Hem treballat molt en aquest cas perquè, ara que entrem en la fase de resolució final, el mèrit se l'emporti un altre...
- Prou, inspector!!. L'ordre ja està donada i no em faré enrere. És hora de que la premsa vegi que fem alguna cosa i és hora d'utilitzar altres mètodes d'investigació més moderns. La seva feina ara és ajudar a l'inspector en cap en tot el que li demani i no li accepto cap excusa o que ens posi pals a les rodes. Per començar, vull que li proporcioni el millor dibuixant del seu equip per fer un retrat robot dels assassins segons les dades que ens va aportar el testimoni.
- Molt bé, comissari. Sense excuses i sense pals a les rodes, diu?. Doncs que així sigui. Ara mateix aviso al caporal Picasso, segur que farà un retrat robot que facilitarà molt la feina d'aquest inspector en cap de la capital...

15 comentaris:

El porquet ha dit...

Mac, un dels millors relats conjunts que he llegit mai! Boníssim! M'ha encantat! Ara, la descoberta de tota aquesta investigació és que Picasso va ser caporal de la polícia! Quines coses que aprenem...

Per cert, no hi ha dues línies d'investigació?...

Assumpta ha dit...

Genial!!! :-)))

Així que, sense excuses ni pals a les rodes... hahaha... sí, sí, segur que el retrat robot ajudarà molt l'inspector en cap!!! :-DDD

Ai, MAC, encara recordo quan, fa molt de temps, deies que a tu no en sabies d'escriure relats :-P T'asseguro que entre tota la teva obra s'hi troben alguns dels meus RC preferits!! ;-)))

Elfreelang ha dit...

Aplaudiments!!!!! un senyor relat! ai si el tal Picasso ha fet el retrat robot no se pas si els trobaran mai!

Anònim ha dit...

com penses aquests relats? com t'inspires?

Sergi ha dit...

Hahaha, que bo! Això sí que és jugar net per part de l'inspector, eh! Col·laboració total. Molt ben pensat, amb aquell puntet de mala llet. Bon relat, Mac!

sa lluna ha dit...

M'afegeixo a l'onada...oeeeee...
oeeeee!
Boníssim Mac!

Bona nit

Sílvia ha dit...

M'ha agradat molt, és ben bé com una pel·li americana de polis a la catalana. L'has clavat amb el to, i l'argument molt divertit, haha

Sícoris ha dit...

Un gir curiós i original: el Picasso i el seu quadre, ficats dins d'una trama de "noir".
Una veritable feina de guionista!

Nymnia ha dit...

Jaja! No m'hauria imaginat pas els tres músics com a assassins! Genial! I tampoc m'imaginaria el Picasso en fent un retrat per identificar-los! Molt bona proposta per Relats Conjunts!

Nitamiu ha dit...

un final rodó!! felicitats McAbeu!!

McAbeu ha dit...

EL PORQUET: Moltes gràcies i jo espero que si, que hi hagi dues línies d'investigació perquè ja es veu que la de l'inspector en cap amb aquest retrat robot no portarà gaire lluny. :-D

ASSUMPTA: T'ho agraeixo i m'afalaga que em diguis que alguns dels meus RC són els teus preferits. I pel que fa a saber-ne de fer relats, estic convençut que encara no en sé prou. :-))

ELFREELANG: Gràcies. Jo també tinc els meus dubtes en l'eficàcia d'aquest retrat robot. :-))

PONS: Ostres, no sé que dir-te. Simplement miro la imatge i faig un "brainstorming unipersonal" xD. De les idees que em venen al cap, agafo la que em fa més gràcia (en aquest cas, considerar aquest quadre cubista com un retrat robot) i la desenvolupo.

XEXU: Gràcies també. Tens raó amb això de la mala llet, jo diria que fins i tot més "d'un puntet". ;-D

SA LLUNA: Moltes gràcies!!

SÍLVIA: Gràcies. M'alegro que t'hagi agradat.

SÍCORIS: La buscava aquesta originalitat, m'alegra haver-la aconseguit. Gràcies.

NYMNIA: Com he dit, he volgut fer un relat diferent i m'agrada que em digueu que us ha sorprès. Moltes gràcies!

ANNA: Moltes gràcies!!

Carme Rosanas ha dit...

Arribo tard, però la rialla del teu final és tan autèntica com si l'hagués llegit el primer dia.

És boníssim! Mc, et felicito!

McAbeu ha dit...

CARME: Mai és tard per una rialla. Moltes gràcies!!. :-))

Rafel ha dit...

Amb aquest caporal dibuixant els hi sortirà més a compte prohibir les cordes de guitarra i aturar el cop de moment.

McAbeu ha dit...

RAFEL: Si, jo també ho penso que l'inspector en cap de la capital ho tindrà difícil amb aquest retrat robot. :-DD

Publica un comentari a l'entrada