GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 12 de setembre del 2012

454.- El segrest del fill del joier

454.- Un segrestador ha raptat el fill d'un ric joier, el rescat es pagarà deixant un diamant de gran valor en una cabina de telèfons situada al mig d'una plaça pública. La policia decideix que el joier entregui el diamant, ells rodejaran la cabina i totes les possibles sortides esperant al segrestador deixant que reculli el botí i seguint-lo fins el seu amagatall. El joier entra a la cabina, compleix les instruccions que troba a dins i surt sense el diamant, però sap que la policia no podrà atrapar al segrestador encara que la vigilància és perfecta. Pots explicar quina va ser l'estratagema usada pel segrestador per sortir-se amb la seva?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

47 comentaris:

sa lluna ha dit...

Donar una altra pista falsa a la policia perquè escapin de la cabina i així el segrestador podrà collir el diamant.

Bon dia Mac!!

sa lluna ha dit...

Vull dir que els digui a la poli que a la nota li diu que fagi l´entrega a un altre punt.
Bé, crec que has entès la idea.

Per cert, ja has acabat les vacances? Has pogut descansar bé?
M´alegro de que siguis per aquí!!

Una aferrada.

sa lluna ha dit...

Pensava...i si el segrestador es fa passar per poli, també tendria accés al botí. I una vegada en les seves mans, fogir.

Podem fer una peli amb totaixò, oi??

sa lluna ha dit...

tot això
Tinc el tabulador que no tabula bé ;)

Sergi ha dit...

El segrestador és el propi joier, surt de la cabina sense el diamant, però és que no l'havia portat, se'l queda per ell!

sa lluna ha dit...

En Xexu també té un bon guió ;)

Sílvia ha dit...

uff, que difícil!!! Com el Xexu penso que podria ser ell mateix, però llavors no hauria segrestat el seu propi fill i tot plegat no tindria gaire sentit. Segur que en les instruccions li diu de quedar en un altre lloc i que amagui el diamant...

Sílvia ha dit...

sa lluna, avui està inspirada ;)

ninona ha dit...

En XeXu se m'ha avançat. Jo hauria dit el mateix.

Bon retorn.

Assumpta ha dit...

Ostres, què bo!! Sí que podria ser el joier... ho podria fer cobrar l'assegurança del diamant... però bé, vaig a pensar una mica més :-))

Què bé veure el teu blog actualitzat, MAC!! :-)))

sa lluna ha dit...

Això són els antibiòtics ...

jomateixa ha dit...

jo voldria saber que hi deia a les instruccions que troba a la cabina?? No podem resoldre el cas només amb una part de la informació!!!

Anònim ha dit...

En comptes d'una solució t'en dono dues pel mateix preu

1) A sota la cabina hi ha un túnel per el qual el segrestador ha agafat el diamant i ha fotut el camp

2) El segrestador està a amagat dins de la cabina amagat i les instruccions es que el joier li faci un truc quan la policia s'hagi cansat d'esperar-lo

Assumpta ha dit...

Hehehehe aquesta del túnel d'en PONS m'agrada!! :-)))

Anònim ha dit...

Se m'havia ocorregut el mateix que a Xexu...Continuo pensant...

justin case ha dit...

Bon dia! tinc una possible solució:

El segrestador mai no serà atrapat per la policia perque en cap moment entrarà a la cabina de telèfon.
El segrestador, tria una cabina de telèfon per fer l'entrega del diamant, precisament per donar instruccions al joier a través del telèfon.
El que el segrestador li diu per telèfon al joier es que l'estan vigilant i que no intenti fer cap senyal ni faci res extrany per alertar a la policia, de no ser així, matarà el seu fill. Tot seguit, simplement, li demana que resti a l'espera al telèfon mantenint en alerta a la policia mentres ell dur a terme un robatori, el robatori de la joieria sencera del joier. Un cop acaba de robar el botí, demana al joier que penji el telèfon, deixi el diamant a dins de la cabina i surti tranquil·lament sense dir res a la policia que quedarà rodejant la cabina i totes les possibles sortides vigilant el diamant de gran valor, mentres el segrestador marxa sense pressa havent desviat del tot l'atenció de la policia.
Per tant, l'objectiu principal del segrestador era robar la joieria sencera.
El segrest i el rescat formava part d'una estratègia de distracció per actuar sense preocuparse de la policia. I òbviament, ningú no anirà a buscar el diamant de la cabina. Es per això que el joier sap del cert que la policia no podrà atrapar al segrestador.

Assumpta ha dit...

Ostres, Justin!! M'encanta!! :-)))

McAbeu ha dit...

Ja sabeu que els enigmes laterals admeten moltes solucions i que totes poden ser ben correctes si compleixen les premisses de l'enunciat i segueixen unes deduccions més o menys lògiques. Així que moltes felicitats a tots els que heu donat una possible solució perquè qualsevol d'elles podria haver estat la bona.

Dit això, també us dic que de moment cap d'aquestes és la que dóna el LLIBRE i que, per tant, us tocarà rumiar una mica més. Per ajudar-vos una mica, en el segúent comentari passo a refutar les vostres respostes:

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: Pel que fa a la teva primera idea dir-te que l'entrega del diamant es fa a aquella cabina i no en cap altre lloc. I pel que fa a la segona, doncs tampoc perquè tots els policies són policies de veritat, no n'hi ha cap de disfressat. Gràcies jo també estic content de tornar i vigila amb els tabuladors que no tabulen. :-D

XEXU: El joier és una bellíssima persona que ja en té prou amb el tràngol que està passant perquè a més l'acusis d'aquesta manera. :-))

SÍLVIA: Et dic el mateix que a XEXU i SA LLUNA.

NINONA: Doncs a tu, et dic el mateix que a XEXU.

ASSUMPTA: Ja has vist que el joier no és, pobre. :-DD

JOMATEIXA: Si t'explico el que diuen les instruccions, et soluciono l'enigma.

PONS007: A sota la cabina no hi ha cap túnel i el segrestador no hi cabria amagat a dins de la cabina, es veu que l'home té una mica de sobrepés xD.

ASSUMPTA (2): Doncs tampoc va per aquí. :-)

ESBORRALL: Ja li he dit a en XEXU que no aneu bé, acusant el pobre joier. :-D

JUSTIN CASE: Molt bona i currada la teva resposta, m'ha agradat força. No és la del LLIBRE però tens raó en una cosa que remarco aquí perquè pot servir de pista a tothom: "El segrestador en cap moment entrarà a la cabina".

ASSUMPTA (3): És molt bona, si. :-))

Anònim ha dit...

Tal vegada el fet de no especificar la data en què s'ha de dipositar la joia a la cabina fa que no coincideixin la policia i el segrestador?

jo rai! ha dit...

Després de la novel·la negra del Justin Case només se m'acut traspassar-ho directament a pel·li d'acció i estirar la cabina des de dalt amb un helicòpter...

Una mica "Schwarzenegger" tot plegat però el segrestador no entra a la cabina i m'estranyaria que la poli anés equipada amb projectils antiaeris. És clar que diu que hi ha qui fa caure helicopters a cops de roc...

sa lluna ha dit...

El segrestador li diu que deixi el diamant a la cabina i vagi a la joieria i li prepari joies de gran valor, que ell l´esperarà allà amb el seu fill. Entrega per entrega, i que no digui res a la policia.
La poli a la cabina esperant, i ells (segrestador i joier) fent l´intercanvi.

Bona tarda!

Assumpta ha dit...

Em té intrigadíssima... l'he llegit un munt de vegades però no em ve cap idea :-)

Són boníssims aquests laterals! ;-))

Sergi ha dit...

La solució d'en Jo rai no em sembla dolenta, i sabem que el segrestador no entra a la cabina. Atenent-me a l'enunciat, he pensat que el segrestador potser no té cap intenció de tenir el diamant i no pensa anar a recollir-lo. El rescat es paga 'deixant el diamant de gran valor a la cabina'. És a dir, que la condició per tornar el fill és que el joier es desprengui del diamant.

Sí, ja sé, és una absurditat, però en cap cas no diu que el segrestador es quedi el diamant, encara que seria lògic, només diu que el segrestador se surt amb la seva.

Assumpta ha dit...

A veure... el joier ENTRA a la cabina... COMPLEIX LES INSTRUCCIONS i SURT SENSE el diamant...

El segrestador ES SURT AMB LA SEVA

El segrestador EN CAP MOMENT ENTRARÀ a la cabina.

Doncs bé, la cabina té algun forat o algun vidre trencat, o és d'aquelles que no queden totalment tancades (com, per exemple aquesta... El joier el que ha de fer és entrar a la cabina i des d'allí, posar o tirar el diamant a una paperera que hi ha molt a prop, procurant que la poli no el vegi.

Després, el segrestador, disfressat d'escombriaire, buidarà la paperera mentre la policia segueix esperant que algú vagi a buscar el diamant DINS la cabina.

sa lluna ha dit...

I si en Mac no diu res, vol dir que no ho hem encertat encara...
ooooohhhh!!

Una pista més???

Bona tarda!

McAbeu ha dit...

ESBORRALL: El segrestador rep el diamant el mateix dia que el joier el diposita a la cabina, no hi ha diferència de dates. En canvi si tens raó en la teva frase final: La policia i el segrestador no coincideixen

JO RAI!: No surt ni un helicòpter en tota la pel·lícula. :-))

SA LLUNA: L'únic rescat és el diamant que el joier porta a la cabina.

ASSUMPTA: Jo també m'ho passo pipa! :-D

XEXU: El segrestador vol el diamant i l'aconsegueix.

ASSUMPTA (2): Bona deducció. Expliques com el segrestador pot obtenir el diamant anant a la plaça i sense entrar a la cabina. Però què em diries si et dic que el segrestador no s'acosta ni un moment a la plaça després de que el joier hi hagi portat el diamant?. :-))

SA LLUNA (2): No facis gaire cas si tardo en contestar que els meus horaris "bloguejadors" no van massa fins últimament. De totes maneres, tens raó en una cosa... com has vist, encara no l'heu encertat. :-))

jo rai! ha dit...

Doncs si no hi ha helicòpter hauran d'anar-hi a peu... I si fan dos viatges? El joier va i deixa el diamant i el segrestador se l'emporta tot plegat abans que el tal joier repeteixi la pantomima de la cabina però, aquest cop en presència de la policia.
No en tens més d'aquestes de la barrina?

Assumpta ha dit...

Interessant... molt interessant... Seguiré pensant :-)))

Assumpta ha dit...

D'acord... a veure si ho encerto.

Dins la cabina hi ha un cotxet teledirigit, un cotxet d'aquells de joguina, però maco, de bona marca, que no falli :-)

El joier posa el diamant dins el cotxet i, ja sigui perquè la cabina és oberta (com havia dit en el meu comentari anterior) o ja sigui en el mateix moment en que el propi joier obre la porta de la cabina, des d'un carrer que dóna a la plaça, el segrestador, amb el comandament a distància, fa anar el cotxet amb el diamant cap on és ell. La policia no es fixa en el cotxet, és clar :-))

Assumpta ha dit...

El diamant va aquí dins :-))

Anònim ha dit...

Les instruccions a seguir es lligar el diamant a la pota d'un corb (ales negres noticies negres) que hi ha a la cabina que s'encarregarà de portar el diamant fins al segrestador.

Assumpta ha dit...

Home, PONS, un corb? doncs, enlloc d'un corb, jo dic un colom missatger!! :-))

MAAAAAAC!! No has dit res del meu cotxet teledirigit!! Però, per si no és, jo dic un colom missatger! :-DD

McAbeu ha dit...

JO RAI!: Tampoc és això, només hi ha una entrega del rescat i és aquesta que es fa en presència de la policia. I tant, que en tinc més com l'endevinalla de la barrina. Ja aniran sortint, no pateixis! :-DD

ASSUMPTA (1, 2 i 3): Continues amb les teves bones deduccions i cada vegada t'hi apropes més. El mètode utilitzat és aquest que expliques però l'eina no. Un cotxe teledirigit seria fàcilment detectat per la policia que vigila la plaça. :-))

PONS007: Tu t'hi apropes molt més a "l'eina" utilitzada però no l'acabes d'encertar. El LLIBRE aposta per una altra que passaria molt més dissimulada que un corb al mig d'una plaça pública.

ASSUMPTA (4): Ara si, correcte. Encertes perfectament la solució del LLIBRE: 454.- El joier va trobar un colom missatger dins la cabina. Seguint les instruccions va haver de deixar el diamant en una bossa que l'animal portava i deixar-lo anar, la policia no va poder fer res per atrapar-lo quan va marxar volant. Felicitats!! :-))

jo rai! ha dit...

L'Assumpta es mereix el rètol perquè s'ho ha treballat (felicitats Assumpta) però a en Pons, com a mínim li toca una cinta, no?

McAbeu ha dit...

JO RAI!: No et diré que no. O, sinó, potser un rètol d'un altre color... ;-D

Assumpta ha dit...

Hehehehe iupiiiiiii :-D

Jo, amb el tema del cotxet, veia clar que havia de ser quelcom que es pogués "dirigir" per portar el diamant on hi hagués el segrestador, però confesso que la idea del colom missatger me l'ha donat en PONS que no sé com ha dit un corb i no un colom... Ell és així d'original ;-))

Així doncs, estic disposada a compartir rètol amb en PONS ;-)))

Assumpta ha dit...

Per cert, aquests enigmes m'agraden moltíssim, els laterals són boníssims!! :-)))

Visca els enigmes laterals! ;-))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Visca!!. Encara que n'hi ha de matemàtics que també fan força patxoca, no?. ;-DDD

Assumpta ha dit...

Hahahaha els matemàtics a vegades no entenc ni què pregunten :-))

Ara bé, de matemàtiques hi ha una cosa que sí que em fa molta patxoca:

12 - 4 = 8

A veure si resols aquest enigma! :-DD

Anònim ha dit...

veig que el LLIBRE no ha estat escrit per en George R.R. Martin...

Assumpta ha dit...

Ni per J K Rowling perquè, llavors, seria una òliba o un mussol :-DD

McAbeu ha dit...

PONS: Trobar l'autor del LLIBRE si que és un bon enigma.

ASSUMPTA: Difícil el teu enigma matemàtic. Però ho intento:
Sabent que 12 és igual a (4x3) i que 4 és igual a (3+1) podem deduir que 12 vol dir 1 i que 4 vol dir 11 i, en conseqüència, 8 implica 10. Aplicant la fórmula corresponent ens surt que els de 12 estan contents i que els de 4 cada vegada estan "más tristes". :-DDD

Assumpta ha dit...

Molt bé, MAC!!! Has resolt l'enigma!! :-DDD

Això que 12 vol dir 1 i 4 vol dir 11 m'ha encantat!! :-))

Assumpta ha dit...

Mac!! Han canviat les variables!! :-DD

Ara 12 vol dir 1 i 4 vol dir 12 hehehe i, en conseqüència, 8 implica 11.

Ara bé, el resultat no varia!! :-DD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Exacte el resultat (que ells cada vegada estan "más tristes") no varia. :-DD

Assumpta ha dit...

:-DDDDD

Publica un comentari a l'entrada