GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 7 de març del 2012

406.- Homenatge a Josep M. Espinàs

406.- “... el primer que es produeix és una fase purament teòrica, d'observació i càlcul ... són uns segons de silenci absolut, durant els quals ... analitzen mentalment el camp d'operacions i s'esforcen a fixar el seu criteri de preferències. El combat s'inicia amb un primer round de tempteig, com a la boxa, cada u allarga la mà amb una certa precaució, però també amb una certa alegria, sense la por d'espifiar-la ... és ben curiós el que passa, ben sovint ... menyspreem immediatament la varietat i ataquem a fons, obsessivament, només una de les especialitats. Els partidaris de la justícia distributiva i equitativa protesten, i no deixen de tenir raó ... Aquesta actuació monomaníaca produeix en la resta ... una frustració angoixosa ... i en aquest moment crític es dicten les regles del joc ... que ens indueix a fixar un cert ordre, a harmonitzar el nostre gust amb el gust dels altres ... tot admetent l'excepció, el caprici o el petit abús, sempre que el 'culpable' tingui la simpatia o les raons que calen per fer-s'ho perdonar ...”. 
Acabem de llegir part d'un text de l'escriptor i articulista català Josep Maria Espinàs (Barcelona, 1927) on descriu un fet habitual a partir d'un objecte quotidià, pots deduir de què està parlant?. (A més, si ho saps, ens podries dir també de quin llibre seu hem extret aquest text.)

Josep Maria Espinàs i Massip és un escriptor, periodista i editor català. Autor d'una extensa obra narrativa amb la qual ha aconseguit, entre d'altres, el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, el Premi Joanot Martorell, el Premi Sant Jordi i el Premi Víctor Català. També va ser el cofundador d'Els Setze Jutges i de l'editorial La Campana. Va néixer a Barcelona el 7 de març de 1927; avui fa, doncs, 85 anys.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

5 comentaris:

jo rai! ha dit...

Es tracta d'una capsa de galetes!

Ara vaig a veure si trobo el llibre que no sé massa on el dec tenir...

jo rai! ha dit...

No el trobo però com que em faria il·lusió treure bandera vermella justament en aquest joc he fet una mica de trampa i he buscat a la bibliografia. Es diu "Els nostres objectes de cada dia"

Assumpta ha dit...

No en tenia ni idea, ho confesso, però llegint la resposta de JO RAI! m'ha fet gràcia imaginar la situació que descriu en Josep Maria Espinàs :-)

En canvi el llibre sí que l'hauria endevinat, tot i que no l'he llegit i m'agradaria fer-ho, en parlar d'un "objecte quotidià" ja he pensat que havia de ser aquest :-))

Carme Rosanas ha dit...

Jo tampoc ho he endevinat a la primera, però en veure la resposta de Jo rai! he pensat que la clava, és exactament així quan s'obre una capsa de galetes variades...

McAbeu ha dit...

La solució del LLIBRE és: 406.- L'autor parla del moment d'obrir i començar a menjar les galetes d'una capsa de galetes variades. Aquesta és una de les definicions que apareixen al llibre “Els nostres objectes de cada dia – Petit diccionari irònic i sentimental” escrit per Josep Maria Espinàs i publicat l'any 1981.
Com molt bé diu JO RAI! primer i després confirmen ASSUMPTA i CARME. Felicitats!!

Publica un comentari a l'entrada