GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 5 de març del 2012

405.- Un enquestador molt professional

405.- Un enquestador realitza una estadística sobre l'atur i arriba a les següents conclusions: 1) L'atur afecta al 10% dels entrevistats, 2) Entre els entrevistats hi ha més pares que fills, 3) Cada fill té una germana. 4) Hi ha més nois que noies, i 5) No hi ha pares sense fills. Una vegada presentat aquest estudi, ens podries dir com va canviar el percentatge d'atur?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Yáiza "

8 comentaris:

Yáiza ha dit...

Ei! Bon dia!! Un dia que el veig sortir... i no en tinc ni fava... aviam que m'ho torni a llegir...

Yáiza ha dit...

Mira... l'atur va augmentar, perquè l'enquestador era un inútil i les dades que ha tret són del tot incoherents, així que quan les va presentar al seu cap el van fer fora, i va augmentar el percentatge d'atur!!!

Com pot ser que hi hagi més pares que fills, si tots els pares tenen fills? Com pot ser que hi hagi més nois que noies si cada fill té una germana? (entenent que només parlem de la generació "fills" i no incloem possibles "mares" que ja no serien "noies", no?).

Apa, és la meva aposta!

Assumpta ha dit...

Hahahaha a mi em semblava un embolic i no entenia que posés "fàcil", després de llegir la resposta de la YÁIZA, a part de partir-me de riure, crec que ha de ser així com diu ella :-DDD

trena ha dit...

jo tampoc no entenc res... em recorda a un problema d'un examen de física de segon de carrera que vaig suspendre estrepitosament... però crec que aquest teu és pitjor :P

jo també crec que la Yáiza té raó!

Sergi ha dit...

Doncs jo voldria creure que es pot trobar una solució ben argumentada, però no posa ni matemàtic ni res i l'únic que se m'acudeix és el que ha dit la Yáiza, en tot cas jo l'hauria fet fora per presentar les dades tan malament!

Jordi ha dit...

No l'entenc però sembla que la mostra agafa tres generacions doncs el nombre de pares és major al de fills si alguns pares també són fills i algunes de les filles estan casades amb altres fills, si no no hi ha més nois que noies.

Peró si a la mostra surt un 10% suposant que és una mostra de persones en edat de treballa, l'atur és d'un 10% a la mostra. Si no, que ho suposo donat que és un problema, el mostreig està tant malament plantejat que tant se'n dona el resultat.

jo rai! ha dit...

Diria (de fet ja ho he dit fa una estona però alguna cosa he fet malament que no surt el comentari), que totes les dades posteriors a la de l'atur són irrellevants per a l'estudi, vull dir que, si hi ha un 10% d'aturats, hi continuara havent el mateix 10% independentment de quins siguin d'entre tots els que es mencionen.
Vaja, a mi m'ho sembla...
Potser el pobre enquestador posats a fer va anar recopilant més dades per si li podien servir per a estalviar-se feina en la propera enquesta.

McAbeu ha dit...

La resposta del LLIBRE diu: 405.- Les llistes de l'atur van augmentar quan s'hi va afegir l'enquestador, ja que va ser acomiadat per incompetent al presentar les seves conclusions. Si no hi ha pares sense fills i cada fill té una germana, no pot ser que hi hagi més pares que fills.
Així que és la YÁIZA qui s'emporta el rètol vermell. Felicitats!

Publica un comentari a l'entrada