GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 26 de setembre del 2011

363.- Un botiguer i tres caixes de caramels

363.- Un botiguer rep una comanda de caramels, són tres caixes i tal com consta a les etiquetes en una hi ha caramels de menta, en l'altre de xocolata i en la tercera una barreja dels dos anteriors. A mitja tarda, quan encara no havia obert les capses rep una telefonada del proveïdor avisant-lo que un error a fàbrica ha fet que les caixes sortissin mal etiquetades. Com a mínim, quants caramels haurà de treure i de quines caixes per descobrir que conté cadascuna?


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Allau "

27 comentaris:

Sergi ha dit...

No seria més fàcil mirar dins i veure què hi ha...?

Bé, si agafa per casualitat primer la caixa barrejada, com a mínim amb dos caramels podria saber que és aquesta (si no, fins que li surti un de diferent). Llavors, només caldria treure de dins de cadascuna de les altres un caramel, per saber quina és quina. De fet, traient només un caramel sabrà de què és la segona caixa, i la tercera ho sabrà per eliminació.

Si la caixa que tria primer no és la barrejada, haurà de treure almenys la meitat de caramels més un per saber que és o bé la barrejada o la del gust que li estan sortint els caramels.

I em sembla que porto un embolic que m'estic marejant. Necessito sucre. Tens un caramel?

Assumpta ha dit...

XEXU, pots repetir, si us plau? :-D

Quadern de mots ha dit...

Haurà de treure un mínim de dos caramels de dues caixes diferents.
Sempre que els caramels de la tercera caixa siguin multi gustos, es a dir, caramels de menta i xocolata. (que no serien massa del meu gust).

Assumpta ha dit...

No t'agraden els AFTER EIGHT, QUADERN? Són boníssims :-))

Quadern de mots ha dit...

Aquest si, però jo diria que són bombons. Els caramels els prefereixo de fruites.
Mira ara me'n vaig a buscar un.

Assumpta ha dit...

Sí, tens raó, són bombons :-))

Allau ha dit...

Jo obriria la caixa que té l'etiqueta de "barreja" que, com està equivocada, ha de contenir caramels d'un sol gust. Per tant, treient-ne un de sol ja sabré si és la caixa de xocolata o de menta.

Suposem que són de menta. Llavors, com les dues altres etiquetes estan també equivocades, l'única solució és que on posa menta hi hagi els caramels de xocolata i on posa xolata hi hagi la barreja, sense necessitat d'obrir les capses.

Carme Rosanas ha dit...

Si una capsa fos d'After eight, no caldria treure res... us asseguro que la reconeixeríem per l'olor tant bona de xocolata. Però els caramels no fan gaire olor!

JO m'he marejat només de pensar-ho sense escriure-ho com el XeXu... Teniu un After eight?

Posats a demanar! :)

fanal blau ha dit...

Jo m'oferiria a obrir les capses, tastar-los, tornar a precintar-les i veure com resoleu el problema! :)

Carme! Jo et feia més de xocolata negra negra! :)

Ferran Porta ha dit...

He de dir que he arribat poc després que publiquessis l'enigma, he començat a escriure i cinc o sis línies després he pensat que allò no hi havia qui ho entengués. Total, ho he esborrat... i ja m'ho explicareu, hehe

Carme Rosanas ha dit...

Fanalet, no sé si ho són tots, però els que jo he menjat prometo que són de xocolata negra! Només que tenen menta dins. :) Faltaria plus que és posés en dubte la meva honorabilitat en temes de xocolata! Fins aquí podíem arribar. ;)

Ferran ja veus que aquí molta tertúlia i poca feina, per cert, vols un after eight)

Assumpta ha dit...

Vingaaaaaaa After Eight per a tots!! :-D

Jordi ha dit...

Un carmel de la caixa de barreja. Si totes estan malament etiquetades veient quin carament hi ha en aquesta podem saber quines serien les etiquetes correctes de le altres dues caixes. Si surt un gust, automàticament la caixa etiquetada com d'aquest gust serà de l'altre gust i la tercer caixa la de barreja.

Assumpta ha dit...

Ui, JORDI, no ho entenc... a veure, per exemple, treus un caramel i és de menta, per tant, saps segur que aquella no és la capsa de menta... però, com saps que no és la de la barreja?

Ah... espera, espera... treus un de la caixa que posa barreja... saps segur que està equivocada i, per tant, NO és el barreja... si surt de menta segur que és la capsa de xocolata... però ai... em perdo!! :-DD

Assumpta ha dit...

Provem:

- La capsa que posa barreja NO és barreja. Surt un caramel de menta, per tant és la capsa que hauria de posar xocolata.

- Ara tenim dues capses, etiquetades com a MENTA i XOCOLATA.

- Una de les dues ha de contenir barreja i l'altre caramels de xocolata.

- Evidentment la capça que posa XOCOLATA no tindrà caramels de xocolata perquè està equivocada, ha de tenir barreja o menta...

Em perdo... :-))

Assumpta ha dit...

A veure quines burrades estic dient... si la capsa que posa BARREJA no pot ser barreja, si surt un caramel de menta és que ÉS LA CAPSA DE MENTA!!! Mare meva, quin embolic m'estava fent.

D'acord. Ara tenim una capsa etiquetada com a MENTA i una com a XOCOLATA. Sabem segur que a la que posa menta no hi ha caramels de menta, perquè són a la capsa que posa BARREJA.

Llavors, a la capsa que posa MENTA no hi pot haver els de menta, clar, perquè són a la que posa BARREJA, però hi podria haver la barreja dins la capsa que posa MENTA.

Tu dius:

"Si surt un gust, automàticament la caixa etiquetada com d'aquest gust serà de l'altre gust i la tercer caixa la de barreja."

Segons això, la capsa que posa MENTA segur que hi hauria els de xocolata... per què?

(Ja imagino que estic fent el ridícul, però és que no ho veig... ) :-)

Assumpta ha dit...

No, no hi podria haver la barreja dins la capsa que posa MENTA perquè llavors els de xocolata haurien de ser a la capsa que posa XOCOLATA i això no pot ser!! :-DD

Sí senyor, JORDI!!! plas, plas, plas!!

Sóc lenta d'entendederes, però al final hi arribo, eh? :-DD

Assumpta ha dit...

Conclusió, seguint la teoria d'en JORDI:

Capsa que posa BARREJA surt caramel de menta, per tant és la capsa de MENTA.

Com la capsa que posa XOCOLATA no pot tenir caramels de xocolata, és evident, doncs, que els de xocolata seran a la capsa que posa MENTA.

Finalment, a la capsa que posa XOCOLATA hi haurà la barreja ;-))

Sergi ha dit...

Per què no posa un retol a les caixes que posi 'caramel sorpresa!', i llestos?

Assumpta ha dit...

Hahahaha molt bé, XEXU!! :-P

McAbeu ha dit...

El botiguer us agraeix la vostra ajuda i sens dubte hauria fet una "OFERTA de Caramels Sorpresa" seguint la idea d'en XEXU si no fos que l'ALLAU primer i en JORDI després li donen la solució que arregla el seu problema només obrint una de les capses com molt bé (al final ;-D) explica l'ASSUMPTA. Felicitats! :-)

PS: Jo també m'agafo un after eight! :-D

Sergi ha dit...

Però no podem estar segur que totes les caixes estan mal etiquetades, no? Potser només dues ho estan i la tercera no... això l'enunciat no ho deixa clar. Impugno la resposta!

Assumpta ha dit...

Ostres, perdó ALLAU, no vaig veure que tu havies donat primer la resposta... i tant!! :-))

Jordi ha dit...

La seqüència de missatges de l'Assumpta no té preu. M'ho he passat molt bé llegin-te :D

Assumpta ha dit...

Hehehehe, gràcies, JORDI... eren pensaments "reals", eh? vull dir que el meu cap funciona així de "lent" en aquestes coses... però bé, quan al final ho entenc, tinc una alegria!! :-DDD i si, a més, he fet riure a algú, l'alegria es multiplica per molt! ;-))

McAbeu ha dit...

XEXU: El LLIBRE, sempre atent a les queixes dels usuaris ;), ha estudiat la teva impugnació i accepta que tens raó... a mitges. A l'enunciat hi diu "un error a fàbrica ha fet que les caixes sortissin mal etiquetades", entendre "les caixes" com "algunes caixes" és tan vàlid com entendre-ho com "totes les caixes". Dues interpretacions correctes però només una de vàlida, la que donava la solució a l'enigma.

ASSUMPTA i JORDI: A mi les explicacions de l'Assumpta m'han agradat molt i no perquè em fessin riure sinó perquè mostren (i demostren) la "línia d'investigació" que porta a la solució final. I el que m'agrada dels enigmes és justament això... que fan pensar!. :-))

Jordi ha dit...

Bé, m'ho vaig passar bé en el bon sentit. No per riure sinó per mostrar de manera tant espontània el procés. Es com quan pensem en veu alta... ;-)

Publica un comentari a l'entrada