GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 25 d’octubre del 2010

273.- Que en tenim de pèls al cap!

273.- És possible trobar al Tarragonès, dues persones amb el mateix número de pèls al cap?




TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sànset "

25 comentaris:

Francesc Mompó ha dit...

Home, si els dos són calbs, sí.

sànset i utnoa ha dit...

Home, al cap no hi tenim "pèls", hi tenim "cabells". Per tant: totes lesp ersones que habiten al Tarragonès tenen el mateix nombre de pèls al cap! És a dir, cap.

*Sànset*

sànset i utnoa ha dit...

mmm les dues respostes m'agraden!

que astuts nois!

jeje

Utnoa

kika ha dit...

doncs, jo com la utnoa :-)

McAbeu ha dit...

Acabo d'afegir al post la cançó de La Trinca que m'ha inspirat el títol de l'enigma. No és cap pista ni hi té res a veure, però m'ha fet gràcia. :-D

rebaixes ha dit...

Hi ha calbs, rassurats, amb pèl incipient... etc, ara endevinar-ho m'anirà pels PÈLS... Anton.

Ferran Porta ha dit...

La resposta és "sí, és possible trobar-ne dues. I més de dues, també".

Val? ;)

captaire ha dit...

Sí.
Però... cal?
:P

Josep B. ha dit...

Doncs tinc la sensació que, descomptats els calbs totals, si és que existeixen de natural, i acceptant pel com a sinònim de cabell la resposta és sí.

Però a diferencia del Ferran sostinc que aquesta possibilitat és molt baixa i tendeix a 0, per la qual cosa és possible però no probable.

Puigmalet ha dit...

El DIEC2 ens diu de 'cabell' que és el 'pèl que surt a la pell del crani de l'espècie humana'. O sigui que si el problema radica en els pèls del cap és que algú ens pren el pèl: el diccionari o el Llibre.

McAbeu ha dit...

Bon dia.

FRANCESC MOMPÓ: La teva opció és bona, no podem descartar que hi hagi gent totalment calba (amb 0 cabells), però no és la solució que buscàvem.

SÀNSET: Com et diu en PUIGMALET més avall, els cabells són els pèls del cap. I per si no te'n refies d'en PUIGMALET i del DIEC pensa que La Trinca també ho diu... :-DD

UTNOA i KIKA: Són dues respostes molt enginyoses; però el d'avui no és un enigma lateral, és més aviat matemàtic. ;-)

ANTON: Segur que algun dels cracks que passen per aquí se'n sortirà, encara que sigui pels pèls. :-)

FERRAN, CAPTAIRE, JOSEP B.: Teniu raó quan dieu que si que és possible, però el rètol vermell d'aquest enigma se l'emportarà qui digui el perquè. :-))

PUIGMALET: Ja has vist que, almenys avui, no ens prenen el pèl. Tant el LLIBRE com el DIEC (encara que potser no en aquest ordre) són fonts de solvència contrastada. :-)

sànset i utnoa ha dit...

Llavors, la resposta serà que sí, que no en tenen cap, perquè van rapats al zero.

*Sànset*

McAbeu ha dit...

SÀNSET: Doncs no, que ja li he dit a en FRANCESC que descartem els de 0 cabells.
Bé, de fet no els descartem perquè també són una resposta possible però el que busquem és una resposta més general que doni una solució al problema.

Una pista... per solucionar l'enigma necessitem alguna dada més que les que dóna l'enunciat.

Puigmalet ha dit...

Aventuro una possibilitat: Sí, ja que sempre compartiran la mateixa quantitat de pèls, i, en un dels casos, encara n'hi sobraran. Si l'enunciat es referís al "número total" aquesta resposta ja no serviria, evidentment.

sànset i utnoa ha dit...

ESTADÍSTICA!!!

Aquí (http://www.curiositats.cat/index.php/cos-huma-i-salut/799-dades-curioses-dels-cabells.html) hi diu que com a molt una persona pot tenir 150.000 cabells. Al tarragonès hi viuen més de 150.000 persones. Per tant, estadísticament algú repetirà el mateix número de cabells que algú altre

Cola?

P.S. Aviso, si no és àixò plego...

*Sànset*

sànset i utnoa ha dit...

i, per cert, això de "fàcil" no en té ni un pèl (xist-fàcil)

*Sànset*

Assumpta ha dit...

Ostres, doncs ni la menor idea... jo no m'hi passejo massa pel Tarragonès... hehehe :-DD

Assumpta ha dit...

Mac ;-)

Et demano una pista, que deixo a la teva elecció i confiant en la teva bondat el fet de respondre o no, i marxo una estona... Quan torni miraré a veure si has dit alguna cosa ;-))

No en tinc ni idea però per veure si s'obren nous camps d'investigació, et faig aquesta pregunta:

El fet que sigui al TARRAGONÈS té alguna rellevància especial o es podria fer exactament la mateixa endevinalla amb el VALLÈS OCCIDENTAL, el BAGES o el PALLARS SOBIRÀ? per dir algunes comarques de la nostra estimada Catalunya?

Malgrat la llargada de la pregunta, pots respondre amb un SÍ o amb un NO, segons sigui o no rellevant que el marc de l'endevinalla sigui al TARRAGONÈS...

Moltes gràcies ;-)

sànset i utnoa ha dit...

Jo diria que Pallars Sobirà no pot ser, que hi ha massa poca gent, i llavors ja podria ben ser que no trobéssim dos persones amb el mateix nombre de cabells...

Yo, que sigo en mis 13!

*Sànset*

sànset i utnoa ha dit...

sempre fent esment a qüestions de probabilitat, clar...

P.S. Mac, si no resols ràpid "l'assunto" començaré a dubtar de la meva posició.

*Sànset*

Francesc Mompó ha dit...

Vinga, començaré a desbarrar: la resposta continua sent: SÍ. Perquè si hi ha un que només té un pèl, tots els altres que en tenen, quan comencem a comptar també en tenen un. I 2, i 3, i... o siga que sempre hi haurà molta gent que coincideix amb el nombre de cabells en la relació numèrica. És allò de quan et pregunten, vostè té 20 anys? I tu dius sí. I és clar que els tens, i 25, i 30, i 35, i ...
En fi, ja he desbarrat prou.
Hala, salut i Terra.

McAbeu ha dit...

A última hora però passo a contestar-vos:

PUIGMALET i FRANCESC MOMPÓ: La vostra és una possible resposta però no val perquè parlem del "número total" de cabells, que és el que ha de ser igual o no en les dues possibles persones. :-))

ASSUMPTA: Et puc contestar sense problemes: Si, és rellevant que sigui el Tarragonès i no una altra comarca. En altres comarques també es podria fer la mateixa endevinalla però no es podria fer en totes. En SÀNSET t'explica el perquè en el seu comentari.

SÀNSET: No dubtis de la teva posició perquè ho has encertat. Et copio la resposta del LLIBRE: 273.- Segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (www.idescat.cat) el Tarragonès té 247.827 habitants (any 2009), com els pèls possibles al cap d'una persona varien entre 0 (els calbs) i uns 150.000 podem assegurar que, sense cap dubte, almenys dues persones tindran el mateix nombre de pèls.
Aquest enigma es basa en un teorema matemàtic que es diu "Principi del Colomar", però que no cal conèixer per encertar-lo.

sànset i utnoa ha dit...

iuju!

*Sànset*

Assumpta ha dit...

Hehehe en SÀNSET sempre celebra amb un "iuju!"... això vol dir que ara és en pijama dins del cotxe i furtant wi-fi ;-)))

sànset i utnoa ha dit...

No, no. Que ja tenim internet a casa. Tot s'ha de dir, has encertat el tema pijama.

*Sànset*

Publica un comentari a l'entrada