GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 30 de juliol del 2010

Un Enigma Polític

Com ja sabeu, els divendres estan destinats als ENIGMES ESPECIALS que ja coneixeu i que trobareu enllaçats a la barra lateral, n'hi ha de 4 tipus perquè generalment hi ha quatre divendres al mes.
Però en alguns mesos, com aquest, trobem CINC divendres i per això avui us he preparat un altre Enigma encara més Especial.

Aquest ENIGMA POLÍTIC


Hi havia una vegada un petit país que era una nació però que només li deixaven ser una "nacionalidad", que tenia una llengua pròpia però que no podia ser la "preferente" i que si el que decidien els seus habitants en un referèndum democràtic no agradava als que el perdien doncs es podia obviar aquesta voluntat popular per la via judicial, que no em negareu que és una manera bastant "sui-generis" d'entendre la democràcia.

El President d'aquest país, com podeu veure al vídeo que encapçala aquest post, té raons per estar indignat i, fins i tot, atabalat. Per això aquest matí, ha aixecat per un moment la vista del munt de papers que omplen la taula del seu despatx i ha dit, dirigint-se al seu ajudant i secretari personal:

- Quantes cabòries..., vols dir que s'acabaran algun dia?

El secretari, un home del partit del President i nascut al mateix poble que ell, ha dubtat si aquesta pregunta es referia als problemes del país, a les eleccions que d'aquí poc es celebraran o al ressò de la última gran manifestació popular però, com bon polític que és, no ha dubtat a contestar i ha dit:

- 41.121951 , 1.239158

Una resposta estranya que el President ha intentat aclarir, continuant la conversa:

- Com no em donis més pistes...

- Ja sabeu que en política, com a la vida, per entendre les coses és necessari baixar al nivell de la gent del poble o, dit d'una altra manera, s'ha de viure i veure el carrer.

- Això ja ho sé, però encara no ho veig...

- Quan els arbres no ens deixen veure el bosc i no podem apartar-los, el millor és apartar-nos nosaltres i segur que aleshores, amb una altra perspectiva, ho veure'm tot més clarament.

El President ha preferit no preguntar res més, primer perquè ja n'està una mica fart de les respostes en forma de proverbi xinès del seu ajudant i segon perquè ja ha desxifrat el missatge ocult. Ho podeu fer també vosaltres i dir quina ha estat la verdadera resposta del secretari a la pregunta del President?


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " P-CFACSBC2V "

22 comentaris:

Anònim ha dit...

AMICS MEUS,QUANT UN POBLE NO SAP LO QUE VOL,ES FACIL D'ENTAVANAR...
QUANT UN POBLE AMB QUATRE AMBIGUITATS ES FELIÇ"TODO EL MONTE ES OREGANO",,,
JUGANT AMB BCN.

McAbeu ha dit...

ANÒNIM: Segurament tens tota la raó, però hem de ser més optimistes i creure que la gent (que de fet som tots nosaltres) cada vegada sabem més el que volem. No és dolent jugar, el que hem d'intentar evitar és que juguin amb nosaltres.

Carme Rosanas ha dit...

No sé ni per on començar, Mc... tractant-s e de polítics, podria ser qualsevol bajanada. Si aconsegueixo tenir alguna idea, tornaré!

sànset i utnoa ha dit...

Segurament li hagi dit que podrien anar a fer un carajillo al seu despatx, que posaria el VHS de la darrera faena del Manolete.

*Sànset*

JJMiracle ha dit...

No ho sé… em surten unes coordenades a Tarragona, concretament a la rambla del President Francesc Macià, no gaire lluny de l'hospital Joan XXIII. Però no acabo de relacionar-ho…

Assumpta ha dit...

Ostres, quants números!!

Serà el que diu en Pesé? Hem d'anar tots a l'Hospital? Hem de seguir els ensenyaments de Joan XXIII? :-))

Anònim ha dit...

Mira que segueixo la política amb molt d'intererès i no ho sé desxifrar!

Agnès Setrill. ha dit...

Diria que te a veure amb el començament de com s'escriuen els números, solts o aparellats,... però malauradament ara no tinc tems.,podria desxifrar paraules com:

"Quan un sent vi-u i...com a ...vent-tre, no ho sent vuit. "

potser posant-hi moooolta imaginació...?????

Josep B. ha dit...

Les coordinades ens porten al mig del mar, al sud d'Àfrica (la latitud, o potser la la longitud, és negativa)

L'únic que se m'acut és que "estem amarats" o potser "anem a la deriva", també podria ser "Hem begut aigua (salada)".

No crec que sigui cap d'aquestes respostes, però no se m'acudeix res més.

McAbeu ha dit...

CARME: De moment comences bé, tens raó quan dius que és una bajanada. :-D

SÀNSET: Podria ser però no va per aquí. ;-))

P-CFACSBC2V: Has vist clarament que els números eren unes coordenades i has arribat al lloc correcte. Una vegada allí has d'interpretar les pistes i la solució estarà a la vista.

ASSUMPTA: Mai és mal moment per encomanar-nos als sants (o beats en aquest cas) però no crec que sigui necessari per solucionar l'enigma. :-)

ALBERT: No cal estar gaire al cas de la política per trobar la solució.

AGNÈS: M'ha encantat el teu intent de "desencriptació" del missatge però no cal que t'hi escalfis el cap, ja hem vist que els números són unes coordenades geogràfiques.

JOSEP: Les teves idees són molt bones, potser t'has deixat que "estem amb l'aigua al coll" :-)). El que passa és que has pres el guionet com si fos un signe menys i això t'ha portat massa lluny. Les coordenades, com ja ha dit en P-CFACSBC2V, corresponen a un lloc molt concret de la ciutat de Tarragona.

JJMiracle ha dit...

Mmm… El dia que et dediquin el nom d'un carrer?

Assumpta ha dit...

Doncs donat que és la rambla del President Macià, el que hauria de fer en Montilla és proclamar la República catalana com ell va fer :-))

JJMiracle ha dit...

Doncs Assumpta, sembla lògic que vagi per aquí, sí.

McAbeu ha dit...

Amics meus, centreu-vos una mica. :-))

Començo dient que el nom del carrer té a veure només en una petita part en la solució de l'enigma (així que el desig de l'ASSUMPTA es quedarà per complir perquè estic segur que CAP dels polítics que actualment són al Parlament està a l'alçada del President Macià).
Aquest enigma necessita tres passos per trobar-hi la solució:
1.- Veure que els números són unes coordenades geogràfiques concretes.
2.- Una vegada fet això s'ha d'interpretar la primera pista que quan diu "veure el carrer" vol dir que hem de fer servir "street view" de Google Maps.
Fins aquí ha arribat en P-CFACSBC2V, i si seguiu l'enllaç que ha posat al seu primer comentari s'obrirà el Google Maps amb una vista del lloc que busquem, només cal imaginar-vos que hi sou en persona i fer-hi una ullada per trobar la solució.

De moment no us dic res més, si convé pregunteu-me el que volgueu i penseu que queda una pista per interpretar. :-))

JJMiracle ha dit...

Ostressss, després de l'última pista em sembla que m'he il·luminat:

Darrere un arbre hi diu "Edifici president", que, reinterpretat, podria voler dir: "E difici, president", o sigui: "És difícil, president" :-DDD

McAbeu ha dit...

P-CFACSBC2V: Molt bé, veus com no era tan "difici" :-DDD

Assumpta ha dit...

Jajajaja "El secretari, un home del partit del President i nascut al mateix poble que ell"

Era important l'accent... "eh difissi" :-PP

Mireia ha dit...

Arribo tardíssim i m'ho he perdut tot. però Mac Molte felicitats! Quna currada!!!

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: En un enigma tot el que es diu a l'enunciat té la seva relativa importància. :-DDD
- Como se dice edificio en catalán?
- Edifici
- Ya lo sé que é difissi, por eso te lo pregunto!

(Perdona però no me n'he pogut estar) :-))))

MIREIA: Gràcies, aquest és un enigma 100% made in Xarel-10 per això encara em fa més il·lusió que us hagi agradat. :-)

Assumpta ha dit...

Jajaja el coneixia, el coneixia, me'l va explicar un amic sevillà i em va fer riure molt... per això, en llegir la resposta d'en PESÉ el vaig recordar i vaig posar l'altre comentari :-)

He de dir que tu l'has explicat amb molta gràcia també ;-)))

sànset i utnoa ha dit...

Ara m'he quedat de pasta de moniato...

*Sànset*

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Doncs mira que jo per explicar acudits sempre he estat un negat total... per sort això no es nota quan s'escriu. ;-)

SÀNSET: Per l'acudit o per l'enigma? ;-DD

Publica un comentari a l'entrada