GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

diumenge, 11 de juliol del 2010

SOM UNA NACIÓ


Encara que, per motius familiars, no vaig poder anar a la GRAN MANIFESTACIÓ que ahir es va fer a Barcelona per rebutjar la sentència que el Tribunal Constitucional Espanyol va fer en contra de la voluntat del poble de Catalunya expressada en referèndum, us he de dir que jo també hi era.

Vaig seguir tot l'esdeveniment escoltant Catalunya Ràdio i veient les imatges en directe a través de l'ordinador connectat a l'emissió de la web de TV3. M'hagués agradat ser-hi en persona però el sentiment d'orgull de pertànyer a un poble capaç d'una mobilització així no me'l treu ningú, era emocionant veure aquella gernació que gairebé no es podia moure perquè abans de començar ja omplia completament tot el recorregut previst, convertint el que havia de ser una manifestació en una gran concentració de 1.500.000 catalans.

Sé que molts de vosaltres si que hi vau ser, ho he llegit als vostres blogs i alguns m'ho heu dit a l'apunt que vaig fer ahir. Us felicito per la part que us toca d'aquest èxit total i espero que ja ens explicareu com es va viure des de dins.

Vull aprofitar aquest escrit per expressar el meu desig de que això no s'acabi aquí, un esdeveniment així ha de tenir conseqüències. Espero que qui ho hagi de fer, en prengui bona nota i que actuï. Però si això no és així els que n'hem de prendre bona nota som els ciutadans i demostrar-ho en les properes (cada vegada més) eleccions al Parlament.

Acabo citant algunes frases de les moltes declaracions que ahir es van fer:

"N'estic fins els collons de que lletres que vaig
fer fa trenta anys encara estiguin vigents."
(Lluís Llach)

"Aquesta manifestació és una metàfora de la nostra societat
perquè, si no m'equivoco, la capçalera de la manifestació és
popular i la política oficial no avança, el que avança és la gent."
(Joaquim Maria Puyal)

"Esta manifestación no será representativa"
(Mª Dolores de Cospedal, secretària general del PP, demostrant una
gran visió política i a la que hauríem de preguntar que entén ella per
"representatiu" ara que sabem que TOTS els votants del PP a les
últimes eleccions al Parlament (316.222) equivalen a una mica més
de la cinquena part dels manifestants, tan poc representatius, d'ahir.)

"SOM UNA NACIÓ,
NOSALTRES DECIDIM"
(1.500.000 catalans en directe,
moltíssims més de tot cor)


Editat el 12.07.2010:
Vull afegir dos documents sonors extrets de la retransmissió que Catalunya Ràdio va fer de la manifestació.

El primer són les declaracions completes de Joaquim Maria Puyal que em semblen un resum molt bo de com va anar tot:


El segon és la lectura del Manifest Final que acaba amb el Cant dels Segadors:

26 comentaris:

Sergi ha dit...

El més important és no aturar-nos aquí. Ahir es va demostrar que hi ha una voluntat. Però no ens hem de sentir satisfets, la feina comença ara. Si hi ha la voluntat, ara s'ha de treballar. Si no ho fan ells, ho haurem de fer nosaltres.

JJMiracle ha dit...

Va ser increïble, històric. Si hem de confiar dels polítics, però, segurament es quedarà en això, i dilluns crec que el primer que faran serà girar pàgina i aquí no ha passat res. Espero que m'equivoqui…

Segons Libertad Digital, 56.000 persones… La ràbia encega…

Assumpta ha dit...

Des de Barcelona encara, i okupant el PC de ma germana, que m'ha segrestat el marit per anar a la biblioteca, una salutació!! ;-))

He d'admetre que si no fos per la sort que tinc de tenir "casa" a Barcelona, no sé si hagués pogut anar-hi, doncs ahir al vespre em feien mal tots els ossos i anava coixa (i l'Heribert Barrera se'l veia tan fresc... és una passada aquest home!) ;-)

Però bé, el fet és que tinc aquesta sort i que, per tant, hi érem (marit, germana i jo), a més, jo, de tant en tant, escoltava Catalunya Ràdio per l'auricular per veure si avançàvem o no avançàvem :-))... a part que, al principi de la mani, teníem un stand de l'emissora just al darrera nostra, a dalt del Passeig de Gràcia, per damunt ja de la Diagonal, i llavors es sentia per altaveus ;-))

Però justament aquesta frase d'en Puyal la vaig poder sentir al mateix moment que la va dir ;-) va ser, més exactament, així: "Aquesta manifestació és ben bé un símbol de la realitat, el poble avançant a la capçalera i la part oficial aturada" (ostres, l'havia memoritzat i ara tinc dubtes... ai! quan torni ma germana li pregunto) :-))

I és que estava tot tan saturat, hi havia una gentada tan gran, tan gran, que la capçalera "oficial" no es podia moure i la gent enlloc de situar-se al darrera s'anava situant al davant... per tant, quan finalment es va començar a moure, era "el poble" qui avançava ;-)

A veure si aquest vespre en faig un petit reportatge al meu blog, quan tornem a Reus ;-)

El teu, tot i que no hi poguessis ser, es nota, a cada paraula que has escrit, que ho vas viure amb tot el cor... per tant, 1.500.001 ;-)))

El comentari que fas sobre el nombre de votants total de votants del PP a Catalunya m'ha encantat!! jajajaja

PD/ Hi havien alguns dels avis de Casal Rock!! ;-))

Paraula de verificació: "repte" (t'ho prometo, eh?) Així és, ara tenim un repte per endavant... que l'esperit d'ahir no es perdi!!

Carme Rosanas ha dit...

Va ser molt emocionant: joves, vells, (no sé si us ho creureu, però vaig veure una velleta, tan velleta, tan fràgil, tan petitona, tan bonica que em vaig posar a plorar d'emoció,només de veure-la) persones amb cadires de rodes, cotxets de criatures, nens grans i petits, nadons, grups d'immigrants que s'anomenaven "nouscatalans.joves" també demanant la independència.

He de dir que vaig inentar anar pel Passeig de Gràcia i no és que s'avancés a poc a poc... és que estav a totrtalment col·lapsat. La Rambla Catalunya era un afegit important a la manifestació, plena, plena, m'agradaria sabe com compten...

Imprtessionant! Ara veruem que fan ells (els polítics) i també m'agradaria equivocar-me de la ide a que tinc.

Tenen un poble al darrere, potser que es belluguin en la bona direcció.

Jo també vaig sentir el Lluís Llach i té més raó que un sant.

És totalment esgotador que després de tants de anys a Espanya segurixin igual.

No hi eres, Mc, però a mi em va semblar veure't...

Assumpta ha dit...

Ja ha tornat la meva germana... segons ella en Puyal va dir: "Aquesta manifestació és una metàfora de la realitat catalana: La capçalera és popular i la part oficial no avança" :-))

Hola, Carme!! ;-) Sí senyora, gent gran (i, fins i tot MOLT GRAN, criatures, nens, joves, adults joves, mitjana edat jejeje tots, tots) :-))

----------

Mac, la meva germana també troba una genialitat el teu comentari-resposta a la Cospedal ;-))

Anònim ha dit...

Ara només ens falta de vehicular tot aquest clam políticament. Si mostem unitats i treballem junts, serem imparables!

Elfreelang ha dit...

Jo vaig anar-hi amb una una amiga, la seva germana i el pare d'elles( 82 anys!) i després d'haver quedat a les 5 ....i intentar endebades moure'ns o avançar entre la gernació que omplia a vessar el passeig de Gràcia i tots els carrers laterals des de més amunt dels jardinets de Gràcia fins a la Gran Via...els vaig deixar per baixar per Rambla Catalunya...tot era ple a vessar...va ser molt emocionant...ara res hauria de ser com abans!

Elfreelang ha dit...

Ah Assumpta els vaig veure als avis de Casal Rock ! un de l'edició anterior el de la cueta!

McAbeu ha dit...

XEXU: Penso exactament el mateix que tu, això no es pot aturar aquí i si qui ho ha de fer (perquè com representants nostres així els hi hem encarregat) no ho fan, ho hem de fer nosaltres.

P-CFACSBC2V: Jo tampoc espero gaire dels nostres polítics, de fet ja van intentar "boicotejar" la manifestació amb la ridícula polèmica sobre el lema. I això de Libertad Digital es comenta sol, s'ha de tenir molt poca vergonya per fer titulars així!

ASSUMPTA: Primer dir-te que la frase d'en Puyal que he escrit primer (Aquesta manifestació és un reflex de la nostra societat, els polítics estan aturats i la gent els passa al davant) era més la idea del que va dir que no la cita textual que no recordava exactament, per això ara l'he canviat per la correcta que és gairebé exactament la que dieu la teva germana i tu. Una altra prova de la teva memòria prodigiosa :-DD
I tant que jo hi era de cor, per això el comentari sobre el que és representatiu i no ho és. Ja espero el teu reportatge i també espero que sapiguem encarar aquest repte de la millor manera. :-))

CARME: A això em referia quan parlava de "representativitat", a la molta classe de gent diferent que ahir vau omplir Barcelona i que vau demostrar que ja n'estem farts de que ens menystinguin una vegada i una altra. Gràcies per veure'm-hi perquè de cor si que hi era. :-)

ALBERT: És el que em fa més por, que la política no estigui al nivell que li exigim. Però com he dit abans, si no ho estan ells ho hem d'estar nosaltres.

ELVIRA FR: Això mateix "Res hauria de ser com abans" i si algú, em refereixo als polítics, té la temptació de que ho sigui hem de deixar-li clar que no ho volem, que ja en tenim prou.

Garbí24 ha dit...

Hem de continuar apretant...ara es hora de no afluixar i si el politics afluixen....haurem d'apretar nosaltres

Assumpta ha dit...

Jajajaja què has fet, Mac, has trucat a Catalunya Ràdio per preguntar la cita exacta? ;-))) Què bo!! :-))

Encara a Barcelona, fa una calda terrible... i això que circula una mica la marinada...

Fins al vespre!!

PD/ Ja sé que la teva bola va pronosticar una determinada victòria, però avui jo sóc Holandesaaaa :-)))

captaire ha dit...

Això del PP i la representativitat és un escàndol. És com els Ciudadanos, que es cansen de repetir que l'Estatut (aprovat per una àmplia majoria del Parlament i en un referèndum) no representa Tot el poble, i en canvi ells que són tres i malavinguts sí que representen els interessos de la Catalunya "real". Curiós concepte de democràcia, el d'aquesta gent.

Dir que érem 56 mil és prendre la gent per imbècil. Si hi van anar 900 autocars, a 60 persones per autocar, ja sumen 54.000. Jo hi vaig anar amb tren des de Sabadell, i a partir de Sant Cugat ja no podia pujar ningú més, a la plataforma del tren semblàvem anxoves de l'Escala (amb la sospita que el maquinista ens sabotejava apagant l'aire). Sumem tots els trens de totes les línies que anaven arribant, més la gent de Barcelona mateix que hi va anar a peu o amb metro... No sé si realment érem més d'un milió, però dos quilòmetres de Passeig de Gracia i Gran Via, i carrers laterals completament col·lapsats, no són 56.000, no fotem!

marta (volar de nit) ha dit...

I tant, tu també hi eres. I espero que molta més gent ho seguis amb emoció des de casa. Jo de fet, vaig tenir dubtes d'anar-hi perquè les gentades em fan por. La frase d'en Llach fantàstica, l'he sentida avui a les notícies i m'ha encantat. I la frase d'en Puyal primera notícia i és boníssima, de fet el que va dir és el que dèiem i segur que va dir més gent. Es va crear una situació absolutament poètica i simbòlica.

J ha dit...

Company, en tot moment vam sentir la presència dels que no vareu poder venir, perquè en el fons hi érem tots.

Salut!

McAbeu ha dit...

GARBI24: Hem de fer que no afluixin i si els que hi ha no ho saben fer, n'haurem de triar uns altres.

ASSUMPTA: Gairebé :-DDD. Però no m'ha calgut trucar, com recordava més o menys l'hora que en Puyal va fer les declaracions m'he baixat de la web de Catalunya Ràdio aquella part de la retransmissió i les he buscat. Acabo d'afegir-les al post. :-))
No saps el greu que em sap haver encertat el pronòstic però era una cosa lògica, recorda que la Roja juga amb 7 jugadors del Barça. :-P

CAPTAIRE: I tant, si el PP va obtenir un 11% dels vots aquests de Ciudadanos van arribar just al 3%. Per saber quina és la Catalunya real, els números canten. Igual que canten a l'hora de comptar als Manifestants... se'ls hi veu el llautó i se'ls hi veu massa.

MARTA: Pots estar segura que vam ser molts que no hi vam poder anar però que hi érem de cor, i espero que qui ho hagi de fer ho tingui en compte. :-)

JOAN: Tens raó, hi érem tots els que ens estimem a Catalunya.

sànset i utnoa ha dit...

Només et diré una cosa, i ben simple: QUIN GRAN PAÍS QUE SOM.

Sóc feliç perquè dissabte vam poder participar del cap d'aquest nou camí que iniciem. M'omple d'orgull -cosa que feia temps que no passava- pensar que sóc català. Només català.

*Sànset*

Assumpta ha dit...

Saps? L'entrevista a en Puyal només vaig sentir el principi... després ja em vaig treure els auriculars perquè, clar, nosaltres també anàvem cridant, sobre tot In-inde-independència!! :-)) (Jo no sé fer aquestes coses, eh? No sé pas com ho has fet per convertir-ho en "barreta" de Goear, però m'agrada moltíssim!!)

Ostres, el segon Goear el vaig sentir quasi bé allí mateix... era emocionant!!! La Txe Arana té una veu tan maca, un català que m'encanta :-))

Bon cop de falç, defensors de la terra!

Gràcies de tot cor per haver-los posat!! :-DD

Assumpta ha dit...

Aaaaaai Sóc un desastre... jajaja poso un comentari, me'n deixo un tros, i quan ho arreglo, llavors em deixo el principii!! :-PP

Al començament deia que m'encanta que hagis posat aquests documents sonors ;-))

McAbeu ha dit...

SÀNSET: Un orgull compartit que no hem de deixar que ningú malbarati, això no es pot quedar aquí, hem d'aconseguir el que volem.

ASSUMPTA: Me n'alegro que t'agradin, és una manera de recordar aquell gran dia que no hem d'oblidar mai. :-))
PS: No és gaire difícil això que he fet de Goear; només cal un programa editor d'àudio, un compte Goear i una mica de temps. Quan vulguis t'ho explico per mail. :-DD

Assumpta ha dit...

Jo tinc compte de Goear... me'l vaig fer per poder posar comentaris i lletres a les cançons que altres persones sàvies sabeu posar :-)

Programa editor d'àudio em sona a alguna cosa estranya (no crec que en tingui d'això...) :-))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: El programa editor d'àudio es necessita només per treure el tros que et cal d'un àudio més llarg (com ha sigut el cas d'aquests) però per penjar àudios a Goear no et cal, només has d'entrar a www.goear.com amb el teu compte i prèmer el botó "Sube tu música". :-D

Assumpta ha dit...

Ostres!!... jeje fa gràcia i tot... Em podria gravar a mi cantant i pujar-ho? :-)))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: I tant que podries!. Primer et graves, guardes l'arxiu al teu PC en format mp3 i després ho puges a Goear. Automàticament, la web et donarà el codi per poder inserir-ho al blog.
Va fes-ho, el pitjor que pot passar és que plogui i tampoc aniria malament (és broma, no dubto que cantis molt bé) :-DD

Assumpta ha dit...

Jajaja m'has xafat la broma!! Volia dir que ho faria perquè plogués!! ;-))

Canto absolutament normal i corrent... No desafino, això és ben cert... però res especial... com la majoria de la gent... i em moriria de vergonya amb una cosa així :-DD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Siguem realistes, la majoria de la gent SI que desafina (desafinem :-D) per tant si tu no ho fas això et situa per sobre la mitjana. De totes maneres t'entenc perfectament, jo tampoc ho faria de cap de les maneres. :-))

Assumpta ha dit...

Ah, doncs jo no desafino ;-) però no tinc cap bona veu especial, molt normal ;-) vull dir que si hi ha notes molt agudes o molt baixes no hi arribo, com la majoria de la gent :-)) ni la meva veu és especialment maca (tampoc és lletja, eh? jajajaja)... això sí, puc entonar correctament :-)

Publica un comentari a l'entrada