GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 30 de juny del 2010

244.- Els caramels de fruita

244.- En Jan entra en una confiteria a comprar caramels de fruita, per 3€ pot triar 2 dotzenes de sabors variats i en compra 2 més de llimona que de maduixa, 1 menys de pinya que de llimona i 5 vegades més de taronja que de pinya. Digues quants caramels té de cada sabor?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Utnoa "

6 comentaris:

sànset i utnoa ha dit...

2 maduixa
4 llimona
3 pinya
15 taronja!!

és, oi?

si, oi???

plis, plis!!

mentre en sànset es baralla configurant el regalet que li he fet!! jiji

Utnoa

Mireia ha dit...

Jooo després de fer els càlculs veig que la Utnoa ja ho havia fet. A mi em dona el mateix. I quan pensavem que les equacions no servien per res ;)

Sergi ha dit...

Doncs mira, jo entrava a mirar les respostes abans de començar a fer càlculs, però com que veig que ho tenen molt clar per aquí dalt, ja no m'hi mato...

JJMiracle ha dit...

Bufff… no tinc gaires ganes de fer càlculs. Ja té permís, el Jan, per gastar-se aquests 3 euros?

Ferran Porta ha dit...

He començat a fer càlculs abans de mirar els comentaris. Quan començava a recordar alguna cosa de les mates de 8è... me n`he afartat d'intentar-ho infructuosament. Gràcies, Utnoa!

McAbeu ha dit...

Doncs si, UTNOA, si que ho és. ;-D

I pels que no heu tingut ganes de fer equacions i recordar aquelles divertides classes de matemàtiques del BUP, aquí teniu la solució desenvolupada: 244.- Si anomenen els caramels per la inicial del seu sabor tenim que (L = 2 + M), (P = L – 1) i (T = 5 * P), per altra banda també sabem que (L + M + P + T = 24). És a dir que tenim 4 equacions amb 4 incògnites, només cal desenvolupar el sistema per arribar a la solució: L = 4, M = 2, P = 3 i T = 15 ;-))

Publica un comentari a l'entrada