GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 20 de gener del 2010

200.- Un clàssic que ens porta al Cel

200.- Arribem als llimbs i ens trobem amb dues portes, una ens duu al Paradís i l'altra a l'Infern. Les portes estan vigilades per dos guardians que només poden contestar si o no, un sempre diu la veritat i l'altre sempre menteix. Només podem fer una pregunta i només a un dels vigilants, com encertem la porta del Cel?

CAPTAIRE, en un comentari, ens recorda que a la pel·lícula LABYRINTH (DENTRO DEL LABERINTO / 1986) surt aquest enigma. Aquí us deixo un vídeo de YouTube amb aquesta escena concreta que inclou l'enigma i la solució.



TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " PILAR i XEXU "

11 comentaris:

Pilar ha dit...

Crec que li hauria de preguntar a un dels guardians què li respondria l'altre si li preguntés quina porta du al paradís i quina a l'infern.
Llavors hauria de triar les portes al contrari del que li respongués.

Sergi ha dit...

Ni així. Aquesta la sabia. La Pilar ha dit la resposta correcta, ostres, avui he estat ben a prop! És una endevinalla que recordo de fa molt temps de no sé quin programa de la tele. Quan vaig saber la resposta, se'm va quedar, i sempre l'he recordat, no sé per què. Quan la vaig saber em va semblar terriblement difícil. Ara no sé si em costaria tant si no la sabés, però crec que sí.

Per un pèl, joder, és que no hi ha dret.

Sergi ha dit...

Encara que tenint en compte que només poden dir 'sí' o 'no', el que hauria de fer el que pregunta és dir a un: si li pregunto al teu company si aquesta porta és la del cel, què em dirà? I triar la que sigui 'no'. Vaja, que si et diu 'sí', no l'has de triar, has de triar l'altra. I si et diu 'no', doncs aquella és la bona.

És una mica diferent de com jo recordava l'enigma.

kika ha dit...

s'ha acabat l'enigma, no? :-)

Agnès Setrill. ha dit...

I St.Pere? A l'atur?
;-)

captaire ha dit...

Clàssic dels clàssics!
Recordo que aquest enigma sortia a la peli "Laberinto"

assumpta ha dit...

Recordo aquest enigma de quan deuria tenir uns 20 anys i ara fa 10 anys que va fer 20 anys que tenia 20 anys.

=)

JJMiracle ha dit...

Res, res, Déu proveirà (no permetra que un sant home com jo vagi a l'infern!).

Respecte a l'hora del post, ara sí que vaig perdut.

McAbeu ha dit...

Bon dia!

En aquest enigma, i com ja hem fet altres vegades, repartirem el premi, perquè encara que la deducció de la PILAR és correcta si volem ser primmirats amb l'enunciat en XEXU dóna una solució més exacta en el seu segon comentari quan recorda que els guardians només poden dir Si o No. FELICITATS a tots dos! :-)

CAPTAIRE, m'has fet recordar la pel·lícula LABERINT, amb el David Bowie i els "Teleñecos" :-DD. I resulta que al YouTube hi ha el vídeo amb aquest enigma. Ara mateix edito el post perquè hi surti.

P-CFACSBC2V, em sembla que complico massa això dels horaris, encara que aquesta setmana està bastant a la vista ;-)

I KIKA, ja saps que aquí qui no corre vola i l'estrany és que la solució no surti ben aviat.
AGNÈS, esperem que Sant Pere no ens ho posi tan complicat quan ens arribi l'hora :-D
-ASSUMPTA-, tots tenim una edat. Per exemple, aquesta pel·li que diu en CAPTAIRE és de 1986!! :-))

Sergi ha dit...

Ostres, me'l dónes per bo, quina il·lusió, snif, snif. És el segon cop que guanyo, de mil cops que ho he intentat, ja m'estava deprimint... Quina emoció. Com es nota que l'Assumpta descansa, que si no segur que em passa davant.

McAbeu ha dit...

XEXU: De fet és el TERCER cop que et felicito amb les lletres vermelles, que reconec que és un premi ben minso pel que es mereixeu tots i totes els que aneu passant per aquí.
I jo també trobo a faltar l'ASSUMPTA, espero que aquest descans duri el mínim imprescindible per recarregar les piles i que torni aviat. :-))

Publica un comentari a l'entrada