GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

diumenge, 13 de desembre del 2009

Enigmes de la vida (13) – UN LLOC ESTRANY


Aquest post és un spin-off de l'apunt de la setmana passada: Enigmes de la vida (12) – UN BITLLET DE 500 €

Recordareu que us explicava la història real d'un home que va anar a comprar dues barres de pa amb 500 € i que quan el botiguer no va voler canviar-li el bitllet ni donar-li la compra sense pagar va marxar molt enfadat, deixant anar una frase final que no us vaig voler dir la setmana passada.

Una altra cosa que no us vaig dir de la conversa, que jo us vaig relatar en català, és que va ser feta íntegrament en espanyol perquè el client era castellanoparlant i el pastisser va canviar immediatament el seu idioma per parlar amb ell. Repeteixo doncs que es tractava d'una persona castellanoparlant, molt enfadada i sense fer-vos esperar més us transcric la frase que va dir quan sortia de la botiga:

Que asquerosa que es esta tierra!

Ho trobeu una reacció lògica a un simple problema que havia tingut amb un botiguer?. A mi no m'ho va semblar per això intentaré analitzar-ho i aprofito per demanar-vos la vostra ajuda en aquesta anàlisi.

En un primer moment, potser us passarà com a mi i pensareu que aquest bon home es referia a Catalunya. Un lloc que, com deia el títol d'aquell programa de TV3, és força estrany i on viu una gent més estranya encara. Gent que ens entossudim en parlar un idioma minoritari i que trobem malament que ens puguin retallar l'estatut que vam votar democràticament i que ens dediquem, com avui mateix, a muntar consultes democràtiques sobre la independència i que...
I per què ho fem tot això? Perquè ens agrada la democràcia i defensar els nostres drets sense negar els drets dels altres?. No, home, no!. La única raó de fer totes aquestes coses no pot ser altra que molestar als no catalans, i per tant és normal que els espanyols que no són catalans es molestin i s'enfadin.

Doncs, ja us dic ara que aquesta seria una deducció precipitada i si arribéssiu a tal conclusió us equivocaríeu de mig a mig perquè pensar això seria suposar que aquests espanyols que no són catalans són uns antidemocràtics que no accepten la normalitat de preguntar a la gent el que pensa i després aplicar el que digui la majoria. I això no pot ser, de cap manera, veritat. No?

En conseqüència només ens queda una altra conclusió possible, quan l'individu en qüestió parlava de “esta tierra” es referia a La Terra en general, al planeta Terra vull dir. I si això ho sumem al detall d'anar a comprar dues barres de pa amb un bitllet de 500 € puc afirmar sense por a equivocar-me que em vaig trobar, cara a cara, davant d'un extraterrestre completament perdut, tant en l'espai com en el temps, i per tant no ens hauria d'inspirar cap sentiment de ràbia sinó, ben al contrari, una immensa llàstima per un persona que viu aquí, treballa aquí, porta els seus fills a les escoles d'aquí... però que es troba a anys llum de casa seva. Una casa que tal com li va passar a Superman amb el seu planeta natal, Krypton, ja no existeix o, encara pitjor, potser no ha existit mai.

O estic molt equivocat i potser els
que anem perduts som nosaltres?

Què en penseu?

21 comentaris:

captaire ha dit...

Tens raó, pensar que és antidemocràtic un país que s'escandalitza pel fet que es demani la opinió al poble, i que el mateix dia, a la mateixa hora i al mateix lloc (Arenys) autoritza una manifestació franquista, és anar errat de mig a mig.

Era un extraterrestres, segur!!

JJMiracle ha dit...

Per molt extraterrestre que pogués semblar el client, estic segur que ho va dir referint-se a Catalunya. A aquesta gent els diria: "Bon vent i barca nova", per exemple, i si cal, en forma de jeroglífic :-D

Ferran Porta ha dit...

No només era un extraterrestre, sino que a més el tinc identificat!! Era en Gurb, l'estrafolari amic de l'Eduardo Mendoza, que es va perdre a Barcelona ja fa prop de 20 anys. Era ell, i tu l'has localitzat, McAbeu!

neus ha dit...

Que algí li digui a aquest 'señor' que quan surti d'aquesta tera s'espolsi ben bé les sabates, no volem pas que se'ns n'endugui ni una engruna, només faltaria.

Hi ha gent que parla de democràcia quan no sap ni què vol dir aquesta paraula.

Tan de bo t'haguéssis trobat amb un kriptonià o venusià o saturnià... potser tot plegat seria més fàcil d'entendre.

Vaig a votar! ;)
Molt bon dia!!!

kika ha dit...

un extraterrestre imperialista!
el més fotut és que tot això no sorprèn gens.

Kudifamily ha dit...

A mi aquests de llàstima no me'n fan gens...
Un gos abandonat em pot fer llàstima, un estofat que se m'ha cremat em pot fer llàstima... fins i tot, em pot arribar a fer llàstima un semàfor destrossat per un cotxe... però aquests pixamandúrries prepotents me la xiulen, la veritat. (espero que hagi trobat la seva nau i hagi pogut fotre el camp...)

PS: es nota que estic un pèl cabrejada avui? I que a sobre no puc votar en cap referèndum perque a la meva ciutat encara no s'han decidit?

Petonicos

Assumpta ha dit...

Ostres, Mac!! jajaja

M'ha fet gràcia, què vols que et digui... Sí, m'ha fet riure la teva genialitat :-))

Sabia que tens un blog perfectament organitzat. Estructurat en diferents tipus d'enigmes i endevinalles i que ara, fins i tot les hores en que surten els posts de dilluns a dijous segueixen una lògica especial...

Però fer coincidir AQUEST post d'avui amb el dia en que tants catalans es manifesten per decidir que AQUESTA TERRA és major d'edat i té tot el dret de caminar sola, ja és el màxim!! :-))

Jo no crec que sigui un extraterrestre, amic Mac, jo crec que és un espècimen bastant freqüent al país veí, d'aquells que insulten exactament amb les paraules que ells mereixen...


Atenció!! jajaja Paraula de verificació: horyworm, tenint en compte que "WORM" és "CUC" en anglès... creus que li podríem dir "cuc-horrible"?

Carme Rosanas ha dit...

Extraterrestre? Gurb?

No sé vosaltres, però jo no m'he trobat mai cap extraterrestre tan mal educat i insolidari amb el lloc que ha triat . Simplement no els he trobat, en canvi dels del país veí, n'he trobat uns quants... per probabilitats.

Jo ja he anat a votar. Hi havia molta gent. Molts voluntaris també, ben organitzat. correctíssim tot. La gent amb un somriure compartit als llavis.

Anònim ha dit...

Penso que s'ha de ser un tonto per anar a comprar pa amb tants de bitllets. El que haguñes estat genial és que en sortir li haguessin robat. Potser així entendria que no és bo anar amb tants calers a sobre.

Sergi ha dit...

Vaja, qualsevol excusa és bona per generalitzar i dir que Catalunya és una merda. Aquest home deu ser un paio amb calers, perquè si ell sol anar a comprar el pa amb un bitllet així al seu barri i li accepten, serà que el barri és molt, molt pijo. Però em sembla que li passaria el mateix a la immensa majoria d'establiments de la zona euro, no? Però no, calia remarcar i despotricar, que aquestes coses només passen a Catalunya. Si és que som com el dimoni en persona.

McAbeu ha dit...

CAPTAIRE: Una nova definició de democràcia: Règim polític que permet les manifestacions antidemocràtiques però que limita al màxim que el poble pugui donar la seva opinió (que volem més si ja ens deixen votar cada quatre anys). Una contradicció que ni els extraterrestres poden entendre.

P-CFACSBC2V: Així que penses que la primera impressió que vaig tenir era la bona?. Doncs segurament tens tota la raó. I estic disposat a fer aquest Refranyer Jeroglífic que em demanes però no servirà de res, aquesta gent no vol marxar ni adaptar-se, vol que tots els altres ens adaptem a ells.

FERRAN: No coneixia aquest llibre de Mendoza, he buscat informació per Internet i m'han vingut ganes de llegir-lo. De totes maneres, la sinopsis diu que el tal Gurb agafa la forma de Marta Sànchez i ja et dic ara que no era el cas, però seguirem investigant. :-D

ELUR: Estic d'acord, aquesta gent s'omple la boca parlant de democràcia però no respecten els que no pensen com ells, això no es pot entendre ni a Krypton.
Quina enveja em dones, tu si que has pogut votar!

KIKA: Tens raó. No ho entenem però no ens sorprèn gens, per desgràcia.

KUDI: Avui els nostres sentiments són ben iguals. Ens encén aquesta classe de gent i la seva intolerància i també el fet que no haguem pogut votar amb les ganes que en teniem. :-)****

ASSUMPTA: Com ja pots suposar, que aquest apunt hagi sortit just el 13-D ha estat una casualitat bastant preparada. ;-))
En quant a definir com "cucs horribles" a aquesta classe de gent, doncs no hi tinc res en contra però no sabia que tinguessis tanta mania... als cucs! :-DD

CARME: I jo que em creia haver trobat un "marciano" però tens raó l'altra opció té moltes més probabilitats. Quina sort que has tingut de participar en aquesta festa, jo no he pogut votar però a la tarda vaig anar a un dels pobles propers on si es podia fer, almenys vaig poder emportar-me unes paperetes de record i vaig comprovar això que dius: La gent estava contenta.

ALBERT: El fet d'anar a comprar 3€ de pa amb un bitllet de 500€ és el que em va fer sospitar que no era d'aquest món. I a mi tampoc m'hagués sabut gens greu que l'haguessin robat al sortir de la pastisseria!

XEXU: Aquesta classe de gent és tan intolerant i viu tan a disgust aquí (encara que no tenen cap intenció de marxar) que qualsevol problema que tenen és culpa de Catalunya i els catalans en general. I és molt difícil raonar amb gent així.

Melo ha dit...

Ara que es fan tantes lleis per protegir els menors, les dones etc...no les podriem aplicar a les relacions entre Catalunya i espanya? Hoy que si ens maltracten i ho denunciem es dicta un ordre d'allunament? doncs perque no fer igual. Jo estimo la meva familia i per aixo intento fer que se sentin estimats, si espanya ens vol amb ells doncs que en estimi tal com som, sino que ens deixi marxar.

Anònim ha dit...

Si hi ha una sub-espècie a la terra, de ment tancada fins al punt de ser extremadament estúpida per no saber estimar, valorar, ni tenir la capacitat d'empassar-se una mica de l'orgull que gasten, ni agraïr, per suposat! La sort que tenen d'estar aquí.,
no només a Catalunya, sinó a nivell mundial, al 1er món.
I no cal dir que apart de venir aquí, mai, però mai! Sel's ocurriria de tornar als seus orígens ni a cap altre lloc.
Per sort són molt poquets els que tenen aquests "gens" però cony! Que n'arriben a ser d'insuportables!

McAbeu ha dit...

ISMAEL: No crec que amb lleis es pugui arreglar això, jo estic més a favor de la pedagogia però estic d'acord amb tu que si el que volen és facilitar l'encaix Catalunya-Espanya n'hi ha uns quants que ho estan fent de la pitjor manera possible.

ANÒNIM: No m'agrada parlar amb anònims (encara que no tinguis un perfil Blogger, no costa gaire posar el nom) però t'haig de dir que jo no parlava de gent que ve al 1er món des de llocs més desafavorits o de gent que hagi d'agrair res sinó, en aquest cas, de gent que es pensa que només tenen raó ells i, en conseqüència, pensen que els que han de canviar de manera de pensar són tots els altres. Si considerem que s'equivoquen, no fem nosaltres el mateix!

Mercè ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Assumpta ha dit...

Anònim: La gent que ve del tercer món no va a comprar pa amb bitllets de 500 Euros precisament.

És més, la gent que ve del tercer món no sol dir frases així... qui diu aquestes "meravelles" sol ser gent del país veí (no tots, per descomptat, però tampoc són pocs els que pensen així)

(Sorry!! per problemes tècnics he entrat abans amb la personalitat de ma germana... ja és la tercera vegada que em passa i a diferents blogs!! jajaja i ella no en té ni idea!!) ;-)

Pere M ha dit...

Aquest individu era un capullu (terrestre, no ET) i d'aquests n'hi ha aquí, allà i per tot arreu (o és que no heu anat mai al futbol?). Per sort la majoria no és així. Amb més respecte i menys demagògia millor ens aniria

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: No havia contestat abans aquest últim comentari perquè crec que tens tota la raó i tampoc volia seguir per uns viaranys on ens portava aquest anònim que no eren la raó de ser del meu apunt. ;-)

PM: Gràcies per passar per aquí i comentar. Estic també completament d'acord amb tu: Aquest paio és un capullu i de capullus n'hi ha molts per totes bandes però em sembla que ens equivocaríem si deixéssim l'anàlisi aquí. El meu apunt que volia ser irònic (potser sense aconseguir-ho) no vol ser demagògic i crec que la majoria dels altres comentaris tampoc ho són. Per mi la veritable demagògia és aquesta i com diu el refranyer castellà: "Estos barros traen esos lodos".

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

En el fons és un inadaptat. Ja passa sovint quan has de marxar de ca teva cap a altres llocs.

Jo li recomanaria que fes els possibles per tornar a la seva terra, que tant sembla enyorar.

Pere M ha dit...

Oh i tant que has aconseguit la ironia McAbeu. I quan parlava de falta de respecte i demagògia no em referia a tú ni a la resta de comentaristes. Sento haver donat aquesta impressió.
Pensant en el que deies se me'n ha anat la bola cap a altres temes que potser no venen al cas.
Realment l'exemple que poses és demagògia en estat pur. I pensar que hi ha gent que s'ho escolta i, pitjor encara, s'ho creu...
I en quant a denominació "capullu", no he trobat cap paraula que s'ajustés més al que volia dir. La "u" final la fa més nostrada, oi?
\"

McAbeu ha dit...

VPÀMIES: No hi ha pitjor inadaptat que aquell que no es vol adaptar. M'adhereixo al consell que li dones.

PM: Gràcies per l'aclariment, jo també penso que amb més respecte i menys demagògia aniríem més bé. Potser algun dia aconseguirem fer-ho realitat. I jo tampoc trobo una paraula que ho defineixi millor un capullu és un capullu tant si acaba en "u" com si acaba en "o", :-)

Publica un comentari a l'entrada