GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dissabte, 4 de juliol del 2009

Enigmes de la vida (7) - ESTADÍSTIQUES

A final del mes passat va fallar el comptador de visites del meu blog, que durant alguns dies va deixar de funcionar. Es tractava d'un comptador senzill (http://www.1contador.com) amb poques prestacions però que funcionava en el meu antic blog (que al no ser de Blogger no acceptava Java Scripts), quan vaig fer el pas a aquesta nova casa vaig instal·lar-ne un de més complet (http://www.histats.com/), amb més gràfics i dades però no vaig abandonar el primer perquè sempre he considerat aquest blog com una continuació millorada de l'anterior.
Ara, al fallar el comptador, he eliminat el primer, m'he quedat amb el segon i he activat les Analítiques de Google (http://www.google.com/analytics/) que suposo que ja coneixeu. Durant uns dies també vaig donar-me d'alta a les anàlisis de XiTi (http://www.xiti.com/) però trobo que la seva versió gratuïta dóna menys prestacions que Google-Analytics i per tant també la vaig eliminar.
No estic gens obsessionat pels resultats i de fet m'interessa més la qualitat que la quantitat, vull dir que em fa gràcia, de tant en tant, comprovar qui va entrant al blog, des d'on ve i quins post interessen més sense donar excessiva importància als quants. Sé també que els resultats no són exactes i que s'han de prendre com una tendència més que com una certitud, per provar això us poso a continuació les dades que els diferents comptadors em donaven per un mateix dia, el proppassat diumenge 28.06.2009:
1Contador: 21 visites / 40 pàgines vistes
Histats: 27 visites / 48 pàgines vistes. Totes les visites des d'Espanya excepte dos, una que ha vingut del Regne Unit i una altra des d'Alemanya.
XiTi: 27 visites / 41 pàgines vistes. Dels 27 visitants (26 des d'Espanya i 1 d'Alemanya) que fan servir Internet-Explorer (40'7%), Firefox (33'3%), Safari (18'5%) i Chrome (7'4%).
Google-Analytics: 27 visites / 46 pàgines vistes. Els 27 visitants, tots des d'Espanya, fan servir Internet-Explorer (33'3%), Firefox (29'63%), Safari (18'52%) i Chrome (18'52%).
Ja veieu que més o menys tot és el mateix, (potser destaca la pujada de Chrome quan el comptador és el de Google, però ja se sap...)
Com segurament ja heu suposat, l'enigma de la vida d'avui tracta dels comptadors de visites dels vostres blogs: En feu servir? Quin feu servir? El controleu i consulteu molt sovint? Per què vau triar el que teniu?
Ja em direu alguna cosa.

13 comentaris:

JJMiracle ha dit...

Bon dia!

No nego que el tema és interessant, però no n'he posat mai cap al bloc, i per ara tampoc tinc intenció de fer-ho.

Em sembla que si me'n posés estaria tot el dia mirant-ho :-)

(Ah, jo formo part del 18,5% que et visita amb Safari.)

Alasanid ha dit...

Aquests últims dies he estat força absent però per això tinc una resposta.

Jo sí que en faig servir un, l'statcounter i el miro força sovint (per rutina més que per obsessió).

Assumpta ha dit...

Jo no tenia ni idea de que això existia fins que un dia en Tibau en va parlar al seu blog (de l'Analytics) i em va fer gràcia probar-ho.

M'ho vaig instal·lar i els primers dies ho mirava molt. Esperava a que fossin les 00.01 de la nit per veure "dades" :-))

El que més gràcia em feia era mirar QUINS ARTICLES havien estat més vistos i D'ON VENIA LA GENT però amb el temps ja vaig anar deixant de mirar-ho...

Farà algunes setmanes vaig llegir a un altre blog que parlaven del Feedjit i també ho vaig voler provar... però tinc comprovat que, tant l'un com l'altre tenen moltes errades:

Jo em connecto des de Reus. Jo VISC a Reus... doncs a mi mateixa em dóna connectada des de Tarragona, des de Valls, des de Salou...

Així doncs.

1a.- Sí.
2a.- Analytics i Feedjit.
3a.- Al principi sí, ara no tant.
4a.- Perque vaig llegir a altre gent que en parlava i vaig tenir curiositat per saber:
- El sabria instal·lar? jajaja (m'encanta provar coses d'aquestes i anar aprenent possibilitats d'Internet)
- Funcionaria bé?
- Què llegiria més la gent que entrava?
- Des d'on venien? (quan em trobo a algú que ve des de Japó em quedo parada. Suposo que deu ser gent que arriba per equivocació jeje)

De fet, fa temps vaig posar un post en el que deia que em tenia bastant decebuda el seu funcionament.

Per cert... BON DIA!! :-))

fra miquel ha dit...

No tinc comptador al meu blog, i tampoc he pensat en instalar-ne cap.

En tinc prou amb els comentaris que em fan i amb la llista de seguidors per fer-me una idea de quins lectors tinc i quin interès genera el meu blog

McAbeu ha dit...

P-CFACSBC2V: És una opció això de no tenir-ne, també he de reconèixer que al principi d'haver-lo instal·lat el mirava força sovint ara només ho faig de tant en tant i a vegades només un cop al mes per fer el resum estadístic dels meus Balanços Mensuals.

ALASANID: No he provat mai aquest que cites, aniré a la seva web per veure que tal.

ASSUMPTA: A mi em passa com a tu, m'encanta provar coses noves al blog, encara que em continc una mica per no fer massa feixuga la càrrega de la pàgina. Per cert, el teu Feedjit no falla tant com dius: Jo em connecto des de Vila-seca (Catalunya) i consta que ho faig des de Vilá (Galícia), la meitat del nom l'encerta no? ;-DD

FRA MIQUEL: Benvingut per aquí, és cert el que dius encara que a vegades pot ser interessant conèixer més dades, de totes maneres sembla que tots estem d'acord que sense obsessionar-se.
Per cert, acabo de descobrir el teu blog i em sembla força recomanable, hi aniré passant.

Eva ha dit...

No tinc comptador, el que si miro són els seguidors que segueixen i cada vegada que algú s'hi afegueix em fa molta il.lusió.

Assumpta ha dit...

Jajajaja ja sabia que et donava des de Galícia!!! fa temps que ho veia :-)) però he preferit donar el meu exemple, per discreció :-)

(Jo pensava... mira que si, veritablement, està a Galícia i és un secret!... jo xerro molt, m'encanta parlar... però controlo moltíssim què puc dir i que no) :-))

McAbeu ha dit...

EVA: Igualment vaig vigilant molt els seguidors i quan veig que algú s'hi afegeix de seguida m'afegeixo jo, si no ho era abans, com seguidor del seu blog en justa correspondència.

ASSUMPTA: Jo també procuro controlar el que dic, encara que no sé si sempre me'n surto. :-P
Però en això no hi ha cap secret, ja veus que estem més aprop del que diu el teu comptador. De totes maneres m'agradaria saber en que es basa Feedjit per situar-me a Galícia. Només faltaria que tingués raó ell i els equivocats fóssim nosaltres, no ho crec però per si de cas: "Un saúdo e un abrazo desde as terras galegas, rapaza". :-)))

Assumpta ha dit...

Oh!! No hi ha cap secret ara que tu ho has explicat... però jo no sabia abans si tu feies viatges d'incògnit a Galícia per connectar-te a Internet... per tant, jo... mutis :-)))

Tens un portàtil? Sempre he pensat que els portàtils amb l'aparatet aquell que s'endolla, deuen ser més difícils de situar jajaja (pura fantasia de ciència-ficció meva, és clar)

Salvador Macip ha dit...

Ei, un dels anglesos que a vegades desapareix dec ser jo! Jo faig servir l'analytics i es veuen coses divertides. La veritat és que molt no ho miro...

Assumpta ha dit...

Ara m'he posat l'Histats aquest jajaja però la veritat és que no li veig massa utilitat :-)

Crec que els tinc infra-utilitzats ;-))

Carme Rosanas ha dit...

Jo tinc el Google Analitics des de fa un temps i me'l miro poc, poc... a vegades em passen setmanes i mesos sens e fer-ho. I fa molts poquets dies (8 o 10) que em vaig posar un Widgeo... perquè em feia gràcia veure a cada moment quants n'hi havia de connectats. I a l'hora de la veritat tampoc me'l miro gaire. Però mira, ara diu que n'hi a 3!

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: (1)És veritat, sempre val més mantenir la discreció que no se sap mai ;-D.
(2)No tinc portàtil amb l'aparatet aquell però no crec que això influeixi massa en el controlats que estem.
(3) No t'obssessionis ara instal·lant massa comptadors, que com tu mateixa dius no tenen massa utilitat :-)))

SM: Salvador, ja et tenia fitxat com un dels meus visitants des de l'estranger. A mi em diverteix de Analytics la secció dels termes de cerca, a vegades apareixen paraules que no entens com poden portar al blog.

CARME: Jo fa poc que tinc l'Analytics i de moment m'agraden les seves prestacions. El comptador Histats també dóna la dada de la gent connectada en un mateix moment i fa gràcia intentar endevinar qui pot estar alhora connectat amb tu.

Publica un comentari a l'entrada