GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 16 de gener del 2009

90è Joc Literari (gener-09)


El company Jesús Tibau des del seu blog (http://jmtibau.blogspot.com/) fa temps que organitza uns Jocs Literaris per fer-nos pensar mentre juguem amb la literatura. Jo els acabo de descobrir i, com que m'agraden tot tipus d'enigmes i jocs (ja es veu, no?) m'hi he apuntat.

El primer joc d'aquest Gener de 2009 consisteix en fer un relat d'entre 100 i 200 paraules sobre la Nit de Reis, enviar-li a ell i després penjar-lo al nostre blog. M'he atrevit a fer-ho encara que la producció literaria no seria el meu. No el jutjeu massa severament, són 200 paraules justes basades en un fet real:

Els Reis porten records de mainada feliç amb la il·lusió de rebre regals. Això passa el matí, generalment molt de bon matí, del sis de gener o la nit del cinc si, com en el meu poble, els patges reials reparteixen, per les cases que ho demanen amb antelació, els regals dels Reis. La nit de Reis de l'any passat, mentre els patges feien la seva feina pel meu carrer, des d'un balcó del primer pis de l'edifici de davant de casa de sobte uns nens van començar a cridar: “Aquí, aquí... Nosotros también queremos...”. Es tractava d'uns nens marroquins, immigrants acabats d'arribar al poble que per primera vegada vivien una nit de Reis i què, al veure que es repartien regals també en volien. Tots els veïns,i fins i tot els patges reials, ens vam quedar parats però no podíem fer res i l'any passat aquells nens es van quedar sense regals de Reis. Enguany, aquells nens encara viuen a la mateixa casa, els més petits ja parlen una mica de català i tampoc han rebut regals dels Reis, ells no celebren el Nadal, però per cap d'any si en van tenir: Els petits han estrenat una bicicleta.

1 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

Moltes gràcies per la teva participació.

Publica un comentari a l'entrada