GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 17 de juliol del 2024

Test d'intel·ligència - 015 [M05]




TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. L'ENHORABONA A " Artur "


14 comentaris:

xavier pujol ha dit...

No me n'he sortit ni amb la calculadora. Deu ser cosa de la calor que s'acosta...

artur ha dit...

Si no m'equivoco amb els comptes, el nº final és 1133.
Aquí hi arribo de la següent forma: els números que estan dins un rectangle s'obtenen de fer el doble del nº anterior i restant-li 4 i als que estant dins un triangle, s'obté de fer el doble del nº anterior i restant´li 3, completant tota la seqüencia amb les dues variants, s'arriba al resultat final de 1133.
Confio que s'entengui la meva explicació :)
Salut !.

Pons ha dit...

Jo no he vist res relacionat amb les formes de triangles i quadrats. Doble+1 (2x4+1=9), Doble (9x2=18), Doble-1 (18x2-1=35), Doble+1 (35x2+1), Doble-1 (71x2-1=141), Doble (141x2=282). Per tant, toca el Doble+1 (282+1=565), que és 565+568=1133

sa lluna ha dit...

A aquestes hores se'm tanquen els ulls i com que veig que n'hi ha més desperts que jo, doncs... aniré a fer una migdiada amb el vostre permís.

Aferradetes, Mac.

Carme Rosanas ha dit...

Totalment d'acord amb el resultat: 1133.
I jo també he vist que les formes geomètriques fan la seva funció.

McAbeu ha dit...

XAVIER: Quan fa massa calor s'esgoten les piles... i no parlo només de les de la calculadora. ;-)

McAbeu ha dit...

ARTUR: La teva solució és completament correcta i la teva explicació no només és perfectament entenedora sinó que també coincideix exactament amb la del LLIBRE:

1133 [Cada número de la sèrie és el doble de l’anterior, menys el nombre de costats del polígon on s’inscriu]

Per tant, t'emportes el rètol vermell. Felicitats!! :-)

McAbeu ha dit...

PONS: No sé si es culpa de la calor (com diu XAVIER) o que a aquesta hora encara estic mig adormit (potser perquè ahir no vaig fer migdiada com SA LLUNA), però he de confessar que no he entès la teva solució.

La sèrie del post comença per 8, continua amb els nombres 12, 21, 39, 74, 145, 286 i 568 i acaba amb la solució final 1133.

La teva resposta comença per 4, continua amb 9, 18, 35, 71, 141, 282 i 565, acabant en 1133.

És a dir només coincideixes en el resultat final, però és que tampoc entenc com la desenvolupes. Per anar trobant cada terme dupliques l'anterior i li afegeixes +1, -1 o 0 en aquest ordre: +1, 0, -1, +1, -1, 0, +1... que a mi ja em sembla un pèl aleatori, però és que, per acabar-ho d'adobar, resulta que per trobar l'últim número dupliques i afegeixes un +3 que directament no sé d'on surt.

Com que fa temps que ens coneixem i sé que això de les sèries matemàtiques ho domines de sobres, estic segur que se m'escapa alguna cosa de la teva solució que no acabo de veure (per la calor o per la son, que consti :-D).

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: Una bona migdiada ha de passar per davant de qualsevol enigma... i de moltes altres coses. :-))

Abraçades!!

McAbeu ha dit...

CARME: Correcte, la solució és aquesta i el nombre de costats de cada forma geomètrica on està inscrita cada xifra és la pista que ens ajuda a trobar el següent terme de la successió.

Abraçades!!

artur ha dit...

Moltes gràcies !, aquest cop el Sr.Llibre ha sigut benèvol amb la meva resposta ;)
Salut !!

McAbeu ha dit...

ARTUR: El LLIBRE, malgrat semblar un rondinaire de mena :-D, el que sempre intenta ser és just i en aquest cas no li ha costat gens perquè la teva solució és totalment correcta i perfectament ben explicada. Així que el rètol vermell és teu amb tot el mereixement. :-)

Gràcies a tu per jugar sempre. Salut!!

Pons ha dit...

La meva sèrie és la diferència entre un nombre i l'anterior. Per exemple, el meu 4 és 12-8, el 9 és 21-12, el 18 és 39-21, etc. Si es veu claríssim! Dins del meu cap. +1, 0, -1, +1, -1, 0, +1, està claríssim, +0-+-0+ llavors vindria -+0, i altre cop -+-0. L'últim és 282x2+1=565, aquest 565 és la diferència amb el següent número, que sumat a l'últim número que teníem (568) és el 1133. Per casualitat jo he trobat una altra sèrie dins de la teva sèrie que també concorda amb el resultat. El Peix segur que em segueix perfectament.

McAbeu ha dit...

PONS: Sí, és cert. Abans no, però ara que m'ho has dit he vist claríssim que operes a partir dels resultats successius de restar cada número del precedent. Allò dels +1, -1 i 0 encara em costa una mica d'acceptar, però com que aquesta nova versió de la solució te l'has inventat tu, doncs n'accepto la teva lògica i avall que fa baixada.

No m'estranya, però, que partint de la successió de l'enigma hagis trobat una sèrie numèrica diferent que coincideixi en el resultat final. Les matemàtiques tenen fama de rígides, però realment són força flexibles pel que fa a oferir diferents camins per a arribar a una única solució.

I també estic completament d'acord amb la teva frase final, però no m'ho has de tenir en compte. Pensa que si després de tants anys de comentar al teu blog gairebé cada dia no vaig ser capaç d'aprendre a llegir-te el pensament, encara menys cal esperar que ho aconsegueixi ara. ^_^

Publica un comentari a l'entrada