GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 13 de novembre del 2023

Els misteris d'en Mac – Cas 016


016 - EL CAS DELS INFORMES PERICIALS


Com ja sabeu per altres casos que us he portat aquí, molta de la feina d’un investigador privat s’ha de fer al carrer seguint sospitosos o interrogant testimonis, però no sempre va així i en més d’una ocasió ens toca quedar-nos al despatx repassant documents i informes pericials d’on traiem les pistes que ens calen per avançar.

Per exemple, ara estic estudiant l’informe de la revisió mèdica d’un tal David L. V. que us puc resumir així:
Home, edat 38 anys.
Antecedents Tòxics i Fisiològics: Consumidor habitual d'alcohol i tabac.
Antecedents Patològics: Valvulopatia cardíaca infantil.
Analítica: Hiperuricèmia. Hipercolesterolèmia. Transaminases i Transferases elevades. Trastorns en el metabolisme de lípids. Hipertensió arterial.
Control Ocular: Miopia alta, ús obligatori de lents correctores.
Control Audiomètric: Acúfens esporàdics. Pèrdua auditiva unilateral esquerra en etapa inicial.
Control Espiromètric: Trastorn ventilatori lleu. Capacitat pulmonar disminuïda.


Potser pensareu que no és un informe gaire optimista i que en David s’hauria de cuidar més, però per fer-vos canviar d’opinió en tinc prou amb ensenyar-vos un altre informe al seu nom. Aquest no el firma cap metge sinó que l’ha redactat el Servei Català de Trànsit:

Atestat d’accident de trànsit mortal per estimbada.
El vehicle, per raons que s’estan investigant, ha sortit de la via precipitant-se per un vessant pronunciat fet que, igualment a l’espera d’acabar les investigacions pertinents, sembla ser la causa de la mort del conductor i únic ocupant.
Després de forçar portes i finestres que havien quedat tancades, s’ha pogut recuperar el cos i s’ha procedit a la seva identificació gràcies al document d’identitat trobat dins la seva cartera on també hi havia el carnet de conduir, dues targetes de crèdit i diners en efectiu per valor de 35 euros. Aquesta cartera, un telèfon mòbil i un joc de claus eren els únics objectes que portava damunt, a més de la roba. Un cop identificat com en David L. V. de 38 anys d’edat s’han fet els tràmits oportuns per efectuar el seu trasllat al centre forense on es procedirà a l'examen físic i toxicològic del cadàver.
L’escorcoll de les restes de l’automòbil no han aportat cap dada rellevant. Els objectes trobats a l’interior han estat els següents: La documentació i la clau del vehicle, aquesta última encara al pany; un paquet de tabac amb mitja dotzena de cigarretes i un encenedor de plàstic a dins; un joc d’eines bàsiques del cotxe amb els triangles d’emergència i armilla obligatòria; un paquet de sis llaunes de cervesa; un tiquet d’aparcament caducat i alguns altres papers diversos que, a primer cop d’ull, no tenen gens d’interès per a la investigació.


Què em dieu ara? Segur que convindreu amb mi que per molt dolent que sigui l’informe d’una revisió mèdica mai serà tan greu com un atestat d’accident mortal. En fi, torno a la feina que si estava repassant aquests informes pericials, és per encàrrec de la companyia asseguradora que ha de pagar l’accident. Ara els truco per dir-los que no s’afanyin a fer-ho, hi ha un detall que em fa dubtar que hagi estat tan ‘accidental’ com sembla...

I vosaltres, sabeu quin detall és el que no quadra en aquest cas?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. L'ENHORABONA A " Pons "

12 comentaris:

Pons ha dit...

A mi m'estranya que si era tan miop no portés les ulleres per conduir

sa lluna ha dit...

No crec que passés la revisió mèdica per al carnet de conduir sense ulleres ni aparell auditiu. En tot cas els hauria de portar posats o estar a l'interior del vehicle per l'impacte sofert.

Aferradetes, Mac.

Carme Rosanas ha dit...

A mi m'ha sobtat que digui que la clau és al pany. Normalment quan la clau és al contacte no diem pas que és al pany, no serà que la clau era al pany de la porta? però això seria tan evident que se'm fa estrany.

Però vaja, algú el mata, després el posa dins del cotxe, amb tot el que li sembla que cal posar-hi ... però oblida les ulleres i de treure els claus de la porta abans d'estimbar el cotxe. No sé pas...

artur ha dit...

Jo penso que la Carme, l'encerta de totes totes !...també m'he fixat amb lo de la clau al pany, que no , al contacte !.
Salut !.

xavier pujol ha dit...

Com que sóc curt de vista i haig de portar ulleres, també n'haig de dur unes de recanvi al cotxe, i no s'han trobat. És clar que potser porta lents de contacte. I també hauria deportar, com a mínim un audífon.

McAbeu ha dit...

PONS: Fas bé d'estranyar-te'n perquè just aquest era el detall que soluciona l'enigma.

El LLIBRE ens ho explica així: Aquest cop, la pista no ens la dona cap objecte dels que s’han trobat sinó un que falta. L’informe mèdic assenyala que la víctima necessita obligatòriament unes ulleres, però no n’hi ha cap en la relació que han fet els Mossos. Això ens ha de fer sospitar que ell no podia estar conduint el cotxe abans d’estimbar-se.

Felicitats, t'emportes el rètol vermell. :-)

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: L'informe mèdic ens assenyala que la pèrdua auditiva només afecta una orella i que està en una etapa inicial, així que no podem assegurar que necessités audiòfons. En canvi, les ulleres sí que les havia de portar obligatòriament per a conduir i que no hi siguin és el detall que no quadra en aquest cas, com molt bé apuntes.

Abraçades!

McAbeu ha dit...

CARME: Tens tota la raó que el terme 'pany' es refereix més aviat al dispositiu que permet tancar les portes i que fem servir 'contacte' pel mecanisme d'engegar el motor. En aquest sentit, fas bé de sospitar d'aquest detall de l'enunciat, però és una teoria que perd força quan llegim que la policia ha hagut de forçar les portes per a accedir a l'interior del vehicle. Això no hauria estat necessari en cas d'haver-se trobat la clau a la porta i, per tant, podem pensar que s'usa 'pany' en el sentit més genèric de 'lloc on s'introdueix la clau'.

Per altra banda, també és ben cert això que constates després. Seria ben estrany que un assassí que vol fer passar el seu crim com un accident, tragués la clau del contacte per deixar-la a la porta. És més fàcil entendre que, després de matar-lo, deixés el cos dins del cotxe sense adonar-se que no portava les ulleres posades.

Ara bé, t'haig de dir que m'ha agradat molt que trobessis aquesta possibilitat de solució diferent. M'encanta que els meus enigmes donin força joc, ja ho saps.

McAbeu ha dit...

ARTUR: Com li acabo d'explicar a la CARME, això del 'pany' és més un error de terminologia que no un fet determinant per a resoldre l'enigma. Era, sens dubte, una pista a estudiar, però com ja hauràs vist la solució del LLIBRE anava per una altra banda.

McAbeu ha dit...

XAVIER: Actualment, ja no és obligatori portar ulleres de recanvi al cotxe, tot i que sí que és aconsellable fer-ho. Pel que fa a l'audiòfon, l'enunciat no ens diu que el nostre malaurat protagonista el necessités per conduir. En canvi, sí que ho indica explícitament quan parla de les ulleres (o de les lents de contacte, que seria el mateix) i, com molt bé dius, que no hagin aparegut ni sobre el cadàver ni dins del cotxe és el detall que ens ha de fer sospitar de tot plegat.

Pons ha dit...

De totes maneres veig que l'assassí té poca paciència, perquè vist l'historial mèdic de la víctima, estava fet un cromo, per mi que ja li quedaven pocs dies de vida.

McAbeu ha dit...

PONS: Els assassins tenen unes prioritats que se'ns escapen a la resta dels mortals. :-D

Pel que fa al pobre David L. V., és veritat que estava ben fotut. I no et pensis que ell mateix no se n'adonava, però sempre deia que ja faria bondat quan complís els quaranta anys. Per desgràcia, ja no hi ha estat a temps. ;-)

Publica un comentari a l'entrada