GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 28 d’agost del 2023

Jocs de sobretaula - 014





14 comentaris:

Pons ha dit...

Ho he aconseguit movent quatre monedes, però sospito que es pot fer movent-ne menys

sa lluna ha dit...

Com en Pons, movent quatre monedes:
OOOO
OO
OO
OOOO
No queda massa bé, però es mourien les dues de la segona fila i les dues de la tercera fila. Quedant 2 fileres horitzontals, dues fileres verticals i dues fileres en diagonal de 4 monedes cadascuna.
Amb menys moviments ni idea.🤷‍♀️

Aferradetes, Mac.

sa lluna ha dit...

Com posar-ho, mem pensa Paula:
OOOO
--OO--
--OO--
OOOO
Així queda millor.😅

Carme Rosanas ha dit...

A mi tampoc em surt amb menys monedes.
A veure...


artur ha dit...

aquest cop no me'n surto,,, però la opció que donen sa lluna i carme i possiblement en Pons, deu ser la correcta, amb menys encara ho veig més impossible :)
Salut !.

McAbeu ha dit...

Malgrat les sospites d'en PONS, el seu resultat que després també confirmeu SA LLUNA, CARME i ARTUR coincideix amb la solució del LLIBRE i, per tant, donarem per bo que s'han de moure quatre monedes com a mínim (si algú ho pot fer amb menys monedes, que ho digui ara o que calli per sempre :-D).

El mètode que ens explica SA LLUNA és prou correcte i, en conseqüència, ja té assegurat el rètol vermell. Felicitats!! :-)

Però el LLIBRE té una altra solució diferent (no massa diferent) que permetrà, a qui la trobi, compartir el rètol vermell d'aquest joc. A qui la trobi i ens l'expliqui, és clar, que ja coneixeu la dita: "Sense explicació, no hi ha distinció". ;-))

Pons ha dit...

La solució del LLIBRE és la simètrica verticalment a la de Sa lluna? Tal que:
O--O
OOOO
OOOO
O--O

Haig de reconèixer que la meva solució potser no era tan elegant com la de Sa Lluna era així:
000000
------
------
000000

McAbeu ha dit...

PONS: He dit que la solució del LLIBRE no és massa diferent de la de SA LLUNA, però una mica diferent sí que ho és. Per tant, cal fer alguna cosa més que girar-la per trobar-la. ;-)

Pel que fa a la teva, suposo que en cada línia de sis monedes tu hi veus tres línies de quatre (les quatre primeres, les del mig i les quatre últimes) però si hem de ser realistes l'únic que hi ha són dues línies de sis monedes i al LLIBRE, efectivament, això li sembla poc elegant. A mi m'ha agradat, que consti, perquè ho trobo força imaginatiu, però la solució que busquem va per una altra banda.

xavier pujol ha dit...

Enhorabona pels problemes. Entre tu que cada cop estàs més inspirat i a mi que cada cop em costa més...
En tot cas, una salutació, Mc

McAbeu ha dit...

XAVIER: Gràcies i una altra salutació per a tu. L'important és anar mantenint el contacte, els 'problemes' són només per passar l'estona. ;-)

sa lluna ha dit...

Gràcies, Mac!
Segueixo sense veure l'altra solució.🤔

Aferradetes-

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: Gràcies a tu.

Pel que fa a l'altra solució, no sé si us servirà d'ajuda si us dic que quan l'enunciat parla de fileres no implica que les quatre monedes que han de formar cada línia s'hagin de tocar entre elles. Vull dir que una filera de quatre monedes pot ser així [OOOO] (com totes les de la teva solució) o així [O O O O], i seria vàlid de qualsevol de les dues maneres. ;-)

Abraçades!!

sa lluna ha dit...

Segueixo sense veure-ho...🤔

Aferradetes, Mac.

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: Gràcies per no deixar-ho córrer. :-)

A canvi, us dono una altra pista (que no sé si us ajudarà gaire tampoc :-D). Vaig dir que la solució que busquem no era gaire diferent de la teva perquè per trobar-la s'han de moure les mateixes quatre monedes que mous tu... a llocs diferents, això sí.

Abraçades!! 

Publica un comentari a l'entrada