GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 19 de desembre del 2022

Relats Conjunts (desembre - 2022)


Des del blog RELATS CONJUNTS ens proposen escriure un relat inspirat pel quadre «Nadales» (Nikiforos Lytras – 1872).



PER NADAL, QUI RES NO ESTRENA RES NO VAL

- Que bé que canteu! Enhorabona! M'ha fet molta il·lusió que hàgiu vingut a cantar-me aquesta nadala a la porta de casa recuperant així una de les nostres tradicions nadalenques més boniques, la de les colles de cantaires que recorrien els carrers dels nostres pobles i ciutats en aquestes dates tan assenyalades. M’ha agradat moltíssim. Espereu un moment que ara us donaré unes llaminadures, us les heu ben guanyat.

- Gràcies, però no podem acceptar-ho.

- Com n’arribeu a ser de macos. Segur que us sembla que acceptar quatre caramels com agraïment a aquesta bona obra que esteu fent de portar-nos la joia nadalenca i felicitar-nos les festes casa per casa, va en contra de l’esperit de solidaritat desinteressada que ha de regnar aquests dies; però hi insisteixo: Us ho heu ben guanyat.

- No li diem que no tingui raó, senyora, però nosaltres també insistim en no acceptar-li cap caramel. Com vostè mateixa ha dit, si hem format aquest grup de nens cantaires és per a recuperar una de les tradicions més nostrades de les festes de Nadal que inclou les nadales, les felicitacions i, sobretot, les estrenes. Les llaminadures les pot guardar per a aquelles colles de matats que surten disfressats de zombis per Halloween, però a nosaltres ens ha de donar un bon «aguinaldo» en efectiu... o per Bizum si li va millor.


10 comentaris:

xavier pujol ha dit...

La pela és la pela.
Molt bo el conte de Nadal, Mc.
Bones Festes.

McAbeu ha dit...

XAVIER: Sí, just aquesta és la intenció que he volgut donar al relat. Per remarcar que massa sovint en aquestes dates sembla que importin més les transaccions comercials que no les sentimentals.

Moltes gràcies i bones festes també per a tu! :-)

Carme Rosanas ha dit...

Home, home, cadascú al seu lloc. Ei! Que no ens moquem amb mitja màniga, nosaltres, som cantaires de Nadal!

He, he, he... és ben cert que cada cop més els diners agafen protagonisme absolut, en tot, fins i tot en les festes més casolanes i familiars.

Ai! el Bizum, que moderns... jo m'hi resisteixo molt, però em temo que algun dia se'ns farà imprescindible.

McAbeu ha dit...

CARME: Exacte, encara hi ha classes. No es poden comparar els cantaires de Nadal amb les colles del Halloween. On aniríem a parar? :-DD

Gairebé tot es mou pels diners i pels interessos, ni en aquestes dates ens en podem deslliurar d'això.

Parlant del Bizum, però també d'altres coses d'aquestes que representa que ens faciliten la vida i que ens ofereixen gratis, jo tinc la teoria que justament el que busquen és que se'ns facin imprescindibles... i aleshores ens ho començaran a cobrar. :-P

Pons ha dit...

Si volen cobrar que ho facin legal, que facin factura i que hi posin l'IVA, massa economia submergida hi ha.

McAbeu ha dit...

PONS: És cert, hi ha massa economia submergida i és molt insolidari no pagar tots els impostos que toquen. Els que no ho declaren tot haurien de tenir en compte que els sous, les dietes i les despeses vàries a càrrec de l'erari públic dels polítics i dels monarques no cauen del cel. ;-)

sa lluna ha dit...

Vaja colla d'interessats!.🤭
Cada cop hi ha menys coses gratis, en aquest pas ens cobraran per respirar.
Ben vist!.

Aferradetes, Mac.

artur ha dit...

Una miqueta interessats si que ho semblen, eh ! :DD On anirem a parar .... la tradició és de panses i figues i torrons ! . L'aguinaldo , que també ! , fa més pel carter o el sereno heheheh
Com canvien les coses, ai ai ai !!
Em rigut una estona, McAbeu !.... així que d'aguinaldo per vos .... una abraçada i un bon Nadal !!!

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: Sí que ho són d'interessats, per desgràcia avui en dia cada cop sembla més que aquesta és la norma i que l'excepció és just el contrari.
No estem tan lluny de què ens cobrin per qualsevol cosa... inclòs el fet de respirar. ;-)

Gràcies. Abraçades!!

McAbeu ha dit...

ARTUR: Sembla que alguns segueixen les tradicions segons els interessa i a aquesta colla el que més els interessa és l'"aguinaldo". :-))

Accepto agraït el que tu em dones i te n'envio un altre per a tu: Una forta abraçada i Bon Nadal!!

Publica un comentari a l'entrada