GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 14 de juny del 2021

Joc de Ment - 033

LA XIFRA SUPRIMIDA



- Un full de paper
- Un bolígraf (o qualsevol altre estri per escriure)



Aquest joc no requereix cap preparació prèvia.



Per realitzar aquest joc de mentalisme, el mag entrega el full de paper amb el bolígraf a un espectador i li demana que, sense ensenyar-li el que escriu en cada moment, procedeixi a seguir una sèrie de senzilles instruccions que li anirà enumerant.

1. Escriu, a la part superior del paper i una al costat de l’altra, les deu xifres que van del 0 al 9 i subratlla’n cinc, les que prefereixis.

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

2. Escriu un número de cinc xifres agafant en qualsevol ordre aquestes xifres que has triat.

57194

3. Forma un altre número de cinc xifres utilitzant les que han quedat sense subratllar, també agafades en l’ordre que vulguis i escriu-lo a sota de l’anterior.

36082

4. Suma’ls.

57194 + 36082 = 93276

5. Del resultat, elimina una de les xifres diferent de zero (si és que n’hi ha algun) i forma un últim número barrejant les altres xifres de la suma.

Eliminem el 7 i formem el 6392

Arribats a aquest punt, el mag demana a l’espectador que li enunciï aquest últim número, remarcant que ha estat només ell el que ha triat i barrejat les xifres cada vegada i que també ha escollit lliurement la xifra eliminada en l’últim pas. Malgrat això i gràcies als seus poders telepàtics, el mag pot saber quina és aquesta xifra eliminada i, després d’uns instants de concentració, la dirà correctament per a sorpresa de tothom.





12 comentaris:

Pons ha dit...

Sempre que jugues amb tots els dígits del 0 al 9 ja saps que els múltiples de 9 acabaran sortint per algun lloc o un altre, són els vicis de viure amb un sistema decimal.

xavier pujol ha dit...

Òndia! Necessito la calculadora i s'ha acabat la pila. Vaig a buscar la del mòbil...

Carme Rosanas ha dit...

Em sembla genial el truc i realment queda molt ben dissimulat, rere tants passos diferents.

McAbeu ha dit...

PONS: Ja és això que dius. És cert que l'únic que fa aquest joc matemàtic és aprofitar-se d'una de les propietats més bàsiques dels múltiples de 9, però jo trobo que aquest fet s'aconsegueix dissimular força bé a l'hora de presentar el truc. 

McAbeu ha dit...

XAVIER: Els joves d'ara no sabeu comptar res sense la calculadora, no sé què us ensenyen a l'escola. :-DD

McAbeu ha dit...

CARME: És un joc senzill, que no té més quan coneixes el truc, però que et sorprèn (ni que sigui una mica) quan no el saps... dels que ens agraden a tu i  a mi. :-))

sa lluna ha dit...

Jo que pensava que els mags feien màgia de veritat i ara veig que no són mags, són matemàtics. 😉

Bon dilluns, Mac!

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: Quin meló tan sucós acabes d'encetar. Aquest tema de la màgia "de veritat" o "de mentida" és apassionant i donaria per parlar-ne llargament. 
Jo soc dels que penso que els mags sí que fan màgia de veritat perquè la màgia és il·lusió, fer veure allò que no és possible com si ho fos. Això és el que fan els mags i que per aconseguir-ho sapiguem que utilitzen trucs (senzills com el matemàtic d'avui o moltíssim més complicats com els dels mags professionals) no fa disminuir gens aquesta il·lusió, ben al contrari perquè aconsegueixen sorprendre't tot i que saps de bon començament que "faran trampes". 
En canvi, l'altra "màgia" (la de l'esoterisme, les creences ocultes i similars) sí que és de mentida, justament perquè te la venen com genuïna quan no va gaire més enllà de ser una estafa. Deixa'm remarcar que he fet servir el verb "vendre" amb tot el coneixement perquè m'estic referint als que fan negoci amb aquests temes, no tinc res a dir sobre els que creuen en aquestes coses de bona fe (tothom és lliure de creure en el que vulgui, només faltaria).

artur ha dit...

"Patidifuso" m'has deixat !! hehehe molt bon truc !!. Salut :)

McAbeu ha dit...

ARTUR: D'això es tractava. :-DD

Sergi ha dit...

Dues vessants. Si me'l fessin, quedaria ben parat. Però si l'hagués de fer jo, és dels típics que m'embolicaria en algun dels passos dels càlculs i quedaria fatal...

McAbeu ha dit...

XEXU: És cert. No són càlculs complicats, però n'hi ha prou que prenguis una simple xifra per una altra i tot el truc se'n va en orris.

Publica un comentari a l'entrada