GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 25 de setembre del 2019

Joc de Ment - 012

ENDEVINAR ELS DINERS DE LA MÀ



- Set monedes iguals qualssevol



Aquest joc no requereix cap preparació prèvia.



Doneu les set monedes a l'espectador i demaneu-li que, sense que vosaltres ho vegeu, se'n posi dues en una mà i cinc a l'altra.
A continuació, feu que multipliqui el nombre de monedes de la mà dreta per 2 i les de la mà esquerra per 3 (o, al contrari, les de la mà dreta per 3 i les de l'esquerra per 2). Seguidament, haurà de sumar els dos resultats obtinguts.

El resultat d'aquesta suma serà sempre 16 o 19 i us cal conèixer-lo per solucionar el truc. Podríeu optar per demanar-lo directament a la víctima però fa més efecte que li traieu sense que se n'adoni. Continuareu, doncs, advertint l'espectador que per endevinar en quina mà té dues monedes i en quina en té tres, necessiteu fer-li fer unes poques operacions més que no poden donar mai un resultat negatiu. No li demaneu, en cap cas, que us digui quins resultats obté però si un d'ells és negatiu, us ha d'avisar. Una vegada feta aquesta advertència, li demaneu que de la suma obtinguda en descompti 18. Si no protesta és senyal que el resultat era 19 i si ens diu que no és possible restar-ne 18 és que la suma havia donat 16.

Amb això ja en tenim prou però encara allargarem una mica el truc fent-li fer algunes senzilles operacions més per dissimular. I finalment, malgrat que no se'ns ha dit en cap moment cap dels resultats, acabem el truc encertant el nombre de monedes que té la víctima en cada mà, sense equivocar-nos.




10 comentaris:

Anònim ha dit...

Pensava que fossin monedes seria important, però veig que el truc es pot fer amb qualsevol cosa que hi càpiga en la. Que siguin iguals o no també importa poc.

McAbeu ha dit...

UNKNOWN: Efectivament, el truc es pot fer amb 7 objectes qualssevol (d'una mida apropiada, és clar). Fer-ho amb monedes, et permet ser més fidel al títol del joc i endevinar el total dels diners que amagues en cada mà (evidentment, per fer-ho només cal multiplicar el valor de les monedes pel seu nombre i és per aquest motiu que és necessari que les monedes siguin iguals). I, posats a fer canvis a l'enunciat, tampoc cal tenir els set objectes a les mans, el truc també es pot fer si te'ls amagues a les butxaques, per exemple.

xavier pujol ha dit...

La màgia és màgica quan té truc.

McAbeu ha dit...

XAVIER: La màgia sempre té truc però això no li treu la gràcia. Ben al contrari, tot i que sabem que hi ha truc aconsegueix sorprendre'ns i això és del que és tracta.

Carme Rosanas ha dit...

Un dia he de fer un taller de trucs d'aquests que ens regales, amb els meus nets, estic segura que els encantarà aprendre'ls i repetir-los a qui ells vulguin.

McAbeu ha dit...

CARME: Segur que sí. Als nens els encanta aprendre jocs de mans i fer de mags. Per altra banda, tots els trucs que vaig explicant al blog són ben senzills i no necessiten cap material estrany per realitzar-los, així que no costa res provar-ho. :-)

Sergi ha dit...

Com t'agrada engalipar la gent. Ja veig que molts cops les matemàtiques són suficients per fer trucs de màgia prou vistosos i que deixin ben sorpresa la víctima.

McAbeu ha dit...

XEXU: Encara que alguns potser no s'ho creguin, les matemàtiques donen molt de joc. ;-)

Pons ha dit...

Per cert, jo era el Unknown, es veu que dimecres vaig tenir una petita crisis de identitat, però després se'm va passar i ja se qui sóc.

McAbeu ha dit...

PONS: Doncs me n'alegro que aquesta crisi d'identitat passatgera s'hagi resolt. A mi m'agrada molt més parlar amb un ull amb nom que amb un avatar anònim desconegut. ;-)

Publica un comentari a l'entrada