GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 24 de juliol del 2019

Joc de Ment - 010

ELS QUATRE LLADRES



- Una baralla de cartes



Separeu de la baralla, les quatre sotes (o les quatre «J» si és una baralla de pòquer) i tres cartes més qualssevol. Guardeu les set cartes juntes, de manera que les tres cartes diferents quedin enquadrades darrere l'última sota sense que es vegin.
,


Agafeu les set cartes que heu reservat i mostreu les quatre sotes obertes en ventall amb compte de mantenir amagades darrere de l'última d'elles les tres cartes qualssevol que no s'han de veure en cap moment. Expliqueu que les sotes representen uns lladres que es disposen a robar en un castell, representat per la resta de la baralla.

Tanqueu el ventall i poseu les 7 cartes (que tothom es pensa que són quatre) damunt la resta de la baralla dient que els lladres entraran al castell pel terrat. Expliqueu que, des d'allí, tres lladres s'introduiran dins el castell i, d’una en una, aneu agafant les tres primeres cartes per anar perdent-les, successivament, dins la baralla al lloc que vulgueu, fins i tot podeu demanar al públic que triïn el lloc de la baralla on deixareu cada carta.

Fareu això amb les tres primeres cartes i deixareu la quarta dalt de tot perquè, explicareu, algú s'ha de quedar al terrat a vigilar. I sort que s'hi ha quedat perquè en aquell moment apareixen els guàrdies tant d'imprevist que el lladre del terrat només té temps de donar la veu d'alarma abans que els guàrdies arribin i escorcollin el castell deixant-lo ben regirat. En aquest moment, talleu la baralla per la meitat i completeu el tall.

Per acabar el joc, afegiu que l'avís va arribar amb tan poc temps que els lladres no van poder fugir i només van poder amagar-se tots junts dins d'un armari on van ser descoberts pels guàrdies. Efectivament, quan obriu i mostreu la baralla les quatre sotes no apareixeran repartides com tothom es pensa sinó ben juntes, una al costat de l'altra.





8 comentaris:

Pons ha dit...

Amagar una carta entre 7 es pot fer, dos potser també, però tres? Son bastantes cartes per dissimular, no?

McAbeu ha dit...

PONS: És la part complicada del truc. Mantenir les tres cartes darrere de l'última sota sense que es vegin demana una "mica" de pràctica, certament.

xavier pujol ha dit...

Li acabaràs fent la competència al Mago Pop?

McAbeu ha dit...

XAVIER: Ara com ara, encara hi ha alguns trucs seus dels quals no acabo de treure'n l'entrellat... però tu dóna'm temps. :-DD

Carme Rosanas ha dit...

L'hauré d'ensenyar als nens, a veure si ells el fan millor que jo...

McAbeu ha dit...

CARME: Generalment, als nens els encanta la màgia i aprendre'n a fer-ne encara més. Segur que us ho passareu molt bé.

Sergi ha dit...

Tret del que comenta en Pons,que jo també ho havia pensat, és una bona enganyifa. Importa gairebé tant com l'execució que guarnim el truc amb una bona història!

McAbeu ha dit...

XEXU: És cert, fer el truc mentre expliquem la història que el complementa ens ajuda a que la "Víctima" es fixi en allò que ens convé. Destacar que els lladres s'han repartit pels diferents pisos del castell, permet que la sorpresa de trobar-los tots junts al final sigui major.

Publica un comentari a l'entrada