GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 22 de maig del 2019

Relats Conjunts (maig - 2019)


Des del blog RELATS CONJUNTS ens proposen escriure un relat inspirat pel quadre "L'ermità de la gruta" (Jan Brueghel el Vell i Joos de Momper - 1626).




ENTREPRENEURS

Jo, abans, també era com vosaltres. Vivia atabalat, sempre corrent per acabar no arribant enlloc. Immers en una societat de consum que m'impel·lia a intentar guanyar més i més diners amb l'únic objectiu de gastar-los més i més de pressa. Assetjat per una societat de la informació que ens fa creure que ho podem saber tot però que ens manté contínuament enganyats...

Fins que un dia vaig dir prou i vaig desprendre'm de tot el que tenia per venir a viure a aquesta cova. Vaig voler deixar enrere les comoditats materials i l'afany de posseir-ne cada vegada més, amb l'única intenció de ser més feliç. Aquesta seria la meva primera lliçó: «No és més feliç qui més té, sinó qui menys necessita».

Vaig apartar-me del món, és cert, però no vaig abandonar-lo. Continuava volent trobar respostes però m'havia adonat que no les trobaria on les havia buscat fins aquell moment. Com que estem permanentment connectats ens sembla que tenim a l'abast totes les dades que ens calen per poder decidir correctament i això és fals. Els mitjans de comunicació tradicionals ens expliquen només el que els convé i a les xarxes socials només veiem el que diuen els nostres "amics", seguim a la gent que pensa com nosaltres i només són aquestes opinions que coincideixen amb les nostres les que ens reconforten. És un error, hem de saber sortir d'aquesta zona de confort i estar disposats a aprendre dels diferents. Sigueu receptius a les raons dels altres i només així arribareu al coneixement veritable que després podreu compartir amb la gent preparada per conèixer el que vosaltres els heu d'ensenyar. Aquesta és la meva segona lliçó: «Quan el deixeble està preparat, el mestre treu el cap».

Doncs, ha arribat el vostre moment de treure el cap. La societat ja està preparada per esdevenir millor i vosaltres sereu els mestres que els ensenyareu com fer-ho. Quan hàgiu completat aquest curset que avui comencem tindreu totes les eines per ajudar a la gent, tal com faig jo ara i tal com estan fent molts altres dels meus deixebles que han passat per aquí abans que vosaltres perquè, com ja sabeu, les franquícies de "La Gruta de l'Ermità S.L." estan presents a les principals ciutats del nostre país i, gràcies a gent com vosaltres, no hem parat mai d'expandir-nos.

Res més per avui, us espero a la propera classe on parlarem de la tercera lliçó: «El que puguis fer avui, no ho esperis fer demà». Per cert, això em recorda que alguns encara no heu ingressat la quota del curs. Demà us demanarem el rebut del banc per entrar a la cova, així que no espereu més i feu la transferència ara mateix aprofitant l'oferta d'aquesta setmana. Els quinze primers a pagar rebreu, sense cap cost addicional, el llibre «Els 100 refranys més populars de la llengua catalana» que, per si no us n'havíeu adonat, ja us avanço que es convertirà en una eina de consulta imprescindible quan obriu la vostra pròpia "Gruta de l'Ermità ®".



12 comentaris:

xavier pujol ha dit...

M'agrada ser alumne d'aquest ermità. Ja pagaré la quota... passat festes.

McAbeu ha dit...

XAVIER: Com vulguis però pensa que et quedaràs sense el llibre de regal. :-D

Carme Rosanas ha dit...

He, he, he... Mac, que bo... és boníssim i molt divertit.
Jo també m'hi apunto! Però amb llibre de regal, per descomptat.

Clar que potser si em compro el llibre directament m'estalvio el curs... Ei, ei, però quin cap! Si aquest llibre ja el tinc!

M'acabo d'estalviar un munt de diners, ja ho veus... ho sento ermità de la gruta... un altre dia serà!

McAbeu ha dit...

CARME: No expandirem gaire l'empresa amb aquesta actitud. :-)))
Però ja m'està bé. Malgrat el que ens expliquen, està clar que "La Gruta de l'Ermità S.L." forma part d'aquesta societat de consum que tant critiquen. El seu negoci és vendre'ns allò que ja hauríem de saber perquè forma part de la nostra saviesa popular. No hauríem de caure en la trampa.
M'alegro que t'hagi agradat el relat. :-)

Pons ha dit...

Però s'ha d'anar a la cova per fer el curs? No es pot fer a través de youtube com els autèntics bons cursos?

McAbeu ha dit...

PONS: A Youtube podràs trobar algunes xerrades de TED Talks que ha fet el Gran Ermità però per accedir als cursos online hauràs d'entrar a la web de l'empresa i fer-te subscriptor. Per cert, si ho fas ara mateix, hi trobaràs una molt bona oferta de subscripció... no ho deixis per demà. ;-)))

ASSUMPTA ha dit...

Què bo!!!! 😂😂😂😂
Sigui el quadre que sigui tu en treus un relat divertit i enginyós...

No sé si apuntar-me al curs... volia saber si hi ha estones de relax, per poder gaudir de la natura, escoltar els ocellets, etc. o si tot serà,teoria. Gràcies. 😉

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: M'agrada aquest "repte" d'inventar-me un relat cada mes. Poden sortir més reeixits o menys però m'ho passo bé fent-los. :-)

Pel que fa a la teva consulta. Malgrat que a La Gruta de l'Ermità S.L. tenim ben clar que "De dilluns a diumenge, qui no fa feina no menja" (lliçó 11) també som conscients que cal habilitar aquest temps de relax que reclames perquè "Qui no reposa, fa poca cosa" (lliçó 23). :-DD

ASSUMPTA ha dit...

Ja m,he apuntat al Curs, que comença el 3 de juny!! 😁😁😁😁😁

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: :-DDD

Sergi ha dit...

La globalització ens està portant a límits insospitats!

McAbeu ha dit...

XEXU: Ja tens raó, ja. :-))

Publica un comentari a l'entrada