GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 15 de maig del 2019

Joc de Ment - 008

LA CARTA DELATORA



- Una baralla de cartes.



Hem d'escollir una carta de valor baix (un 3, o un 4 o un 5, seria l'ideal) i deixar-la cara amunt a tantes cartes del fons de la baralla com indica el seu valor. És a dir, si escollim un 3, la posarem girada a tres cartes del final de la baralla; si és un 4, serà la quarta començant per baix; si és un 5, la cinquena...



Amb la baralla així preparada, la presentem davant de l'espectador per la part del dors dels naips i obrim les cartes en ventall perquè n'esculli una. Hem d'anar amb compte quan mostrem les cartes de no obrir del tot el ventall per evitar que es vegi la carta girada que, com té un valor baix, serà a prop de l'extrem esquerre.

Una vegada la víctima ha tret una carta de la baralla, heu de tornar a tancar el ventall, quadrar la baralla i deixar-la damunt la taula sempre cara avall.

Demaneu a l'espectador que recordi bé la carta que ha triat i que la deixi a sobre de la baralla, A continuació, talleu la pila de cartes per la meitat i completeu el tall, perdent així la carta incògnita al mig de la baralla.

Afirmeu ara que sense tocar la baralla i només amb un espetec de dits fareu girar una carta de dins la baralla. Ho feu i, efectivament, quan esteneu la baralla damunt la taula es veurà que una de les cartes està cara amunt. No serà la que la víctima ha triat però sí que ens assenyalarà on la podem trobar perquè comptant cap a l'esquerra tantes cartes com ens mostra el valor de la carta girada hi haurà la que busquem.




9 comentaris:

Pons ha dit...

I per què no un As? Serà la més fàcil d'amagar quan obres en ventall

McAbeu ha dit...

PONS: Sí, de fet, funcionaria igual però jo li veig dos inconvenients a fer-ho amb l'As. Un d'ells és que, malgrat que tens raó en que és més fàcil d'amagar al mostrar les cartes en ventall, no ho és tant quan traiem la baralla, que sigui l'última carta la que està girada canta una mica. L'alta pega és que es perd l'efecte que la carta incògnita apareix just un nombre concret de cartes després, amb l'As seria la següent i (encara que el truc és el mateix) semblaria que no ha costat tant de fer.

xavier pujol ha dit...

Ni vuits, ni nous, ni cartes que no lliguen.

ASSUMPTA ha dit...

Ostres, que xulo!!! 😁😁😁

McAbeu ha dit...

XAVIER: Pinten bastos!

ASSUMPTA: El provaràs de fer? ;-)

Pons ha dit...

En aquests posts falta un video demostrant com es fa. Avui en dia estan de moda els youtubers, has de modernitzar-te ;)

McAbeu ha dit...

PONS: Jo sóc més de la vella escola. ;-)

ASSUMPTA ha dit...

I tant!! El vull fer a la meva germana 😁😁 però potser que m'entreni amb en Josep Lluís 😁😁😁

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: En Josep Lluís serà un bon espàrring, segur. :-DD

Publica un comentari a l'entrada