GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 27 de desembre del 2017

Lectures 2017 - Feliç 2018


Ja fa algunes temporades que aprofito l'últim post de l'any per presentar-vos la meva llista de llibres llegits durant els últims dotze mesos i aquest no en serà l'excepció. Abans, però, us vull dir que he deixat força abandonada l'actualització de la meva llista de llibres a ANOBII perquè trobo que amb la renovació total que van fer fa uns mesos, aquella web hi ha perdut més que no hi ha guanyat, i això s'afegeix al conegut problema del temps que hem d'esperar perquè acceptin un llibre nou que ben sovint, en la meva experiència almenys, és massa llarg. No l'he deixada definitivament (encara) però he decidit centrar-me sobretot amb la de GOODREADS que, en aquest sentit, dona més facilitats i permet poder tenir la llista actualitzada al moment.

Una llista que aquest 2017, conté 64 llibres que sumen un total de 19.542 pàgines (una mitjana de 54 al dia). Respecte l'any passat, resulta que he llegit 5 exemplars menys però unes 1000 pàgines més, es nota que enguany han caigut alguns "totxos". ;-)

Aquest any he posat punt i final al repte, que em vaig marcar fa un parell de temporades, de llegir les quinze novel·les de la "Saga Completa de la Fundació" d'Isaac Asimov i he continuat repassant l'obra de Manuel de Pedrolo i de Pere Calders.
També he llegit uns quants llibres escrits per bloguers de "La meva blogosfera". Enguany aquests "autors-amics" han estat, per ordre de lectura: Jesús M. Tibau, Salvador Macip (2), Teresa Duch, Daniel Closa, Ramona Solé i Olga Xirinacs.
Entre la resta d'autors de la meva llista, destaco els llibres que més bons records em porten ara que n'he fet el repàs: "EL LABERINTO DE LOS ESPÍRITUS" (un final prou interessant de la saga que va començar amb "L'ombra del vent"), "LA VERITAT SOBRE EL CAS HARRY QUEBERT", "MATAR UN ROSSINYOL", "EL PADRÍ" (mentre el llegeixes et sembla estar veient la pel·lícula), "LA BIBLIOTECA DELS LLIBRES REBUTJATS", "GUIA GALÀCTICA PER A AUTOESTOPISTES" (em va agradar pel surrealista que arriba a ser), "LA ACUSACIÓN" (relats corprenedors sobre com és la vida sota el jou d'una dictadura), "BLADE RUNNER" (m'ho vaig passar més bé llegint el llibre que veient les pel·lícules, el clàssic de 1982 s'hi basa parcialment i l'estrenada aquest 2017 és una continuació de la primera que ja no té res a veure amb el llibre) i acabo amb el que ara encara tinc entre mans, "TU NO ERES COMO OTRAS MADRES", que havent-ne llegit ja més de la meitat m'està agradant prou.

Aquí teniu la llista completa:

LLIBRES LLEGITS 2017

Que l'any nou ens porti
molt bones lectures i
els millors desitjos...

FELIÇ 2018!!


15 comentaris:

Sergi ha dit...

Aquest any te m'has avançat amb la llista! La meva vindrà els propers dies, com ja et deus imaginar, i és una mica més modesta, però com sempre em fa molta il·lusió publicar-la. La teva, també com sempre, és espectacular, i si la tingués a mà posaria la icona de whatsapp dels ulls en forma de cor.

El que és sorprenent és que coincidim en 20 títols, ni més ni menys! Aquesta coincidència és una bestialitat, trobo, però és clar, ens anem nodrint l'un a l'altre, però tot i així em sembla molt. D'entre totes aquestes coincidències em ballen les de la Fundació. Jo he llegit només les tres parts de la trilogia principal, i amb tants noms no sé si coincideixen amb els teus d'aquest any, però n'he apuntat 3. Ja no recordo com es deien els tres que he llegit jo...

De la resta, ho tinc més clar. He llegit tots els Murakamis i tots els Macips, així que fàcil. També tinc a l'historial Cròniques de la veritat oculta i la Invasió Subtil, els dos de Joël Dicker, els 100 mites de l'amic Closa i l'Instint de Supervivència de la no menys amiga Ramona, Matar un Rossinyol, El Curiós Incident, la Guia de l'Autoestopista, L'acusació, Blade Runner i La Metamorfosi. Insisteixo, tanta coincidència em sorprèn i m'encanta a parts iguals.

Què destacar? Doncs a mi la guia de l'autoestopista no em va entrar gens bé, em va semblar completament absurd. Però és clar, si no t'has cansat encara de Pratchett és que a tu et podia agradar. I el dels xais elèctrics tampoc em va apassionar. Sóc un blasfem, ja ho sé.

Ja tinc a punt alguna recomanació per tu, especialment si et va agradar Matar a un Rossinyol. Aquest any seguiré donant guerra, i és hora de tornar a Pedrolo! Així que tornarem a xalar molt plegats, espero! Gràcies per aquesta llista tan magnífica i no et cansis mai de llegir!

Carme Rosanas ha dit...

Em trec el barret com cada any davant la teva llista. Jo també coincideixo en bastants llibres que he llegit de la teva llista. Uns 20 i escaig amb el mateix dubte que en XeXu, no identifico molt bé els de l'Asimov i ara no sé si els he llegit tots o no.

Molts Calders i molts Pedrolos,encara que no tots, molts Murakamis en comú. I també Les cadenes subtils de la Teresa i el del Daniel Closa i també "Tu no ets una mare com les altres" però en català. I em va enganxar molt i em va agradar molt. I l'Incident del gos a mitja nit, fa molt de temps, però el recordo molt.

I tinc a punt de llegir per aquest començament d'any "Quan arriba la penombra" de Jaume Cabré.

Endavant amb la lectura i que el 2018 sigui ben encertat en el gaudi lector!

jomateixa ha dit...

Els últims anys també l'he fet, i tinc propòsit de fer les dels anys anteriors quan aconsegueixi robar una mica de temps d'aquí i allà.
Fa molt goig veure aquestes llistes.
La teva està molt molt bé. Tinc pendent Asimov, alguns dels de la llista estan llegits, i aquest any m'he proposat anotar-ne només un parell de les vostres llistes, perquè això és un no parar d'amuntegar pendents!! :DD
Ah! i moltes gràcies per voler llegir-me.

Sergi ha dit...

Per cert, abans m'he descuidat de dir que l'aNobii sembla que finalment s'ha estabilitzat i ja torna a funcionar com abans. Les funcions perdudes han tornat a aparèixer, i ara introdueixen els llibres més ràpid quan els ho demanes. No dubto que el GoodReads és millor, eh, però per si tens interès en seguir fent-lo servir.

Assumpta ha dit...

Uaaaaaau!!!

No puc més que aplaudir, fer reverències i treure una pancarta molt grossa amb un text d'admiració! :-))

Jo aquest any no faré llista. Ho faig tot tan al revés que vaig perdre la llibreta on tenia apuntada la primera meitat de l'any i ja em vaig desanimar... De totes formes la meva llista seria d'uns 10 llibres, més o menys. Els del Blog silenciós, un parell de relectures de l'Agatha Christie, un parell de la Mary Higgins Clark i un parell que em va treure ma germana de la Biblioteca de Terrassa que no van resultar res de l'altre món (i que no recordo ni autor ni títol, imagina!)... Estic una mica depre, no cal amagar-ho ni disfressar-ho amb altres paraules i no arribo als mínims.

En tot cas, s'ha de mirar d'anar endavant ;-))

A més, altres anys, he llegit MATAR UN ROSSINYOL i INVASIÓ SUBTIL I ALTRES CONTES (que m'ha sorprès que no haguessis llegit ja... i que em va agradar molt, molt, molt)

Salvador Macip ha dit...

Impressionant! Gràcies un cop més per haver-me fet la confiança de fer-me sortir a la llista!

Jesús M. Tibau ha dit...

déu-n'hi-do! Un orgull formar part de la llista. Una abraçada

McAbeu ha dit...

XEXU: De fet, tenia previst publicar la llista demà divendres però com que ja estava completa (el que ara tinc entre mans em durarà fins l'any que ve) vaig decidir avançar-la un parell de dies per donar-li més visibilitat que dilluns que ve ja torna a tocar enigma.

A mi també m'han sorprés tantes coincidències amb tu aquest any. Tot i que m'apunto a moltes de les teves recomanacions, una coincidència de gairebé un terç de la llista és força coincidència. Hi ha ajudat, sens dubte, que a més dels autors que "compartim" (Macip, Solé, Closa, Murakami...), enguany he llegit també un bon grapat de "clàssics". Entre ells, els de la Fundació (els tres que dius són els 16, 27 i 38 de la meva llista, els primers que es van escriure i els millors de la sèrie), "Matar un rossinyol" (recomanat per l'ELFREELANG i per tu mateix, i que em va agradar molt), "La Metamorfosi" (una lectura compartida amb l'ASSUMPTA que m'ha fet "reconciliar-me" amb Kafka), etc.

A mi, el que em va agradar de "La guia galàctica..." és justament la seva absurditat... deu ser culpa del meu punt surrealista. :-))

M'agradarà llegir alguna nova ressenya teva de Pedrolo aquest 2018 i espero aquestes teves noves recomanacions amb moltes ganes perquè, certament, no em canso de llegir ni em passa pel cap cansar-me'n mai.

Pel que fa a ANOBII, ja dic al post que no me n'he desfet del tot i, ja que em dius que ara torna a funcionar correctament, potser si que continuaré actualitzant-hi la meva llista. Tot i així, aquests mesos que he fet funcionar més GOODREADS m'han fet decantar més per aquesta altra plataforma. De fet, m'han acceptat com a "librarian" i això vol dir que no només puc pujar llibres nous sinó que també puc modificar les dades errònies dels que ja hi són. Comparant-ho amb ANOBII que ho has de demanar (i esperar) que ho facin ells, és un gran avantatge.

McAbeu ha dit...

CARME: Pedrolo no pot faltar a la nostra llista de coincidències, jo continuo repassant la seva obra i encara me'n queden un bon grapat a la llista de pendents.
Calders també és un altre dels meus clàssics i, encara que molt més recent, també hi compto Murakami en aquesta llista.

Vaig decidir llegir el llibre de la Teresa Duch arran del post que li vas dedicar al teu blog, i et puc dir m'alegro d'haver-ho fet.
Pel que fa a "Tu no ets una mare com les altres", no he arribat encara al final però estic d'acord amb tu que és un gran llibre.
I el llibre de Jaume Cabré va ser el meu "llibre de Sant Jordi" d'enguany. A mi em va agradar molt, a veure que et sembla a tu.

El mateix et desitjo per aquest nou any, bones lectures i tota la felicitat possible. :-)

McAbeu ha dit...

JO MATEIXA: Jo no fa gaire anys que em vaig apuntar a fer la lista de les meves lectures però ara ja la considero una tradició blogaire que no em vull perdre.

Entenc això que dius, la pila dels pendents sembla que tingui vida pròpia i va creixent sola. Hem d'intentar controlar-la... dins del possible, és clar. :-))

Va ser una molt bona experiència la lectura de la teva novel·la. Gràcies a tu!

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: De vegades, les circumstàncies ens porten cap on no volem anar. Si enguany no pots fer la llista ja la faràs l'any que ve, no t'hi capfiquis gens i, com tu mateixa dius, s'ha de mirar endavant. Ànims!

Si que havia llegit abans "Invasió subtil... " de Calders. De fet, va ser aquest recull de contes el llibre que em va descobrir l'autor i que em va enganxar a la seva obra. Des d'aleshores segur que també l'he rellegit més d'una vegada però ara feia molts anys que no ho feia i com que l'any passat vaig decidir repassar tota la seva obra, no he volgut saltar-me'l quan li va tocar el torn malgrat que el conec de sobres. :-)

McAbeu ha dit...

SALVADOR: Aquest 2017 n'han tornat a caure dos dels teus. "Doble mortal" em va agradar, és una lectura força entretinguda, però vaig gaudir molt més "Herba negra" que considero que té una història que enganxa molt més. Em va recordar, una mica, "Ullals" que tinc ganes de repassar un dia d'aquests.

McAbeu ha dit...

JESÚS: No em podia deixar perdre la teva primera novel·la. Abraçades també per a tu! :-)

Elfreelang ha dit...

mara de deu quants llibres i quantes lectures!!!! ets un tot un campió lletraferit !!! almenys he coincidit amb tu en una vuitena de llibres encara que no me les hagi llegit enguany excepte: Cròniques de la veritat oculta i tots tenim una costa bo ,...repassar i rellegir a Calders i a Pedrolo sempre és una bona experiència , un molt bon any 2018 Mac , la meva crec que l'he programat per demà ( la llista vull dir de libres llegit molt més curta i modesta )

McAbeu ha dit...

ELFREELANG: El llibre de la Marató de TV3, ja fa uns quants anys que és el primer llibre de les meves llistes. M'agrada començar les meves lectures anuals amb aquests reculls de contes que de vegades m'agraden més i de vegades menys, però que considero que valen molt la pena de llegir i de comprar pel que representen.

Calders i Pedrolo són, per a mi almenys, sempre una bona opció.

Que la llista de llibres llegits sigui més curta o més llarga, moltes vegades només depèn de les circumstàncies i del temps que podem dedicar-hi. Per a mi, no té cap importància el nombre de llibres, el que importa és gaudir del que llegeixes. Comentaré la teva quan la publiquis, és clar que sí.

Molt Bon 2018 per a tu també. :-)

Publica un comentari a l'entrada