GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 24 d’abril del 2017

886.- Homenatge a Arthur C. Clarke

Ahir va ser Sant Jordi i, per celebrar-ho, toca dedicar l'enigma als llibres.

Enguany he escollit un text de ciència-ficció d'Arthur C. Clarke, autor de la tetralogia "Una odissea de l'espai". És possible que vosaltres també hàgiu llegit aquests llibres però, en aquest cas, us demanaria que no intentéssiu simplement "recordar" la resposta (o que us aixequeu de la cadira per anar a buscar-la directament al llibre) sinó que procuréssiu treure-la aplicant la deducció. Segur que així serà més divertit i l'enigma donarà molt més joc!. :-))

Aquí teniu l'enigma:

886.- Arthur C. Clarke (1917 - 2008) fou un escriptor i científic anglès, autor d'obres de divulgació científica i de contes i novel·les de ciència ficció. Entre aquestes últimes destaca la saga: "2001 - Una odissea de l'espai" (1968), "2010 - Odissea 2" (1982), "2061 - Odissea 3" (1987) i "3001 - Odissea final" (1996). Del tercer d'aquests llibres us n'extrec un fragment.

Els protagonistes són els dos primers astronautes que han aterrat sobre un dels satèl·lits de l'antic Júpiter (planeta ara convertit en un nou sol anomenat Llucifer) i es troben una muntanya formada en la seva totalitat per un diamant gegantí, un d'ells connecta amb la base central per informar del que estan veient:
En el seu "comsec", va marcar una seqüència en codi, va esperar que s'il·luminés el llum corresponent, i va dir:
- Central Ganimedes Un Zero Nou ... Aquí, Van. Em reben?
Després del retard mínim, una veu, òbviament electrònica, va respondre:
- Hola, Van. Aquí Central Ganimedes Un Zero Nou. Preparats per rebre.
Van der Berg es va aturar un instant, paladejant el moment que hauria de recordar la resta de la seva vida:
- Comunicació amb la Terra, Identificació Oncle Set Tres Set. Transmetre el missatge següent: LUCY ÉS AQUÍ. LUCY ÉS AQUÍ. Fi del missatge. Si us plau, repetiu..."
.

Segur que no us caldrà haver llegit el llibre per dir d'on ha sortit aquesta Lucy, no?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

9 comentaris:

Assumpta ha dit...

Lucy... no serà un diminutiu de LLUCIFER? I vol dir que han aconseguit arribar.

Assumpta ha dit...

Noooooo!!

Lucy in the sky with DIAMONDS!!... Vol dir que han trobat la muntanya de DIAMANT... i la paraula clau és del títol de la cançó dels Beatles... sí??

No sé... estava posant la primera resposta i, pensant en un diamant que es pogués conèixer com a LUCY, m'ha vingut com un rampell el títol de la cançó :-))

Assumpta ha dit...

O sigui, el missatge vol dir: "La muntanya de diamant és aquí" (o, "l'hem trobat") :-DD

Carme Rosanas ha dit...

He llegit el llibre i (déumeuquinamemòria) no recordo gens aquesta referència dels Beatles, però podria ser molt béi si és així ho trobo molt divertit.

Assumpta ha dit...

Vaja... aisss... si hi hagués una referència als Beatles la CARME probablement ho recordaria... Tan bonic que quedava!!

McAbeu ha dit...

Aquesta és la resposta del LLIBRE:
El fragment en cursiva de l'enigma pertany al capítol 48 - LUCY del llibre "2061 - Odissea 3" (Arthur C. Clarke - 1987) i al capítol 49 - SANTUARI trobem la solució:
"- Oh, per cert, qui és Lucy...? Algú en especial?
- No, pel que jo sé. Ens la vam trobar mentre fèiem una recerca amb l'ordinador i vam decidir que el nom serviria com a codi, tothom suposaria que tenia quelcom a veure amb Llucifer, el que és una veritat a mitges suficient com per donar lloc a una divertida confusió. He sentit dir que fa uns cent anys, hi va haver un grup de músics que gaudien del favor popular, i que tenien un nom molt estrany: els Beatles, que es lletreja B-E-A-T-L-E-S, no em pregunti per què. Ells van escriure una cançó amb un títol igualment estrany: Lucy al cel amb diamants. Misteriós, no? Gairebé com si ho haguessin sabut..."


Vist això podem arribar a dues conclusions.
La primera és que l'ASSUMPTA s'emporta el rètol vermell d'avui per haver encertat del tot la solució. Felicitats!! :-))
... i la segona és que potser ha arribat el moment que la CARME rellegeixi la saga d'Una Odissea de l'Espai. :-D

Pons ha dit...

Massa poc amic dels Beatles com per saber aquesta resposta

Carme Rosanas ha dit...

Assumpta, ja veus, (deumeuquinamemoria) la Carme no ho recorda, però com a mínim reconeix que podria ser molt bé. Tot lligava massa i tens raó és bonic i a més a més guanyes el rètol vermell.

I la carmeta a rellegir... ;)

Assumpta ha dit...

Que la CARME no ho recordés em feia dubtar, però és que pensar en LUCY i en DIAMANTS i que no et vinguin al cap els B-E-A-T-L-E-S és gairebé impossible :-DDD

Tot i així, a mi em va venir quan estava escrivint la primera resposta (que seria la resposta fàcil que pretén amagar la bona) ;-))

PONS.- Ets massa jove.

Publica un comentari a l'entrada