GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 7 de març del 2016

778.- Licors en oferta

778.- Una botiga de licors ha rebut una partida d'ampolles d'absenta de Paris (França), de limoncello de l'illa de Capri (Itàlia) i de kirsch de la Selva Negra (Alemanya) i les posa en oferta a preus diferents cadascuna d'elles. Aquest matí han entrat a la botiga dos clients interessats en aquesta promoció. El primer ha posat 10 € damunt del taulell i el botiguer li ha preguntat si volia una ampolla d'absenta, una de limoncello o una de kirsch; s'ha emportat el limoncello. El segon client deixa també 10 € damunt del taulell i el venedor li entrega, sense preguntar-li res, una ampolla d'absenta. Com ha sabut que era aquest el licor que vol el segon client?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

11 comentaris:

Sergi ha dit...

Anava vestit com un bohemi?

Anònim ha dit...

Perquè la promoció era del estil:
- Ampolla de Limoncello i Ampolla d’Absenta a 20€
- Ampolla de Kirsh i Ampolla d’Absenta a 20€

Carme Rosanas ha dit...

És client habitual i ja sap el que sempre comora?

Carme Rosanas ha dit...

Compra?

Assumpta ha dit...

Mmmmmm... una mitjana Estrella, si us plau :-DD

Assumpta ha dit...

A veure, entenem que aquests dos clients van junts.

Sabem que cada ampolla val diferent.

Quan el primer posa 10 Euros el botiguer li pregunta quin dels tres licors vol... mmmm... vol dir que amb 10 Eur. en té prou per a qualsevol dels tres?... mmmm... ja m'he perdut.

Tegells ha dit...

Bona nit... Suposo que el Kirsch val més de 10 euros...

jo rai! ha dit...

Acabo de tenir una "visió" mentre m'escurava les butxaques buscant xavalla per a pagar el diari! A veure... Podria ser que el primer client poses al taulell un bitllet de 10€ i amb això podia pagar qualsevol cosa d'aquest import en avall i, en canvi, el segon hagués reunit la quantitat exacta en monedes i monedetes amb la qual cosa quedaria clar que està pagant l'import exacte del que vol comprar

Assumpta ha dit...

Jo rai! M'encanta la teva proposta!! :-)))

McAbeu ha dit...

XEXU: No, no hi anava. ;-)

PONS: No, tant les compres dels dos clients com les ofertes de les tres begudes són completament independents entre elles.

CARME: No, el botiguer no sabia de bell antuvi que volien comprar els clients.

ASSUMPTA: Entenem que aquests dos clients van junts?: No, no cal que sigui així. Sabem que cada ampolla val diferent i que amb 10 € en té prou per a qualsevol dels tres licors?: Sí, això sí és així. Ja t'has perdut?: Doncs potser sí que és el moment de fer una cerveseta. :-DD

TEGELLS: No, si el kirsch valgués més de 10 € el botiguer no li hauria pogut oferir al primer client com una possibilitat de compra.

JO RAI!: La teva visió t'ha portat a trobar la resposta correcta. Felicitats!! :-))

Així és com ho diu el LLIBRE: El botiguer va posar l'absenta a 10€ i els altres dos licors a preus diferents però menors als 10€. El primer client paga amb un bitllet de 10€ per això el botiguer li ha de preguntar quin licor vol. En canvi, el segon client porta els 10€ en monedes i això indica al botiguer que desitja l'ampolla que té just aquest preu i no cap altra.

Assumpta ha dit...

Sí, primer m'he perdut, però després he dit que m'agradava molt la proposta d'en JO RAI! eh? :-DDD

Publica un comentari a l'entrada