GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 23 de novembre del 2015

751.- L'armari de les bosses de disseny

751.- Conec una dona tan fanàtica dels complements que té un armari només per a les seves bosses de disseny i les va combinant segons l'època i el vestit que es posa. En té de color blau, de pell de cocodril i de daurades. Avui m'ha ensenyat aquest armari i d'un cop d'ull m'he adonat que si multipliquem el nombre de bosses blaves amb el nombre de les de pell i al resultat li sumem la suma d'aquestes mateixes bosses ens dóna 34. En canvi fent les mateixes operacions amb el nombre de bosses de pell i de color d'or, el resultat és 14. Estic segur que amb aquestes dades ja sabeu quantes bosses de cada classe té la meva amiga, no?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Roselles i Sudokuhexagonalsimetric "

14 comentaris:

Assumpta ha dit...

No donis tantes coses per segures, amic LLIBRE :-)

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: El LLIBRE és optimista de mena, ja ho saps. :-DD

sa lluna ha dit...

Molt fanàtica, tot i ser amiga teva, Mac! :-)

Roselles ha dit...

6 de bolsos blaus, 4 de pell i 2 daurats.
(6blausx4pell)+(6+4)= 34
(4pellx2daurats)+(4+2)=14

Ara la pregunta és: Quan has entrat tu al meu armari? ;)

Carme Rosanas ha dit...

Faig tard...

xavier pujol ha dit...

I quantes sabates té?

Anònim ha dit...

Fanàtica dels complements? Es nota que el LLIBRE té una edat, avui en dia tenir just una dotzena de bolsos es pràcticament la quantitat mínima e imprescindible per una dona.

Anònim ha dit...

Casum la societat de consum! La pregunta que no fa Roselles és: ¿com ho sap EL LLIBRE, si no ha estat a casa seva? Doncs aquí està el pesat d'en Joan, per explicar-vos-ho. Directament el compte de la vella, mai! que no és gens elegant. Sempre hi pot haver una aproximació matemàtica que minimitzi el tempteig. Heu-vos-la aquí, germanes i germans.

Si B és el nombre de bosses de color Blau, C el de bosses de pell de Cocodril i D el de bosses Daurades, EL LLIBRE ens diu:
· BC + B + C = 34 -> C = (34 - B) / (1 + B)
· CD + C + D = 14 -> C = (14 - D) / (1 + D)
Així doncs,
· (34 - B) (1 + D) = (14 - D) (1 + B)
Efectuant les operacions i simplificant,
· 15B = 35D + 20 -> 3B = 7D + 4 -> B = (7D + 4) / 3
Anirem donant valors enters a D, només seguirem amb aquells amb què 7D + 4 sigui divisible per 3 (B serà enter) i mirarem si C també és enter. Després de veure que D = 1 no serveix, passem a D = 2 i trobem la solució:
· D = 2 -> B = 6 -> C = 4

Si provem amb altres valors de D admissibles en principi, veurem que no condueixen a valors enters de C:
· D = 5 -> B = 13 -> C = 1,50
· D = 8 -> B = 20 -> C = 0,67
· D = 11 -> B =27 -> C = 0,25...

Joan Colom

McAbeu ha dit...

Doncs sí, tal com ROSELLES ens diu i JOAN ens explica, la solució correcta són 6 bosses blaves, 4 de pell i 2 de color d'or. Felicitats!! :-))

SA LLUNA: Segons en PONS, no és tan fanàtica. :-)))
XAVIER: Segur que les que fan joc amb les bosses, ni una menys. :-DD

Roselles ha dit...

Gràcies! :)

Anònim ha dit...

Dominus, non sum dignus...
Ara, posats a atorgar-me un sobrenom (o és un malnom?), ¿no quedaria millor com fan els estatunidencs i batejar-me Joan SHS Colom?

McAbeu ha dit...

ROSELLES: Gràcies a tu. :-)

JOAN: Quan em refereixo a tu als comentaris ja veus que ho faig dient-te Joan o Joan Colom, però els rètols vermells serveixen per identificar el comentari encertat quan algú entra al post i per això han de contenir el nom del perfil que l'encapçala. En el teu cas, he optat per utilitzar l'abreviació de "sudokuhexagonalsimetric" que tu mateix fas servir al teu blog. Veig que no t'agrada i, per això no tinc cap problema en canviar el rètol vermell i posar, com faig amb tots els altres companys, el nom exacte del teu perfil. Ara mateix ho faig i, com que no era la meva intenció atorgar-te cap malnom, et demano disculpes si t'has sentit ofès.

Anònim ha dit...

Mac, si-us-plau, que no m'he ofès (només em podria picar si m'haguessis posat Joan Carles, com va fer l'Assumpta una vegada). Per a mi, com si vols posar-me un sobrenom diferent cada cop, i encara millor si té a veure amb els SHS.
Quant al perfil, cal diferenciar el nom i la imatge. Com que tan principiant sóc com autor d'un blog que com visitant d'altres blogs, la primera vegada que vaig aterrar aquí, WordPress no m'admetia com a nom Joan Colom (curiosament, al blog d'en Pons, sí)l : només sudokuhexagonalsimètric, i així ha quedat. Pel que fa a una imatge, jo sóc calb i més aviat lleig, i volia oferir una imatge més divertida. Vaig triar un ninot de Xavier Nogués (1873-1941). Potser vaig pecar de legalista, demanant autorització a la Fundació Xavier Nogués, que no s'ha dignat ni contestar-me, raó per la qual crec que tiraré pel dret. Ja em direu si us agrada el ninot.
Joan Colom

McAbeu ha dit...

JOAN: Cap problema doncs. Mentre tu no diguis una altra cosa, et continuaré anomenant Joan o Joan Colom i mentre WordPress no canviï d'opinió continuaràs sent sudokuhexagonalsimetric als rètols vermells. En la imatge ja no hi entro, que no és del meu negociat.

Publica un comentari a l'entrada