GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 13 de maig del 2015

708.- Cinc homes

708.- Cinc homes van junts per un camí a les afores de la ciutat. De sobte comença a ploure. Quatre dels homes acceleren el pas mentre el cinquè no fa res per fer més via. Malgrat això, es manté sec mentre els altres es mullen i quan arriben al seu destí ho fan tots junts. Com t'ho expliques?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta i Xavier Pujol "

15 comentaris:

Assumpta ha dit...

A veure... ho "veig" bastant clar, tan sols em falta pensar quin és el mitjà de transport... sí...

Els cinc homes van junts, però només caminen quatre d'ells, el cinqué va dins d'alguna mena de cubicle tapat i que és transportat pels altres quatre.
El de dins va assegut, sec i més o menys còmode (més que els de fora, segur).
Quan comença a ploure, els que porten la llitera es posen a córrer... el de dins no cal que corri, però, evidentment, la seva velocitat també s'incrementa..
Com és lògic, arriben tots cinc al mateix temps: Els quatre criats o infermers o el que siguin, molls i cansats i el de dins sec

Sergi ha dit...

Aquell anava per sota els balcons i els altres no? I anava en bici, o alguna cosa que el fa anar més ràpid...

Assumpta ha dit...

Això és un lateral, lateral d'aquells que a mi m'agraden, ostres!! :-))

Moltes vegades hi ha lateral-matemàtics o coses rares híbrides... Res... on hi hagi un bon lateral com cal, que es retirin les barreges :-DD

Sergi ha dit...

Ostres, l'explicació de l'Assumpta és genial! Molt ben pensat! No hi era quan he comentat jo... si ho arribo a saber callo...

Assumpta ha dit...

Gràcies, XEXU!! :-))
No calia que callessis, a mi el primer que m'ha vingut al cap ha estat uns ciclistes amb paraigües hahaha... però que arribessin al mateix temps quan només n'hi havia quatre que acceleraven, m'ha donat la pista per "veure" que el cinquè era "portat" pels altres :-))

Roselles ha dit...

Un vot més per l'explicació de l'Assumpta ;)

Anònim ha dit...

L’explicació de l’assumpta té molt bona pinta. La meva teoria es més mundana i avorrida, diu així: El que no es mulla porta paraigüe, i arriben tots a l’hora perquè el del paraigües coneix una drecera que els altres no coneixen. Es tan simple que la navalla de Ockham m’ho acceptaria però crec que el LLIBRE preferirà la versió de l’Assumpta.

xavier pujol ha dit...

Els quatre que es mullen són els portants del taüt. El cinquè, que no es mulla, és el mort i va a dins.
El destí és el cementiri.
Lògicament és als afores de la ciutat.

Ada ha dit...

Jo crec que xavier pujol ho ha encertat, el cinqué està mort i va dins del taüt que porten als muscles... I darrere hi ha una banda de jazz que va tocant a ritme lent "oh when the saint..." i després es van animant, i quan arriben al tanatori, fan una festa i es mullen tots per dins també!

Assumpta ha dit...

Tant si és viu com mort... la idea és que quatre porten al cinquè que va dins d'un cubicle ben cobert i no es mulla... ep, que aquest rètol és meu! :-DD

Tegells ha dit...

Jo també voto per la solució de l'Assumpta.
Els quatre porten al cinquè ben tapadet.
Viu o mort, tant hi fa....

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: La teva idea del primer comentari és del tot correcta, només un detall fa que no sigui exactament la del LLIBRE però no pateixis que el rètol vermell ja el tens. Felicitats!! :-))

XEXU: Anaves un pèl perdut al principi, segur però que amb unes quantes preguntes hauríem arribat ben aviat a la deducció correcta.

ROSELLES: Un vot encertat, en aquest cas. ;-)

PONS: Tan simple no és la teva solució que això de la drecera desconeguda és una mica rebuscat. En el que si tens tota la raó, és que el LLIBRE prefereix la versió de l'ASSUMPTA. ;-)

XAVIER: Tu trobes el detall que faltava i la teva solució és exactament la que dóna el LLIBRE. Rètol vermell també per a tu. Felicitats!! :-))

ADA: D'això de la banda de jazz, el LLIBRE no en diu res... però, perquè no?. :-D

TEGELLS: Segur que el cinquè home tindria alguna objecció a fer a aquesta afirmació de que tant hi fa si és viu o mort... :-DDD

Assumpta ha dit...

Quines coses que té la vida... el mort, que ja tant se li en dóna tot, arriba ben sec... i els altres quatre, ben molls, encara agafaran un refredat!!!

Pauiprou ha dit...

Una alternativa.
Els 5 van en cotxe a treballar. Hi ha caravana i els altres 4 surten corrents per arribar a la feina. Al final es dissol la caravana i arriben tots a l'hora. Tots vius. El conductor ben sec.

Una altra.
Tots caminen i un va amb paraigües. Queden tots al bar d'avant de la feina a fer un cafè. Arriben tots junts.

Nil Bernat i Pau

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Sí, són coses de la vida... i de la mort. ;-)

PAUIPROU: Si alguna cosa m'agrada dels enigmes de pensament lateral és justament aquesta capacitat que tenen de permetre més d'una resposta correcta. Les teves solucions alternatives en són una bona prova. :-)

Publica un comentari a l'entrada