GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimarts, 13 de gener del 2015

Endevinalla 625

E625.- Per més que estic a la glòria / no em busquis en Déu ni en el cel, / no em cerquis tampoc a la terra / i molt menys dins de l'infern.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluïsa "

16 comentaris:

Lluïsa ha dit...

La lletra "O".

Assumpta ha dit...

O la lletra "G"

sa lluna ha dit...

OOOoooo(h) ja he arribat tard!! ;)

Lluïsa, Assumpta, bona tarda!
Aferradetes, Mac

Sergi ha dit...

Una de les dues lletres que diuen, és clar.

Anònim ha dit...

o potser la resposta son les dues lletres com a parella

McAbeu ha dit...

Tots coincidiu que "la cosa va de lletres" i el LLIBRE també ho confirma. La solució és la lletra "O" com molt bé ens diu LLUÏSA al primer comentari. Felicitats!! :-))

Assumpta ha dit...

oooooooooh :-((
i la G no és una lletra? Quins privilegis té la "O" dels que no gaudeix la pobre "G"

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Les vocals sempre han estat les nenes mimades de l'alfabet. ;-DD

Assumpta ha dit...

Mare meva!! Això és... mmmmmmm... com es diu? ara no em surt... bé... marginació!!!

Pobre G!! A partir d'ara no la podràs pronunciar mai més bé!!! (hahahahahaha)

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Potser sí que les vocals tenen alguns privilegis, però pensa que són minoria i s'han de tractar amb més miraments, dona. :-))

Assumpta ha dit...

No ho trobo just. Les dues lletres comparteixen exactament les mateixes característiques com per ser resposta correcta. En fi, el LLIBRE mana.

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Fins ara t'he contestat fent broma perquè em pensava que tu també en feies. És evident que la raó de que la "O" i no la "G" hagi estat la que hagi atorgat el rètol vermell no és perquè "les vocals tinguin més privilegis que les consonants". La raó (que jo n'estava convençut que sabies, per això les meves bromes) és que en el cas dels enigmes i endevinalles que tenen o poden tenir més d'una resposta correcta (que n'hi ha una bona colla), en aquest blog sempre hem donat el rètol vermell a qui diu la solució que coincideix amb la del LLIBRE, sense que això vulgui dir que las altres siguin incorrectes ni molt menys.
Tu ho trobes injust però jo no ho veig així, aquesta "norma" no perjudica a ningú (perquè avui tu has donat la resposta que no era la del LLIBRE però en una altra ocasió hauria pogut ser al revés) i en canvi a mi em facilita molt la "feina" d'atorgar el rètol vermell. Una feina que, per altra banda, ja saps que és la que menys m'agrada fer del XAREL-10, perquè no he volgut mai convertir el fet de solucionar enigmes en aquest blog en una competició. Ja sé que els que sou "competitius" de mena, potser us estimaríeu més que féssim rànquings i llistes de guanyadors i, no dubto que fins i tot, fer-ho portaria més activitat i visitants al meu blog però, malgrat això, jo no m'hi veig. Que "raru" que sóc, no? :-)

Assumpta ha dit...

No, no ets "raru", la "rara" sóc jo, i molt, ja ho sé...

En primer lloc, dir-te que no tenia (ni tinc) cap intenció ni de fer-te enfadar a tu ni de "birlar-li" ·mig" rètol a la LLUÏSA, que encerta perfectament l'endevinalla i a la qual conec i aprecio. Tan sols creia (de bon rotllo) que al LLIBRE "se li havia escapat" una opció vàlida i pensava que si ho explicava bé me la donaries també com a bona...

És important "guanyar" un rètol vermell? :-)))

Quan guanyes poquetes coses a la vida, tot el que et fa somriure és important, MAC... i un rètol vermell em fa somriure.

Ja sé que en els enigmes laterals, que poden tenir mil respostes, òbviament, el LLIBRE en té una i aquesta és la que s'ha de dir, però això era una endevinalla. En principi les endevinalles tenen tan sols una resposta correcta. En aquest cas el que es buscava era una lletra i, tenint això en compte, tan encertada és la "O" com la "G" perquè comparteixen exactament les mateixes característiques per ser resposta de l'endevinalla, tan sols volia explicar això... i sé que tinc tota la raó del món.

Ara bé, entenc perfectament aquest paràgraf teu: "n aquest blog sempre hem donat el rètol vermell a qui diu la solució que coincideix amb la del LLIBRE, sense que això vulgui dir que las altres siguin incorrectes ni molt menys.
Tu ho trobes injust però jo no ho veig així, aquesta "norma" no perjudica a ningú (perquè avui tu has donat la resposta que no era la del LLIBRE però en una altra ocasió hauria pogut ser al revés) i en canvi a mi em facilita molt la "feina" d'atorgar el rètol vermell.
" i, per tant, ja no protestaré mai més (propòsit pel 2015) ;-))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Tens raó, i potser el meu error va ser no remarcar-ho explícitament quan vaig contestar els comentaris, que en aquest cas tan correcta és la "O" com la "G", sense cap dubte. El que no és tan cert és que les endevinalles només tenen una resposta correcta, n'hi ha que sí, evidentment, però també n'hi ha molts exemples en que l'enunciat es compleix igualment per respostes molt diferents. Aleshores i com ja sabeu, és el LLIBRE qui mana.

Però això no vol dir que no pugueu protestar. Jo no m'enfado per això, em sap greu si he donat aquest impressió. Reconec però que em costa fer-ne cas d'aquestes protestes. Molts potser pensareu que el més fàcil en aquest cas hauria estat fer-te compartir el rètol vermell amb la LLUÏSA però aleshores perquè no també amb en PONS que és l'únic que dóna la resposta "completa"?. o en XEXU que no es decanta per cap i per tant dóna una resposta que abasta les dues possibilitats?, o... Estic exagerant, evidentment, però espero que m'entenguis i vegis com se'm complica la feina. :-)

Una "feina" que, repeteixo, és la que menys m'agrada fer perquè, per a mi, el que hauria de ser important és solucionar l'endevinalla i no ser "el primer a solucionar-la". Tot i així, entenc aquesta il·lusió que expliques que fa el fet de guanyar un rètol vermell i t'asseguro que aquest és el principal motiu de que encara continuïn apareixent a cada enigma.

Així que no t'enfadis tu ara, continua "protestant" cada vegada que vulguis, continua permetent-me que te'n faci molt o poc cas segons em sembli i no pateixis per les rareses. Som prou grans per saber que, encara que sembli una contradicció, les rareses són el més normal del món. :-D

Assumpta ha dit...

:-DDD

McAbeu ha dit...

:-DDD

Publica un comentari a l'entrada