GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 26 de gener del 2015

679.- L'edat del matemàtic

679.- Avui és l'aniversari d'un insigne matemàtic al que no li agrada dir la seva edat i, per això, a tothom que li pregunta els contesta d'aquesta manera: Si divideixes el quíntuple de la suma de dos terços i una meitat entre un setè de la diferència entre tres quarts i un terç, sabràs quants anys tinc. Podeu dir-nos quants anys ha fet l'insigne matemàtic?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Si ho he pillat bé, la operació seria aquesta.
5*(2/3+1/2) / ((1/7) * (3/4-1/3))

Segons wolframalpha es 98 i jo me'l crec.

Assumpta ha dit...

Molt bé, PONS! Just el que m'havia passat a mi pel cap a primera vista :-P

Lluna ha dit...

Ostres Assumpta, quina ràbia que se'ns hagi avançat en pons, a mi tb és el que primer m'ha vingut al cap... :P
Bona tarda pons!!
Bona tarda Assumpta!!
Bona tarda Mc!!

August G. i Orri ha dit...

Coincideixo: els càlculs em donen 98 anys.

August G. i Orri ha dit...

Qui és wolframalpha, pons? El cosí de l'Ahse?

jo rai! ha dit...

La veritat és que si l'insigne matemàtic té l'edat que dieu i és capaç de formular aquest enigma fa molt mal fet de no voler dir l'edat que té. Ara mateix l'única fórmula matemàtica que se m'acut per a calcular la meva és una divisió per dos

August G. i Orri ha dit...

Ho acabo de veure: Què vol dir la categoria "MENTALS" d'aquest enigma? No pretendràs McAbeu que ho fem sense llapis i paper o calculadora, oi? Potser el Wolframalfa, l'Assumpta i la Lluna poden… Si és així em trec el barret que no tinc: Chapeau!

Assumpta ha dit...

Hahahaha AUGUST, t'asseguro que sóc absolutament incapaç de fer una cosa així "de cap"... L'únic sistema amb el que podria seria anar agafant quantitats a l'atzar i, després, fer la prova (i això amb calculadora, clar!) :-DD

Anònim ha dit...

Us presento wolframalpha, es una calculadora científica online molt llesta. Això sí, no li pots escriure directament l'endevinalla... L'has de traduir una mica en operacions matemàtiques perquè ho entengui :P

August G. i Orri ha dit...

Ostres, PONS! No hi ha dret! Jo vaig fer servir paper i llapis (com abans). No estem en igualtat de condicions!

La prova:

https://picasaweb.google.com/114941379221548429453/CalculEnigma?authuser=0&feat=directlink

McAbeu ha dit...

Doncs sí, l'edat d'aquest insigne matemàtic (que com diu JO RAI! no se n'hauria d'amagar sinó proclamar-la orgullós) és de 98 anys com en PONS fa calcular a wolframalpha, l'AUGUST calcula ell mateix i ASSUMPTA i LLUNA confirmen a primera vista. Felicitats. :-))

PS: M'ha encantat la prova gràfica dels teus càlculs, AUGUST. Pel que fa a l'etiqueta "MENTALS" només és una manera de diferenciar els enigmes mentals de les endevinalles, que són les dues grans categories d'enigmes que publico al blog. En cap cas, vol dir que si hi ha càlculs aquests s'hagin de fer mentalment. Tu els has fet, i t'ho agraeixo molt, amb llapis i paper, en PONS ha fet servir una calculadora (una de molt gran, certament, però una calculadora a la fi). :-)

Anònim ha dit...

Ja em veia compartint el rètol vermell amb wolframalpha, seria el primer a compartir-lo amb ell, no? :P

McAbeu ha dit...

PONS: Et prometo que hi vaig pensar. :-DDD
Hauria estat un rètol compartit insuperable i, com bé dius, totalment inèdit. Però el LLIBRE que és un "soso", ai, quin lapsus, volia dir que té molt de seny, no em va deixar. :-))

Publica un comentari a l'entrada