GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 21 de gener del 2015

678.- L'explorador i els monstres

678.- Un explorador intrèpid explica que va haver d'enfrontar-se a un grup de monstres terrorífics que destacaven per tenir dos grans ulls situats als costats del cap, de manera que amb un miraven a la dreta i amb l'altre a l'esquerra. L'home ens diu que per sort bastants d'aquests monstres eren cecs i que del grup de monstres gegants que l'atacava n'hi havia 3 no veien res a la dreta, 3 no veien res a l'esquerra, 3 podien veure a la dreta, 3 podien veure a l'esquerra, 3 veien tant a dreta com a esquerra i 3 tenien els dos ulls cecs. Amb aquestes dades pots calcular quants monstres va trobar-se l'explorador, com a mínim?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

11 comentaris:

xavier pujol ha dit...

12?
No m'entretinc més a comptar-los per ppor de que siguin Tiranosaures Rex en estamppida que van a cobrar els sobres de Bàrcenas.

Anònim ha dit...

Jo diria que sis

Anònim ha dit...

Conec molts exploradors intrèpids i tots son uns exagerats, però no uns mentiders, per tan compto que els 6 (3 i 3) que veien a una banda i no a l'altra estan comptats dintre dels 3 que no hi veien per cap banda.
Total: 3 que hi veien per les dues bandes i 3 que no hi veien per cap banda. Tres i tres igual a sis.

Lluna ha dit...

Com a mínim els 6 que diu en pons crec.

Bon dia nois!!
Bon dia MC!!

jpmerch ha dit...

En Pons s'equivoca, l'explorador és un mentider, els monstres no existeixen.

August G. i Orri ha dit...

Com a mínim 12: els 3 que no hi veien a la dreta poden ser els mateixos que els que hi veien per l'esquerra, els 3 que no hi veien a l'esquerra poden ser els mateixos que hi veien a la dreta. Per tant, de moment 6, més els 3 que hi veien per totes bandes fan 9 i amb els tres que no hi veien gens sumen 12.

Assumpta ha dit...

Sí, però en lloc diu "NOMÉS hi veien a la dreta" o "NOMÉS hi veien a l'esquerra" per tant, com demana el número mínim, jo crec que té raó en PONS els que hi veuen a la dreta, POT SER QUE hi vegin amb els dos ulls i el mateix amb els que hi veuen a l'esquerra.
Els que NO hi veuen per la dreta POT SER QUE NO hi vegin amb cap ull... per tant SIS. :-))

McAbeu ha dit...

Encara que en un primer moment, podria semblar que XAVIER i AUGUST tenen raó quan parlen de 12 monstres, queda clar que si parlem de mínims, amb 6 monstres, 3 de cecs i 3 que hi veuen amb els dos ulls es compleixen perfectament les condicions de l'enunciat, com molt bé ens diu primer PONS i després confirmen LLUNA i ASSUMPTA. Felicitats!! :-))

JPMERCH, en cas d'un explorador "normal" no et dic que no però els exploradors intrèpids no diuen mentides. home. :-DD

Anònim ha dit...

“En Pons s'equivoca”!! Quin agosarament! Sabia que el LLIBRE em donaria la raó. Qui s’equivoca ara Jpmerch?! Hahahaha!

August G. i Orri ha dit...

Genial! He de reconèixer que la lògica és "aplastant", un cop llegida esclar… En fi, que m'ho passo molt bé amb aquests enigmes. Gràcies, McAbeu!

McAbeu ha dit...

PONS: El LLIBRE també va quedar astorat quan va llegir això que “En Pons s'equivoca”. :-D

AUGUST: Justament l'únic que es busca és que ens ho passem bé mentre intentem treure l'entrellat dels enigmes. Moltes gràcies a tu!!

Publica un comentari a l'entrada