GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 31 d’octubre del 2014

Peces Literàries 012


QUÈ HI DIU AQUÍ?


Us havia preparat una interessant (o no) citació literària i quan la portava cap aquí, m'ha caigut de les mans i s'ha fet miques.

Podeu ajudar-me a recompondre-la, ordenant totes les peces?.

Perquè ho tingueu més fàcil us diré que comença primer amb la citació pròpiament dita, continua amb el nom de l'autor entre parèntesis ( ) i s'acaba amb el títol del llibre on va sortir, entre claudàtors [ ].

Gràcies per endavant!

14 comentaris:

jo rai! ha dit...

Ho veig complicat i això que em pensava que estant tothom de postcastanyada tindria un cert avantatge.
M'ha semblat d'entrada que l'autor podia ser en Pla, però hi ha una casella amb un "oth" que em despista sobiranament... a veure si més tard m'hi puc tornar a posar.

McAbeu ha dit...

JO RAI!: Encertes que l'autor és Josep Pla. Per tant la peça [OTH] no pertany a un cognom finlandès (per exemple :-D) sinó que forma part d'una paraula ben catalana. Gràcies per posar-t'hi, malgrat la postcastanyada i sort a partir d'aquí. :-)

jo rai! ha dit...

Per exemple tothora!!!!!!!!!!

Aiiiiii els anys...

jo rai! ha dit...

La vida amarga?

McAbeu ha dit...

JO RAI!: Encertes títol i autor: (Josep Pla) [La vida amarga] (PECES 75 a 84).
En canvi, se't continua resistint la paraula amb "oth". No és "tothora" sinó una altra que, coses de la casualitat, tu mateix vas fer servir al teu primer comentari. Es tracta de [, TOTHOM ] (PECES 33 a 35).
Per ajudar-vos una mica us diré que el text parla de la riquesa i la pobresa i que la paraula "RIC" hi surt 4 vegades mentre que "POBRE" la trobem 2 vegades. Sort!

Assumpta ha dit...

Fins i tot en número de vegades que surt la paraula, els RICS han de guanyar als POBRES!! :-p

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Ja ho diem els catalans que "quien parte y reparte, se queda con la mejor parte" :-(

jo rai! ha dit...

Ep! Que jo no tinc paciència )ni temps..) per a aquestes coses.
Si arribo a saber que em quedava aquí trist i abandonat no piulo.

No hi ha pistes?
Els adeptes a aquestes coses estan de vaga?

No ho faré més :(

McAbeu ha dit...

JO RAI!: Què vol dir que no ho faràs més?. No home. Tu vas encertar el títol i l'autor i així queda la cosa.
No passa res perquè quedi un enigma sense solucionar, potser algun dia algú tindrà ganes de "barallar-s'hi" una estona i sinó doncs cap problema. No hi pateixis gens i continua piulant sempre que et vingui de gust. Només faltaria!

jo rai! ha dit...

I d'allò que dèiem de les pistes...?

Ni la primera paraula per animar?

Hauré d'invocar la Carme i l'Assumpta?

McAbeu ha dit...

JO RAI!: NO

...

No t'estic portant la contrària, eh!. El que vull dir que la primera paraula és [NO ] (Peça 1) ;-)
Ja sé que no ajuda gaire, precisament te la dono per això perquè ja saps que en aquest joc les pistes es donen d'una altra manera. La idea és que remeneu les peces i que us vagin sortint paraules, aleshores jo us ajudo dient sí realment estan en el text i quin lloc hi ocupen, cosa que permet ajuntar-hi altres peces i al final descobrir el text complet. Si simplement us vaig donant una paraula darrere l'altra, el que soluciona l'enigma sóc jo i no es tracta d'això.
Per tant, insisteixo en el que et vaig dir ahir. Si algú (preferiblement que no hagi estat invocat sinó per iniciativa pròpia) vol jugar-hi, perfecte però si no és així doncs no passa res per deixar l'enigma en pausa.

RGM ha dit...

Pausa de més d'un any... Em fa cosa trencar-la...
Segon dia gripós (de fet, tercer o quart, ja ni ho sé). Ahir vaig intentar penjar la solució de l'enigma del Perucho, i per dues vegades la màquina, o els déus del vuitè cel virtual, o el que dimonis sigui em va rebutjar. M'ho mereixia. No havia entès que aquest és un joc col·lectiu, que la gràcia està en l'intercanvi, i vaig pecar d'egoisme en resoldre'l jo tota soleta. Mea culpa. Excusa: de nou la grip, l'avorriment. Pecat de novata. Prometo no tornar-ho a fer.

Anant a l'enigma actual, o més aviat ressuscitat. Brins de frases: "No hi ha un país ric. No hi ha un home ric. (...) Tothom troba que la seva riquesa...". I alguna cosa de "situació".
A veure si us apunteu a la resurecció...

RGM ha dit...

Ha tornat a passar! Igual els déus del món virtual també fan pont!

McAbeu ha dit...

ROSA: Primer que tot una petita explicació. Ni els déus ni els dimonis del món virtual tenen res a veure amb el que et va passar, simplement és que tinc activada la moderació de comentaris pels posts antics i per això no van aparèixer els teus comentaris en el moment que els vas fer. Ara, en canvi, ja els tens publicats. Tant el del "Peces Literàries 11" (el del text de Joan Perucho) com els d'aquest mateix post.

Una altra cosa, és cert que aquest és un joc col·lectiu i m'agrada que sigui així però en aquest cas, que ja fa gairebé un any que ningú hi ve a dir res, no hi pateixis gaire en aquest sentit i, si la grip t'ho permet, cap problema en que continuïs solucionant-lo. :-)

Precisament amb aquest objectiu, passo a dir-te quins són els fragments de text que encertes i on estan situats:
[NO HI HA] (Peces 1 a 3)
[A RIQUESA] (Peces 11 a 13)
[PAÍS.] (Peces 18 i 19)
[TROBA] (Peces 39 i 40)
[SITUACIÓ ] (Peces 45 a 47)
[UN HOME RIC.] (Peces 49 a 52)
[T RIC,] (Peces 63 i 64)
[NO HI HA] (Peces 65 a 67)

Sort, a partir d'aquí. :-)

Publica un comentari a l'entrada