GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimarts, 16 de setembre del 2014

Endevinalla 594

E594.- Dues germanes; / una traçuda, / l'altra mig tonta, / però que ajuda.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

20 comentaris:

Sergi ha dit...

Podrien ser les mans?? La meva esquerra no sé ni si ajuda...

Lluna ha dit...

Joooooo!!!

XeXu, estava esperant que es fessin 2/4 per veure si entrava i zas em passes al davant!!!

Jo tb anava a dir les mans :'(

Bona tarda Mc!!

Assumpta ha dit...

La meva ma dreta no és mig tonta, pobreta... senzillament és torpe de solemnitat, però l'estimo :-))

Laia ha dit...

I tant i tant, les mans! Jo no tinc gens gens de mà esquerra :P

Carme Rosanas ha dit...

I tant que ajuda, de mig tonta res de res!!! Fa el que li toca fer. Ara mateix teclegen les dues per igual...

Assumpta ha dit...

MAC, per què no tornes a fer els enigmes pel matí, com abans? :-)

Era molt agradable començar el dia arribant aquí i trobant-te amb una endevinalla per resoldre... i saludar un munt de gent que, sabien que el post sortia pel matí i entraven més o menys a la mateixa hora...

Ara em passo el dia entrant i... res, mai tinc la sort d'arribar i trobar que acaba de sortir el post... Vaig provant i res. Els únics que a vegades surten pel matí són els del divendres, però entre setmana gairebé mai.

Ara he de marxar, que tinc hora al metge... són les cinc i ni rastre del joc d'avui. Segur que sortirà quan no hi sigui.

En fi, és una proposta :-)

Anònim ha dit...

Llavors no son Penélope i Mónica Cruz...?

Anònim ha dit...

Ah! calla! Ja ho tinc! Cristina i Elena de Borbón! A més no cal dir quina es la mig tonta, tot i que una es faci la tonta quan li interessa :P

Assumpta ha dit...

és pot fer la tonta, però és mooooooolt traçuda!! :-P :-P

McAbeu ha dit...

Ben trobat, PONS, :-DD però, com ja deus suposar el LLIBRE dóna la raó a en XEXU i a tots els altres confirmant que la solució correcta són les mans. Felicitats!! :-))

Pel que fa a la teva proposta, ASSUMPTA, passo a comentar-la al següent comentari, valgui la redundància. :-D

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA, la resposta a la teva pregunta ja la saps. No fem els enigmes només al matí perquè vam decidir (i amb aquest plural no em refereixo al LLIBRE i a mi, sinó també a vosaltres els lectors del blog perquè segur que recordaràs que va ser una decisió consensuada), vam decidir, repeteixo, que donaria més oportunitats a tothom si publiqués els enigmes repartits durant tot el dia.
No tinc res en contra de revisar aquella decisió però el motiu no pot ser perquè "...Els únics que a vegades surten pel matí són els del divendres, però entre setmana gairebé mai...".
Aquesta afirmació no s'ajusta a la realitat. Tens raó que els enigmes especials de divendres només surten al matí (entre 9 i 13 hores, per ser més exactes). En canvi, els enigmes mentals i les endevinalles de dilluns a dijous surten repartits dins la franja horària que va de 9 a 21 sense cap preferència per una hora o una altra. Veig que la teva impressió no és aquesta però això és així. Si mirem els últims 100 enigmes incloent aquest (els 50 mentals que van des del 595 al 644 i les 50 endevinalles que van des de la E545 fins aquesta, la E594) els números ens diuen que a excepció d'un que va sortir a les 7, els altres 99 queden repartits de la següent manera: 9h = 5 enigmes, 10h = 8, 11h = 9, 12h = 7, 13h = 8, 14h = 8, 15h = 8, 16 h = 8, 17h = 9, 18h = 8, 19h = 8, 20h = 8 i 21h = 5.
A mi em sembla un repartiment ben equitatiu, de totes maneres com he dit abans, no tinc res en contra de fer-ho d'una altra manera si la majoria de vosaltres ho voleu. :-)

Assumpta ha dit...

Mare meva quin estudi matemàtic!! ;-DD

Clar, en aquest món tot és segons el color del vidre a través del qual mirem... Jo diria:

- A bona hora (de 9 a 10:59): 13
- A hora acceptable (d'11 a 12): 9
- Tard (de 12:01 a 13:59): 15
- Assumpta "en estat de nervis": La resta fins a 100

De totes formes, trobo odiós i repel·lent mirar de fer canvis a "casa els altres"... i això és casa teva :-DDD
Jo vaig fer una proposta a veure si algú més s'hi apuntava. Ningú més ha dit res... per tant, jo -democràticament- retiro la meva proposta i ja està :-DDD

Sergi ha dit...

Vinga va, que aquesta setmana encara puc fer hat trick! Però la d'avui de moment no em ve...

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Ha quedat demostrat que els enigmes surten equitativament repartits entre matí, tarda i vespre però també és ben veritat que, si considerem que "tard" és a partir de les 12, aleshores la immensa majoria surten entre tard i molt tard. ;-DD
Res de "odiós" ni "repel·lent", ja saps que a mi no m'ha molestat mai que diguéssiu la vostra sobre el funcionament del blog. Al revés, m'agrada que ho feu i us escolto amb atenció... per després fer el que a mi em sembla millor. :-)))

XEXU: Jo diria que l'endevinalla d'avui dijous donarà força feina, només cal veure la diversitat de respostes que s'han donat fins aquest moment. No se sap mai, potser proves una solució i és la bona... ;-)

Assumpta ha dit...

Sí, sí, una mica repel·lent sí que és. Al menys a mi m'empipa si em diuen que canviï coses (bé, també m'empipa segons el to, tot s'ha de dir) Recordo una vegada que em van criticar la finestra dels comentaris i vaig respondre que jo la posava com volia :-DD

Al cap del temps la vaig canviar, però perquè em va semblar que m'anava millor a mi :-P

Ara bé... la meva "crítica al sistema actual", més que "crítica al sistema actual" és una "lloa al sistema anterior"... i és que -i, insisteixo, és una apreciació personal- era molt agradable trobar el post al matí i trobar aviat unes quantes propostes i poder-ne anar debatent tot el dia. Això no vol dir que ara no m'agradi... No, no, justament perquè el blog m'agrada, em posa nerviosa (jo sóc un sac de nervis darrerament) no trobar el joc aviat... i anar entrant i que no surti fins a mitja tarda o al vespre.

Fem un referèndum? :-DDD

Fem una consulta no vinculant? :-P

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Em sembla que has idealitzat el "sistema anterior", potser m'equivoco però jo diria que si vaig començar a repartir els enigmes durant tot el dia va ser justament perquè us "queixàveu" de que si només sortien al matí això feia que quedessin de seguida solucionats i per tant, no hi havia aquest "debat" que ara dius que enyores.

Personalment crec que canviar les hores no farà augmentar aquesta interacció (que jo també desitjo) però no per culpa de l'horari sinó perquè la interacció blogaire ha baixat molt en general i no té ni punt de comparació amb la que hi havia a la catosfera anys enrere. No sé com ho veus tu, però jo estic convençut de que perquè hi hagi "debat" és molt més important que hi hagi força gent a debatre que no l'hora a que es fa el debat. ;-)

De totes maneres, torno a repetir que jo no tinc res en contra de fer canvis d'horaris si la majoria ho voleu. Així que, ja que insisteixes en la teva proposta, a mi no em fa res parlar-ne. El 2 d'octubre sortirà el post del 6è aniversari del Xarel-10, potser serà una bona ocasió per fer aquesta consulta que dius. :-)

Assumpta ha dit...

Ai, MAC, amic meu... és probable que tinguis raó amb això de la gran baixada d'activitat catosfèrica (bé, no "és probable", és un fet cert... vull dir que és probable que aquesta sigui la causa de la baixada de debat, bromes, converses, en les respostes)

De totes formes, els blogs no moren... potser hi ha hagut com una mena de "selecció natural" però jo veig el XAREL-10 ben fort, fins i tot, de tant en tant, trobo comentaristes nous, cosa que m'alegra moltíssim :-))

Els blogs tenen un "je ne sais quoi" que no té ni la porqueria del feisbuc (que no acabo d'entendre encara i el poc que entenc no m'agrada... estic per esborrar el meu) ni el twitter (que sí que m'agrada, però que no té res a veure amb els blogs)

En fi xiquet, gràcies per la paciència d'anar responent ;-))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Et copio, en primícia i com un exclusiu avanç editorial :-D, un fragment del post especial que estic preparant per l'aniversari del Xarel-10: "...malgrat declarar-me afectat per la "baixada de tensió general" que sembla atacar a bona part de la Catosfera d'un temps ençà i admetre que potser sí que aquest és un format esgotat que s'ha vist superat per Facebooks i Twitters, això no vol dir que vulgui deixar-ho còrrer, ni molt menys....
Ja veus doncs que estic d'acord: Els blogs no han mort... del tot. :-))

Ah!, i ja he preparat l'enquesta sobre els horaris que sortirà en aquell mateix post. Però d'això, ja en parlarem allà. :-D

Assumpta ha dit...

ELS VELLS BLOGAIRES NO MORIM MAI!!! :-DDD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: I TANT QUE NO!!! :-DDD

Publica un comentari a l'entrada