GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimarts, 24 de desembre del 2013

Passatemps Nadalencs i BONES FESTES!

Els Torrons
El Pessebre
Les Nadales
Per quart any consecutiu he col·laborat en el blog del CALENDARI D'ADVENT, on cada dia d'aquest període previ al Nadal hi podem trobar un post dedicat a aquestes festes i que és tota una tradició nadalenca de la Catosfera.

Com els anys anteriors, jo hi he publicat uns Passatemps Nadalencs setmanals i per aquesta temporada he preparat unes "Esllavissades de Lletres" on s'ha de recompondre un text extret del COSTUMARI CATALÀ de Joan Amades, les lletres del qual han lliscat de la graella on eren, mantenint-se a la seva columna però barrejant-se pel que fa a les files. Aquests jocs han sortit allà cada dissabte de desembre i han estat dedicats a: 1.- Els Torrons, 2.- El Pessebre i 3.- Les Nadales. (Si cliqueu damunt dels títols anireu als posts corresponents del "Calendari d'Advent" on ja els trobareu solucionats però, si encara no els heu vist, abans podeu clicar les imatges que encapçalen aquest post per ampliar-les i així jugar-hi una estona).

Us n'he preparat un altre de nou, dedicat al Tió de Nadal, per a que hi jugueu aquí al XAREL-10 durant aquests dies de festa. Encara que jo aniré passant per aquí i per la Catosfera en general durant aquests dies, el blog s'agafa una setmaneta de vacances i fins l'any que ve el LLIBRE no us proposarà cap nou enigma (excepte un fora de programa que publicaré l'endemà de Sant Esteve). Teniu doncs, temps de sobres per solucionar-lo amb calma. Us el deixo a continuació...


... i aprofito per desitjar-vos

MOLT BON NADAL

19 comentaris:

rits ha dit...

Molt Bon Nadal, Mac!

Lluna ha dit...

Molt Bon Nadal Mc!!!

A veure si a aquest m'hi puc dedicar una estona...

Bon Nadal Rits!!

Sergi ha dit...

Ostres, com que no passo pel calendari de l'advent desconeixia aquests passatemps, a veure si trobo una estona per dedicar-li a aquest, que en aquestes dates anem curts de temps. Bones vacances al Xarel-10, i molt bon Nadal per tu, Mac!

AlfredRussel ha dit...

Em deixe el passatemps per a quan tinga una estoneta, però el que va davant va davant: molt bon Nadal també per tu!

Lluïsa ha dit...

Bon Nadal Mac!!!

I Bon nadal per tothom, també!

Relatus ha dit...

Bones festes!

Consol ha dit...

Bones festes, McAbeu.

Assumpta ha dit...

MAC... Has avisat a en MARTÍ? :-DDD
Ben fet això d'agafar-se una setmaneta de vacances... això sí, la intriga i el misteri que no faltin al XAREL-10. Ara tots a veure què passa l'endemà de Sant Esteve (mentre intentem resoldre aquesta esllavissada sense cap pista!!)

BON NADAL, MAC I TOTS ELS SEGUIDORS DEL XAREL-10!!


XEXU, tu t'ho perds.

Mireia ha dit...

Mc, ja l'he imprès per en Martí. Aquest dies són complicats però veure si hi ha temps

Moltes gràcies per col·laborar amb el calendari

Bon nadal!

Elfreelang ha dit...

moltes gràcies pels passatemps Mc ! aquesta vegada no sé si m'hi veig amb cor...tinc el cap massa ple...molt bones festes!

sa lluna ha dit...

Bon Nadal i Bones Festes, Mac!!

Aferradetes!!

jomateixa ha dit...

Entre menjada i menjada Nadalenca a jugar!
BONES FESTES!!

Garbí24 ha dit...

Bones festes nano....i fes la bondat justa.

McAbeu ha dit...

Moltes gràcies pels vostres desitjos, espero també que hàgiu passat tots un bon dia de Nadal. :-))

Pel que fa al passatemps, us dono una pista. A la imatge veiem una família fent cagar el tronc de Nadal i el nom d'aquest tronc surt vàries vegades al text. Concretament 4 vegades: És la 5a paraula de la 5a fila, la 1a paraula de la 8a fila, la 3a de la 9a fila i la 1a paraula de la 11a fila. Sort!

Puigmalet ha dit...

Bones digestions i millor any 9, home-enigma! Salut i llibertat per al 2014

Martí ha dit...

Deu n'hi do. Amb les pistes començo a veure on va, però un tió que no caga xocolata, carbó, ni menja, de la familia, avis, pares, mainada, no se´l colpeja amb bastó,..., on es el fil conductor?

McAbeu ha dit...

PUIGMALET: Feliç 2014 també per a tu!

MARTÍ: Vaig guardar-me el més difícil pel XAREL-10, ho he de reconèixer. :-))
Fas una molt bona pregunta. Com ja has descobert (al no trobar aquestes paraules que cites) aquest text de Joan Amades no és una definició del què és el Tió de Nadal sinó que ens explica com s'anomena aquest tronc en diverses parts del nostre país i aquest és doncs el fil conductor del text que ja vaig mig insinuar amb la meva primera pista.

Anem per la segona. Per ajudar-vos una mica més, us donaré dos d'aquests llocs geogràfics que surten al text. Un d'ells és una capital de província (la 1a paraula de la 7a fila) i l'altre una comarca catalana i aragonesa (la 3a de la 10a fila). Sort!

Assumpta ha dit...

Després de llegir el comentari d'en MARTÍ he d'admetre que el tio en sap, eh? En sap molt, les coses com siguin :-DDDD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Com gairebé en totes les coses, fer servir el mètode correcte és molt important per resoldre aquests passatemps i tens raó, en MARTÍ ha demostrat que en sap força en aquestes coses. :-)

Publica un comentari a l'entrada