GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 2 d’octubre del 2013

5è aniversari


Avui XAREL-10 fa cinc anys!!

Ha passat un altre any i aquest blog ha complert els cinc anys de presència ininterrompuda a la xarxa. Un aniversari tan (o tan poc) important com els altres però que, potser pel fet de ser rodó, demana una petita aturada i un pèl de reflexió. La faré al final del post. Abans, i seguint el costum dels aniversaris anteriors, toca fer un resum "estadístic" del que ha passat per aquí els últims dotze mesos:

Si parlem de números, cal dir que aquest blog ja ha publicat 552 Enigmes Mentals, 503 Endevinalles, 59 Enigmes Visuals, 35 Anagrames Lletraferits, 47 Refranyers Jeroglífics, 18 Passatemps Clàssics (més concretament, 18 Encreuats Temàtics), 24 "Fragment Parcial", 23 "Qui sóc?" i 44 d'Especials (aquests últims dins dels Apunts Homenatge, per les Vacances, etc). Per tant, un total de 1305 enigmes (239 publicats enguany) que, tal com ha de ser, són la gran majoria dels 1517 posts publicats fins ahir.

Consultant les estadístiques, ens trobem que, segons el comptador HISTATS.com, des del 01.10.2012 al 30.09.2013 aquest blog ha rebut 17.004 visites (amb una mitjana de 47 diàries i amb un màxim de 206 el dia 22.03.2013). Aquests visitants utilitzeu els navegadors: CHROME (46.0%), FIREFOX (20.9%), INTERNET EXPLORER (14.9%), SAFARI (5.3%), ANDROID (0.8%), OPERA (0.2%)... i com Sistema Operatiu: WINDOWS (76.9%) [W7 (39.0%), XP (23.9%), VISTA (12.7%), W2000 (1.3%)...], APPLE (8.8%), LINUX (4.1%), Dispositiu MÒBIL (0.8%)... He rebut visites de 51 països dels quals cito, per ordre, els 5 primers: ESPANYA, ESTATS UNITS, BÈLGICA, ALEMANYA i ANDORRA.

Si volem repassar els posts d'aquest últim any que han destacat per un motiu o altre, no podem deixar de citar el regal que em vau fer pel meu aniversari, l'innocent innocentada del 28 de desembre, la ressenya de "El Rei del Món" de Salvador Macip, les meves participacions als jocs especials que van muntar en PONS pel seu Cas Típic 1500, CARME pels 6 anys i 2002 posts del "Col·lecció de Moments" i SA LLUNA amb el seu "Joc de les Aferradetes". I és clar, el meu joc especial vacances d'enguany que va servir per celebrar el 1500è post del XAREL-10 proposant-vos de trobar un llibre amagat durant tres setmanes de joc fins arribar al post de l'onze de setembre on us vaig donar la solució tot participant en la gran cadena blogaire que va unir tota la Catosfera seguint la crida del "Blog-Via cap a la Independència". D'aquest mateix blog, va sortir la iniciativa de donar suport als docents de les Illes Balears en la seva lluita per defensar la nostra llengua, una idea que va pintar de verd una bona colla dels nostres blogs. Sense oblidar tampoc que he continuat participant en els Relats Conjunts i en més d'un Joc Literari dels que han anat sorgint en aquesta Catosfera, que, malgrat tot, continua prou activa... i què duri!!.

I d'ara endavant, què?. Us he dit al començar aquest post que aquest aniversari és prou especial per merèixer una mica de reflexió. I és que arribar als cinc anys és com arribar a una fita que, encara que mai me l'havia marcat, et fa sentir satisfet d'haver-la assolit. Satisfet i content, perquè jo m'ho passo molt bé fent el blog, buscant enigmes per omplir el LLIBRE i proposant-vos-els. Mentiria si digués que el XAREL-10 és el més important de la meva vida, ni molt menys, però si que en forma part cada dia i m'agrada pensar que pot seguir fent-ho. Així, què?. Anem pels 10 anys?. No ho sé, que no vull marcar-me cap objectiu que no sigui passar-m'ho bé mentre hi sigui. De moment, el LLIBRE m'acaba de dir que té enigmes de sobres per arribar a l'aniversari de l'any que ve, per tant ja en tornarem a parlar aleshores. Mentrestant, si us ve de gust, espero que ens continuarem trobant i que us podré seguir dient...

MOLTES GRÀCIES
PER PASSAR PER AQUÍ !!

26 comentaris:

Quadern de mots ha dit...

Moltes felicitats Mac!!!

Allau ha dit...

Per molts anys, Mac! Ets 15 dies més vell que jo.

Lluna ha dit...

Apali!!! Per molts anys MC!!!! Sense descuidar EL LLIBRE!!!! Felicitats a tots dos...

Petonets

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Felicitats!

Hauràs d'ampliar la bibliografia per no seguir estirant el LLIBRE gaire anys més. Ja sembla el llibre gordo de Petete! :-)

Maurici ha dit...

Moltes felicitats per aquests cinc anys! No creguis que hi passo poc per aquest blog, però com que sóc totxo i lent, sempre em foten les respostes enlaire!

Salut!

jpmerch ha dit...

Aquest me'l sé! A pels 10 anys sens dubte.

Moltes felicitats!

Sergi ha dit...

M'encanta el teu post resum d'aniversari, quina colla de números i records! Privilegi de poder anar vivint tot això al teu costat des de fa ja una bona temporada. Mentre et llegia, esperant la reflexió final, que em feia una mica de por, no ho negaré, pensava de dir-te una cosa que no diria a qualsevol. Espero que el Xarel-10 no ens falti, que continuï tant temps com a tu segueixi agradant fer-lo. Però sobretot, que no ens faltis tu, això sí que em sabria greu. Moltes felicitats i endavant amb aquest blog genial!

Salvador Macip ha dit...

Cap als 10, i tant! Felicitats i endavant!

sargantana ha dit...

es rapid dit...
cinc anys..son cinc anys
i t'has covertit en tot una institucio del mon dels blogs

felicitats Mac !!

jomateixa ha dit...

Quin post més treballat!!
Moltes Felicitats!!!
Encara que no encerti gairebé mai res, no deixaré de passar per aquí, per descomptat.

Assumpta ha dit...

MOLTÍSSIMES FELICITATS!!!!

Pobre de tu que no intentis arribar als 10 anys, que aquí la gent està molt ensucrada (hehehehe)així que jo vinc en to amenaçador!! ENDAVANT AMB EL XAREL-10!!! ÉS UNA ORDRE!! :-DDD

Ja saps que aquest blog és un dels meus indispensables! ;-)))

Et volia fer un pastís... hehehe... però només sé fer això :-DDD

Anònim ha dit...

No està malament 17.000 visites en aquest any, a veure no son les més de 23.000 del meu bloc en el mateix periode, però es clar, les comparacions son odioses xD

En quan a ritme de publicació veig que em superaràs aviat (bé, calculo que d'aquí 3 anys), amb només 5 anys ja gairebé atrapes els meus 1745 posts que porto en més de 7 anys i mig. Però ja saps allò que diuen entre quantitat i qualitat...

Doncs res, només em queda felicitar-te pel teu bloc. No tothom pot dir que ha rebut una felicitació meva ;)

Per cert, si t'interessa jo soc del Chrome i W7.

Carme Rosanas ha dit...

Moltes felicitats, Mc!!!

I jo també tinc corda per passar a endevinar o a no endevinar els teus enigmes... que el LLIBRE vagi dient que nosaltres farem el que podrem.

Que siguin per molts anys!!!

Consol ha dit...

Moltes felicitats per aquests 5 anys amb tots els seus dies. La teva precisió estadística m'ha impressionat i em té intrigada què va passar el 22 de març d'enguany.

jo rai! ha dit...

Cada cop que comences una filípica d'aquestes se'm posa l'ai al cor pensant que el que ve a continuació és allò de "per circumstàncies personals...", "la meva nova vida..." o "el preu del volum 5 de EL LLIBRE..." vaja, que tot plegat ara ens veurem un cop a la setmana o potser de tant en tant! Soc de mena espantadissa jo.

Que per molts anys puguis anar fent semblantes obres. (a les filípiques ja miraré d'acostumar-m'hi)

McAbeu ha dit...

QUADERN DE MOTS: Moltes gràcies!!

ALLAU: Gràcies!. Així som de la mateixa quinta. :-))

LLUNA: Moltes gràcies de part meva... i de part del LLIBRE. :-D

VÍCTOR: Gràcies!. Per sort, el LLIBRE és prou ampliable i "estirable". ;-D

MAURICI: Moltes gràcies. No m'ho crec que siguis "totxo i lent", jo diria que més aviat és que n'hi ha que van molt ràpids. ;-)

JPMERCH: Gràcies!. Era una pregunta retòrica però m'agrada que me l'hagis contestat, com diem els catalans "estamos en ello". :-))

XEXU: I a mi m'agrada fer-lo, és una manera de poder comparar l'evolució d'un any a un altre. Rellegint el post, m'adono que les expectatives creades per la introducció no s'adiuen gaire amb la reflexió final que m'ha quedat una mica "de pa sucat amb oli". Però és que no me'n surt una altra que no sigui continuar aquí mentre m'ho passi bé sent-hi. I, en aquestes condicions, és clar que seguirem endavant que per a mi també és tot un privilegi compartir tot això amb vosaltres i també em sabria molt de greu no poder fer-ho.

SALVADOR: Doncs endavant, és clar que sí!!

SARGANTANA: Gràcies. Tens raó... cinc anys són cinc anys! :-))

JOMATEIXA: Moltes gràcies!!

ASSUMPTA: Gràcies pel mini-pastís i moltes gràcies per l'ordre, que també convé que ens posem les piles. :-DDD

PONS: Visites: Són 17.004, PONS, no 17.000 :-DD. I és clar que no estan malament, pensa que unes quantes són teves. Rítme de publicació: Hauré d'aguantar almenys aquests tres anys més, doncs. :-))
Moltes gràcies per les felicitacions, com dius no tothom té aquest honor i és clar que m'interessa saber això del Chrome i W7, encara que t'he de dir que m'esperava de tu que no estiguessis dins la majoria en aquest tema, et feia més innovador. És broma! :-))

CARME: Moltes gràcies!!. Aquest és l'esperit, al LLIBRE se li ha de fer un cas relatiu i nosaltres hem de seguir fent la nostra. :-)

CONSOL: Moltes gràcies!. Jo tampoc tinc gaire clar que va passar el 22 de març, van ser tres o quatre dies seguits amb moltes més visites del normal però no sé ben bé perquè. Pel que fa a la precisió estadística, simplement copio les dades que em dóna el comptador web. M'agrada posar-les un any darrere l'altre per poder comparar-ne l'evolució. ;-)

JO RAI!: T'ha passat el mateix que a en XEXU. De totes maneres ja has vist que, malgrat la introducció, al final la conclusió a la que arribo és ben positiva i no fa por. Però el que si que m'has espantat has sigut tu. Saps alguna cosa sobre el preu del volum 5 del LLIBRE que m'hauria de preocupar?. ;-DDD

sa lluna ha dit...

Això si que és un gran currículum!!
Espero que siguin molt més, amb l'energia que ens transmets i tants somriures.

Felicitas i per molts d'anys, Mac!!
Aferradetes. :)

jo rai! ha dit...

Tranquil Mc, per al volum 5, si convé, farem un Verkami!

Jordi ha dit...

Moltes felicitats.

D'un que passa quant pot i sovint arribat tard a respondre enigmes :)

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: Moltes gràcies i moltes aferradetes!! :-))

JO RAI!: M'has tret un pes de sobre. ;-D

JORDI: Moltes gràcies. Si et serveix de consol, això d'arribar tard li passa a més d'un. :-))

Puigmalet ha dit...

Només faig una setmana tard... Per molts quinquennis més, mestre!

McAbeu ha dit...

PUIGMALET: Una setmana no és res quan estem celebrant un quinquenni. Moltes gràcies!!

merike ha dit...

Moltes felicitats Mc per a aquest blog que no puc entendre en absolut! Salutacions!

McAbeu ha dit...

MERIKE: És ben normal aquesta dificultat de comprensió. Els traductors i els diccionaris no són gaire amics dels jocs de paraules o de les endevinalles. :-D
Per tant, encara t'agraeixo més que vagis passant per aquí. Moltes gràcies!!!

rits ha dit...

Encara que arribo força tard, no vull deixar passar aquest post sense felicitar-te!!!!
Enhorabona per aquests cinc anys i desitjo que continuïs amb aquestes ganes de blog!

McAbeu ha dit...

RITS: Moltes gràcies. Un desig mutu, aquest de seguir compartint aquestes estones amb tu i amb tots vosaltres. :-)

Publica un comentari a l'entrada