GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 5 de setembre del 2012

Mandales Catosfèriques (BLOG DE L'ASSUMPTA)


Fa uns dies, l'ASSUMPTA (agafant al vol una idea de SARGANTANA) ens va proposar de participar en una EXPOSICIÓ DE MANDALES CATOSFÈRIQUES.

Una MANDALA és, segons el DIEC, una figura simbòlica i mística que representa l’univers, pròpia de la tradició budista i hinduista. En conseqüència, té al darrere tota una tradició religiosa i també s'utilitza com a tècnica de relaxació ja que, pintar-les a partir d'una plantilla en blanc, és una activitat creativa gens estressant i força distreta. També n'hi ha que diuen que aporten energia positiva, que desenvolupen qualitats beneficioses a nivell mental i, fins i tot, que estimulen el sistema immunològic però això potser ja és més qüestió de fe que d'una altra cosa.

La proposta de l'ASSUMPTA anava més per gaudir del seu aspecte lúdic i passar una bona estona pintant-ne alguna (o almenys jo m'ho he agafat així) i per això ens en va presentar unes quantes, que vam haver de votar i després escollir per pintar-les amb el mètode que volguéssim. En el meu cas, reconec que he fet trampa perquè no les he pintat ni amb llapis de colors, ni retoladors, ni pintures... sinó que he fet servir un programa informàtic de dibuix i retoc d'imatges.
Concretament el GIMP (GNU Image Manipulation Program), un programa similar al Photoshop però de codi obert i, per tant, de lliure ús que entre les seves múltiples característiques inclou una eina que permet omplir d'un color concret una determinada zona d'un dibuix. Una eina que resulta, doncs, molt apropiada per fer mandales d'una manera, no sé si relaxant, però sens dubte neta i ràpida.

I el resultat us l'ensenyo en aquest post. A dalt de tot, podeu veure la primera que he fet, pintada amb "textures" (aprofitant les possibilitats que dóna l'informàtica ;-D) i a continuació us en poso una altra; aquesta ja feta més com toca, amb tot de colors.

Per cert, ara me n'adono que aquesta última no està acabada. ;-D
Podríeu ajudar-me a fer-ho i, utilitzant la relaxació tàntrica o la recerca de l'equilibri o cap de les dues coses, dir-me de quin color hauríem de pintar l'estrella blanca del mig del dibuix per completar correctament la mandala i per què?


Teniu tota una setmana per pensar-ho que, malgrat aquesta aparició fora de programa, el XAREL-10 continua de vacances fins el 12 de setembre. :-))

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.


18 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Jo crec que ha de ser:

Verd clar!

Just com l'estrella que hi ha pintada que l'envolta, ja que de fet és el mateix espai tàntric... o el mateix equilibri de l'esperit reposat.. mmmm

a veure...

Vull dir que és el mateix espai en el dibuix. Que l'estrella central original de la mandala és tota sencera: el bocí verd que tu has pintat i el que has deixat blanc...

Bé per provar sort no s'hi perd res, com que l'he pintada jo també, recordo que no hi havia cap estrella en forma d'anell buida per dins.

Bona continuació de vacances, Mc!
















Carme Rosanas ha dit...

I m'oblidava de dir que són precioses i sobretot que la primera sembla un trencadís de rajoles del Gaudí!

Genials mandales... Mc

sa lluna ha dit...

La primera fantàstica Mac, m´he quedat bocabadada!
En quant al color, aquesta estrella l´has creada tu deixant l´espai en blanc, però segons el teu dibuix hauria de ser verda com el seu voltant, però jo la pintaria groga, el motor de tota la natura, el sol.

Aferradeta ben forta!!

Assumpta ha dit...

Oooooooooh!! MAC!!! T'hauria d'esbroncar sense compassió!! :-DDD

Em vas dir que això dels colors no se't donava massa bé i que bla, bla... i t'ha quedat ESPECTACULAR!! La CARME n'ha dissenyat una que sembla un rosetó gòtic i tu n'has "pintat" una que, com ella diu, sembla un trencadís gaudinià!! No et faré mai més cas! :-P (bé, quan et demani ajut per alguna cosa i m'ho expliquis amb un magnífic tutorial dels teus sí que et faré cas, però en les altres coses no) :-DDD

En quant a la MANDALA ENIGMA, és una genialitat de les teves... He vist que la CARME i la LLUNETA han donat una resposta, però jo m'ho vull mirar bé i torno :-))))))

Assumpta ha dit...

A veure, a veure... com jo no veia cap relació, he mirat les explicacions de la CARME i la LLUNA i veig que diuen que l'estrelleta blanca hauria de ser verda com el voltant perquè és el mateix... però jo no ho acabo de veure així, jo crec que tu deus haver fet alguna sèrie numèrica de colors o quelcom semblant... De moment no ho trobo hehehe... però m'ho aniré mirant a veure si m'arriba la inspiració :-)))

Assumpta ha dit...

De moment, res encara... vaig a reposar la vista fen un volt per altres blogs i una mica de feina per casa i més tard torno :-)))

Assumpta ha dit...

Bé doncs, jo dic GROC, perquè el fet que l'estrelleta central no fos a l'original, en la meva forma de veure-ho, no vol dir res... Jo també vaig tunejar una mandala afegint-hi unes rodonetes i partint uns espais...

Jo crec que és groc perquè als altres llocs de la mandala, sempre que hi ha aquest to de verd amb una estrelleta al mig, aquesta és groga, per tant, per seguir amb la mateixa lògica, l'estrelleta d'aquí també ha de ser groga ;-))

Alba ha dit...

Ets tot un artista MAC!!! Abans de que expliquessis com ho has fet per pintar els mandales he pensat que potser havies fet un "collage"! hehehe! La primera m'encanta!!!

Respecte a l'estrelleta de l'últim mandala... jo crec que hauria de ser blanca perquè representa la unió de tots els colors! ;))

Anònim ha dit...

jo pintaria l'estrella groga perquè segons el que es veu a la mandala les estrelles envoltades per verd son grogues
i em sembla que ja he fet massa tenint en compte que no em van les mandales...

Assumpta ha dit...

PONS, t'has copiat!!

Drapaire de mots ha dit...

Mac, es MAGNÍFICA!!!! Com diu l'assumpta ara no ens podrem creure tot el que dius eeeeee :))) (bromes a part)
Jo em vull baixar aquest programa que dius, es pot? Amb el Photoshop no m'en surto gaire, però potser amb aquest....

Crec com l'Assumpta i en Pons que per la raó que ells exposen tocaria que la Mandala fos de color groc. Però com que no vull repetir-me, puc dir que veig que també jugues amb la tonalitat dels colors i que bé podria ser VERD FOSC. (però particularment m'agrada més el groc :P)

Drapaire de mots ha dit...

AI! VULL DIR ESTRELLA, no mandala eixxxx

Elfreelang ha dit...

Quins artistes de mandales! jo pintar no pinto gaire... la teva és molt maca!

kika ha dit...

jo la faria groga, perquè les altres estrelles sobre fons verd també són grogues.

McAbeu ha dit...

Moltes gràcies a tots els que em feliciteu per les mandales però, si hem de ser realistes, el mèrit és més del programa informàtic que no meu. ;-D

En quant a l'enigma de la segona mandala, encara que molts de vosaltres heu encertat el color encara ningú ha encertat el perquè d'aquest color. Com a pista us puc dir que aquest perquè (com l'ASSUMPTA sospita en el seu comentari) té molt a veure amb les matemàtiques i que, per tant, no ha estat per casualitat que he posat una estrella de més al centre del dibuix. :-))


PS: DRAPAIRE DE MOTS, és clar que es pot baixar aquest programa. Al post mateix he enllaçat el nom GIMP amb una web de descàrrega en català.

McAbeu ha dit...

Doncs, al final ningú ha trobat la raó matemàtica que solucionava l'enigma de la mandala.
Us l'explico jo: Si compteu els espais en blanc (les tessel·les del mosaic) de la mandala nº 10 que l'Assumpta ens va proposar pintar us en sortiran 307. Aquest és un bonic nombre primer però que dóna poc joc, per això vaig afegir-hi una estrella al centre per aconseguir 308 tessel·les perquè dividides pels 14 colors (o tons de color) que he utilitzat en corresponguin 22 per cadascun. Per tant, a la mandala pintada cada color està fet servir 22 vegades menys un que només està present en 21 tessel·les i aquest és el que correspon a l'estrella del mig. En conseqüència, la solució és, com molts de vosaltres heu endevinat amb altres deduccions, el GROC. :-))

Assumpta ha dit...

Mare meva!! :-DDDD

No puc dir res més que això... Mare meva!! :-P

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Hehehe. Explicat així potser sembla molt complicat. Però, de fet, només calia comptar fins a 22 unes quantes vegades. :-DDD

Publica un comentari a l'entrada