GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dissabte, 4 d’agost del 2012

Convit Literari-Estiuenc de la Zel (ARA MATEIX)


La ZEL del blog ARA MATEIX ens convida a fer un relat basat-nos en una imatge. Com ella mateixa diu, es tracta d'un convit que fa suplència dels Relats Conjunts en vacances.

Doncs aquí teniu la imatge i la meva participació:


INCENDI FORESTAL

A la delegació d'hisenda:
Miri Sr. Pi, segons ens consta, vostè no ha efectuat l'ingrés corresponent a l'IVA trimestral. No, no... que vostè no l'hagi cobrat no és excusa. L'IVA de les factures que emet ens l'ha de pagar encara que vostè no les hagi cobrat, pensi que si no ho féssim així potser el perdríem que amb la crisi ha augmentat molt la morositat. Com? Que així el perd vostè?. Doncs no sé que dir-li. Si el negoci no li rendeix prou per suportar l'augment de l'IVA i per fer front a la pujada de les retencions de l'IRPF... millor que tanqui, no?. Què diu?, que vostè és autònom i no té atur?. Si, certament això és un problema; però, si li ha de servir de consol, ben aviat els treballadors per compte d'altri tampoc en tindran que aquest govern s'ha decidit a retallar les despeses “supèrflues”. No, no... no li permeto que em digui que tots els governants són iguals. Pensi que l'anterior govern va començar a enfonsar l'economia i que l'actual vol acabar d'enfonsar als contribuents, és ben diferent, no li sembla?. Però per què crida ara?. On va, Sr. Pi?. No marxi home!. Que no ho sap que hisenda som tots (menys els grans defraudadors que a aquests els anem fent amnisties fiscals a mida cada vegada que els hi convé)?... Ja ha marxat... Quin caràcter que té aquest home. El següent...

A l'oficina bancària:
Em sap greu, Sr. Pi, però el préstec no li podem concedir que hem de destinar les ajudes del govern a pagar les indemnitzacions als alts directius. I no, tampoc pot retirar els seus estalvis. Sí, ja sé que quan va contractar les participacions preferents no li vam explicar això però jo no puc fer-hi res, ho sento. A la lletra petita no quedava clar però hi constava que el producte venç l'any 2999 i que els interessos no estaven garantits, per això hem deixat d'abonar-los-hi. Sí, és clar, les nostres comissions si que estaven garantides, no pateixi que cada mes se les descomptarem del compte corrent. Bé, no cal que cridi, Sr. Pi. On va ara?. Esperi, no marxi... recordi el nostre lema: Dialoguem?... Ja ha marxat... Quin caràcter que té aquest home. El següent...

A la consulta del metge:
Després d'examinar-lo, Sr. Pi, hauria jurat que això que té a la pell és a causa d'una o diverses cremades però vostè ja m'ha dit que no s'ha apropat al foc ni tampoc ha pres el sol sense protecció. He de confessar que no acabava de treure'n l'entrellat però ara que m'ha explicat com han anat aquest matí les visites a hisenda i al seu banc, i després de que m'hagi dit que per ser atès ha hagut d'esperar-se 3 hores aquí fora; crec que ja tinc el diagnòstic. Certament vostè no s'ha cremat, Sr. Pi, el que li passa és que vostè ESTÀ CREMAT!!. I, si em permet que li ho digui, amb tota la raó!!.


14 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Molt bo...crec que d'això en tenim una pandèmia, de cremats.
Per cert almenys la crema i la visita l'hi ha entrat per la seguretat social.

Anònim ha dit...

tots som el senyor Pi >_<

McAbeu ha dit...

JOAN: Bé, per la crema ha hagut de pagar un euro més i un recàrrec per l'IRPF però si, l'hi ha entrat pel "Seguru". :-P

PONS: Per això he titulat el relat "Incendi Forestal", perquè tots som Pins cremats. :-))

sa lluna ha dit...

Genial Mac!!

Crec que tots ens hi hem vist, estem bastant cremats i sembla que ja no hi ha crema(pomada) per a tots.

Una aferradeta, puc?

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: I tant que pots, però no estrenyis gaire fort que la pomada encara no ha fet tot l'efecte. ;-)

Assumpta ha dit...

MAAAAAAAAAAC!!!! GENIAL!!

T'ho prometo... em pots ben creure!! Havia tingut la mateixa idea!! :-DDDD El que passa és que tu l'has desenvolupat infinitament millor... Jo havia pensat en una mena de micro-relat tipus.

- Ostresss!! Què li ha passat, pobre?!
- És que és autònom
.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Però no em semblava prou clar, no sabia com fer-me venir bé per explicar tothom la MARRANADA de la pujada de l'IVA que s'ha de DECLARAR I PAGAR A HISENDA ENCARA QUE NO L'HAGIS COBRAT!!!
Com explicar tothom la MARRANADA de la pujada de la RETENCIÓ DE L'IRPF que ens deixarà més enfonsats encara!!

Colla de porcs!!

I tu ho has explicat magníficament bé!!!

Signat: Assumpta, blogaire sense feina i sense atur -que no n'ha tingut mai- i casada amb un autònom.

Per ajuts, aquí. Gràcies.

Perdona, MAC, però és que el teu relat, a part de ser magnífic, m'ha donat l'oportunitat de desfogar-me i amb això no arreglo res, però em sento molt millor :-DDD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Ja saps que és un tema que a mi també em toca de ben aprop, així que desfoga't sense problemes (de moment no cobren per fer-ho) ;-P
Ah, i el micro-relat m'ha encantat. Jo l'he entès a la primera. :-))

Assumpta ha dit...

MAC, acabo de tuitejar el teu relat... És que és de matrícula d'honor!

No et sap greu, oi? (Jo primer faig i després pregunto hehe) :-DDD

Elfreelang ha dit...

Un relat excel·lent i molt molt actual ....espero que no acabem tothom com el de la foto...ben cremats!

zel ha dit...

El relat és excel·lent, però excel·lent! Com a mestra el suscric, com a dona d'autònom amb un petit negoci en crisi, també el suscric, com a mare de dos fills amb un futur molt negre, exactament igual, o sigui, que, amb el teu permís, et dono el premi al millor relat conjunt que he llegit en molt de temps!

Un petonàs!

zel ha dit...

Volia dir subscric! Suposo, ja he perdut l'oremus. I ja està penjat!

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: És clar que no em sap greu. :-))

ELFREELANG: Jo també ho espero. Encara que, de moment, sembla que estan fent tot el possible per fer-nos acabar cremats i ben cremats.

ZEL: Estic molt content que t'hagi agradat i que amb el meu relat hagis pogut completar la dotzena. :-))
I no pateixis per això de perdre l'oremus, ens passa a tots. ;-D

Abogadaenbcn ha dit...

Ben cremats estem els autònoms! ja ho pots ben dir. No hi ha dia que no pensi que plego i a la merda!!!

Bon relat.

Petons.

McAbeu ha dit...

ABOGADAENBCN: No saps com t'entenc. La llàstima és que, en el meu cas almenys, no hi ha cap més alternativa que anar aguantant... mentre es pugui, és clar.

Publica un comentari a l'entrada