GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 27 d’agost del 2012

453.- El carret de fotos

453.- La meva dona, la nena i jo vam anar d'excursió a Montserrat i vam aprofitar per acabar un carret de 36 fotografies que encara ens quedava. Una vegada revelades comprovem que han sortit totes, que en 19 fotos s'hi veu la nena i que en 21 s'hi veu la Basílica. Podeu deduir en quantes fotografies, com a mínim, surten la Basílica i la nena?


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Sa lluna " i " Yáiza "

22 comentaris:

sa lluna ha dit...

Jo diria que a quatre!

Bon dilluns, Mac!!

Alba ha dit...

quatre fotos?????

Jo sempre amb sa lluna! ;))

Elfreelang ha dit...

també diria que quatre!

Assumpta ha dit...

Mmmmm i aquest "4" d'on surt, si us plau? :-))

Signat: Una que de "mates" no en té ni idea.

sa lluna ha dit...

Assumpta, jo faig servir la meva bola de cristall i els superpoders...encara que molt de cops no surt bé, jejje!!

Signat: La bruixeta-lluna ;)

Assumpta ha dit...

Ah, d'acord, molt bé, molt bé... (ostres, qualsevol li porta la contrària, si és bruixeta hehehe) :-DDD

sa lluna ha dit...

Saps Assumpta? fa anys que faig un curset de bruixa, però com no vull ser-ho i vull quedar-me en bruixeta, de tant en tant no atino amb les pòcimes i així no en donen el diploma. ;)
Voleu un encanteri??

Assumpta ha dit...

Si en tens algun per fer passar la xafogor, sí, gràcies :-))

Yáiza ha dit...

Doncs jo diré que coincideixen mínim en cinc fotos. El raonament inicial és el mateix, i primer he pensat que havien de ser quatre:
Si la nena surt en 19 fotos i la Basílica en 21, això suma 40 fotos. Com que el carret només és de 36, això és impossible, i per tant han de coincidir com a mínim en quatre, no? O sigui, que si fossin quatre, tindríem 15 fotografies només de la nena, 17 només de la basílica, i 4 on surten totes dues. I això suma les 36 fotografies del carret.

PERÒ (i ara potser m'estic flipant, però si no innovo una mica segur que no tinc cap opció), l'enunciat diu que aprofiten per acabar un carret de 36. És a dir que el carret ja estava començat. I si estava començat, com a mínim, havien fet ja una fotografia amb aquell carret, de manera que el dia que van d'excursió a Montserrat, com a màxim hi ha 35 fotografies per fer.

Així que repetint els càlculs fets inicialment, em sortiria que:

- Almenys 1 foto ja està gastada.
- La nena surt sola en un màxim de 14 fotos.
- La Basílica apareix sola en un màxim de 16 fotogradies.
- La nena i la Basílica surten conjuntament en un mínim de 5 fotografies.

1+14+16+5= 36

Evidentment, hi podria haver moltes altres combinacions (si el carret estava més gastat o si s'han fet fotos al pare i al paisatge) , però 5 és el mínim de fotos que la nena i la Basílica comparteixen.

Apa, bon dia!

Yáiza ha dit...

Ara estic pensant que potser he lateralitzat un enigma que era senzillament matemàtic (i fàcil),... Potser quan diu que aprofiten per acabar un carret de 36 "que encara ens quedava", vol dir que acaben l'últim carret que tenen a casa (el comencen i l'acaben) perquè es passen a la fotografia digital!!!

Bé, no ho sé! El Llibre dirà..! =P

Assumpta ha dit...

Eeeeei, YÁIZA, boníssim el teu raonament!!! Tant si tens raó com si no (en quant a la interpretació que es pugui donar a "acabar" el carret) m'ha encantat l'explicació! :-))

Drapaire de mots ha dit...

Amb l'explicació de la Yaiza, ja sembla clar oi? Ara arribarà en JP i ens en farà un altre? o en Pons. Mirarem el que passa però segur que Sa lluna o la Yaiza tenen raó, o no?

sa lluna ha dit...

Veus Assumpta? na YÁIZA m´ha tret la feina d´explicar-ho...és l`avantatge de tenir bola, jejje ... i com diu Drapaire de mots, arribaran els matemàtics i ens ho xafaran tot!! ;)

Bona tarda, bufadeta fresqueta!!

Ps: És obvi que jo comptava amb el carret sencer.

Marta Contreras ha dit...

Jo també dic 4.

jo rai! ha dit...

Diu "com a mínim"... per tant independentment de quantes fotos tingués utilitzades el carret, jo diria que són 4 com a mínim on hi surten els dos "monuments"

Dafne ha dit...

Jo crec que són 4.
Hi hauria vàries (múltiples) possibilitats, crec que el secret està a la frase "en quantes com a mínim" surten tots dos. Això vol dir que ens hem de posar en els pitjor dels casos i per tant si de les 36 hi ha 21 que surt la basílica vol dir que hi ha 15 que no surt la basílica (la diferència fins a 36). D'aquestes 15, pot ser que la nena surti en totes aquestes 15 però com que diu que surt en 19, hi ha 4 de les altres 21 que obligatòriament ha de sortir també la nena i per tant en 4 coincideixen. M'ho ha dit un company, hahahhaa!!!!

McAbeu ha dit...

Ja sabeu que el LLIBRE té molt clar que, en cas d'enigmes matemàtics, per donar el rètol vermell s'ha d'haver dit la solució correcta i s'ha d'haver explicat d'on surt aquest resultat.
I com que SA LLUNA ha fet la primera part però no la segona (ho sento però el LLIBRE no creu ni amb boles de cristall ni amb super-poders que no siguin els seus ;-D), avui s'ha de repartir el rètol vermell amb YÁIZA que, com després també fa DAFNE, si que ens expliquen com se soluciona l'enigma. Felicitats!! :-)

PS: He de dir que la YÁIZA, després d'explicar correctament perquè la solució és "4", s'enreda i es "lateralitza" ella sola... però no li tindrem en compte. :-))

sa lluna ha dit...

Com sóc novata no sé com van les normes...em sembla més just que el rètol sigui de la Yáiza, ella ha treballat per explicar-ho i jo no.

Molt bona nit!

Yáiza ha dit...

Sa Lluna, ens el partim sense problemes. Sort que en Mac és un sant i em perdona les lateralitzacions... Hehehe. Després vaig pensar que per molt que el carret estigués començat, les fotos prèvies bé podien ser de la nena...! =P

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: L'objectiu principal d'aquest blog es passar-nos ho bé resolent enigmes i endevinalles, sense competicions ni rànquings. El rètol vermell només és un petit reconeixement sense més importància, i és tan petit que no es pot repartir però, en canvi, si que es pot compartir. Així que felicitats per la part que et toca! :-))

YÁIZA: En aquesta casa, les "lateralitzacions" sempre es perdonen... dintre d'uns límits, és clar. :-DD

sa lluna ha dit...

Mac, si el problema és meu, per no haver mirat les normes. No estic competint, estic jugant i sóc una pèssima jugadora per no assabentar-me de com va el joc abans.
Quan tingui clar les lateralitzacions , els enigmes i la resta, jugaré més fort, fins ara només era un innocent joc, passar una estona amb amics ;)

Aferradeta!


McAbeu ha dit...

SA LLUNA: Jo espero que per molt temps més venir a aquest blog sigui passar una estona, i molt bona, amb amics. :-))
Una aferradeta, i molt forta, també per tu. :-)

Publica un comentari a l'entrada