GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 6 de juliol del 2012

Refranyer Jeroglífic 033


QUIN REFRANY ÉS?


Sabem que els refranys són molt antics i que provenen de la nostra tradició oral que es perd en el temps...

Però potser encara venen de més lluny. Una troballa recent ha permès descobrir uns jeroglífics perduts on sembla que els catalans d'antigues civilitzacions ja ens van deixar les seves sentències més o menys enigmàtiques.

Avui us demano que m'ajudeu a desxifrar una d'aquestes imatges i, per si de cas necessiteu ajuda, us enllaço el blog d'en V. Pàmies que és tot un expert en això de les parèmies. ;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

12 comentaris:

Assumpta ha dit...

Ostres, quina imatge més currada!! Hi ha un munt de detalls per fixar-nos... però, de moment no hi trobo encara una relació... pensaré...

Bon dia tothom!! :-)))

Assumpta ha dit...

Ja el tinc!!!

"Tretze a taula, mala sort. A la cap d'any, un de mort"

Oeeeeeeeee oeeeeeeeee oeeeeeeee

Assumpta ha dit...

Ui, això de "a la cap d'any" queda "raru"... suposo que deu ser

"a la DE cap d'any" (i el "de" referit a la TAULA)

o bé

"per cap d'any"

"al cap d'any"

(Diré força opcions, perquè vull el rètol hehehe)

Elfreelang ha dit...

Crec que l'Assumpta ja la té la resposta

jo rai! ha dit...

Jo dira "al cap de l'any", però ho dic, que consti!

sa lluna ha dit...

Molt bon dia a tothom!!
Mem algu em podria dir com va lo d´enganxar el rétol, si us plau!...ja sóc nova per aquí i estic perduda...
Assumpta help me!!

Gràcies Mac, era fàcil ja ho sé, però estic contenta per ser el primer cop ;)

Uns bessets a repartir.

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: Això del "rètol vermell" és simplement un reconeixement al primer que encerta cada enigma que poso al final del post corresponent quan l'edito per donar-lo per solucionat. No s'ha d'enganxar en cap lloc i no té cap més importància que aquesta, des del primer dia que vaig obrir el blog no he volgut fer rànquings de vencedors ni res semblant perquè per mi l'important és que ens ho passem bé solucionant els enigmes i no qui els soluciona primer o qui en soluciona més, cosa que moltes vegades només depèn de tenir la sort d'arribar abans que els altres.
Això no vol dir que no entengui que faci il·lusió aquest mínim reconeixement i jo també estic content de que hagis aconseguit el teu primer "rètol vermell" amb l'endevinalla d'ahir. Així que felicitats i gràcies a tu per passar per aquí. :-))

I pel que fa a aquest enigma, és l'ASSUMPTA qui se l'emporta per haver encertat el refrany amagat: Tretze a taula, mala sort. Al cap d'any, un de mort. Felicitats!! :-))

Assumpta ha dit...

Iupiiiiiii!! La veritat és que la imatge estava molt bé, amb moltes pistes... fins i tot el "dimarts i tretze" hehehe

Si, LLUNETA, el "rètol vermell" és una línia al final del post on en MAC diu que el post ja està solucionat i escriu "FELICITATS A Sa Lluna" o "FELICITATS A XeXu" o "FELICITATS A Jo rai!"... al qui hagi encertat l'enigma o endevinalla... Ja veus, una cosa ben "petita", però que a tots ens fa una il·lusió molt gran! ;-))
I és que, com diu en MAC, es tracta de jugar i passar-ho bé... però, què caram!! el rètol vermell té ja molta solera dins la Catosfera! Així que et felicito jo també pel teu primer rètol!! :-DDD

sa lluna ha dit...

Moltes gràcies Mac, gràcies Assumpta per les vostres explicacions. Em sembla molt bé tot el que heu dit. l´important és compartir moments i si són divertits, molt millor!!!

I sí fa il.lusió haver encertat, molta!! encara que hagi sigut fàcil el que m´ha tocat ;)

Felicitats a tu Assumpta per avui, i a tots els altres encertants...
ahhhh, encara conservo les cames, en Xexu molt bla, bla, bla, però no m´ha trencat res ;)

Bessets a tothom!!

Assumpta ha dit...

Hahahaha quin riure m'has fet amb això d'en XEXU!! Pobreeee!! Pensa que amb aquestes declaracions teves, el poder coercitiu de les seves amenaces "trenca cames" baixarà en picat, més que el crèdit de l'economia espanyola a Europa!! :-DDD

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Hi havia una petita errada en l'original que ha servit de font i el jeroglífic d'en McAbeu m'ha permès esmenar-lo. La versió més estesa del refrany és Tretze a taula, mala sort. Al cap de l'any, un de mort.

Lamento les molèsties! :-)

McAbeu ha dit...

Cap molèstia, VÍCTOR. De fet aquest refrany jo el coneixia en la versió:
Tretze a taula, mala sort. Al cap d'un any, un de mort. que ve a ser el mateix que ara dius tu. Però quan vaig llegir l'anterior em va fer gràcia (i em va anar bé per fer el jeroglífic) que assenyales tant concretament un dia i per això el vaig escollir. ;-)

Publica un comentari a l'entrada