GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 16 de juliol del 2012

441.- Anant a buscar aigua al riu

441.- T'has perdut al mig de l'illa de l'escaquer i no saps tornar a casa, quan ja desesperaves arribes a un poblat indígena on t'acullen i et diuen que t'acompanyaran a la civilització al final de la setmana. Et donen de menjar però l'aigua te l'has d'anar a buscar tu, pel consum diari la cabana que t'han assignat té un diposit de 9 litres que has d'omplir amb l'aigua d'un riu proper. Quants viatges fins al riu et calen per omplir el dipòsit si per fer-ho tens una ampolla de 2 litres?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Yáiza "

16 comentaris:

Yáiza ha dit...

Si el dipòsit és ben buit i no plou gens, d'entrada calen 5 viatges. Amb això, ens quedarà un litre de sobres a l'ampolla, així que el proper cop que volguem omplir el dipòsit, amb quatre viatges en tindrem prou. Crec, vaja.

(però ara veig que és lateral i això em preocupa!)

Yáiza ha dit...

Oh! Hem d'entendre que cada dia es consumeix un dipòsit?? I que a la cabana el nostre amic perdut s'hi estarà una setmana??

En aquest cas, farà 5 viatges els dies imparells (el primer, el tercer, el cinquè i el setè), així que 5*4=20, i 4 viatges els altres tres dies (per allò del litre sobrer), 4*3=12. O sigui que si vol tenir un dipòsit d'aigua cada dia de la setmana, farà un total de 32 viatges.

jo rai! ha dit...

Home, d'entrada no sabem quin dia de la setmana és, ni tampoc cada quan gastarem tot el dipòsit però, vaja, la pregunta és quants viatges cal fer per a omplir el dipòsit amb una ampolla de dos litres i la resposta és, com ha dit la Yaiza, en cinc viatges tindrem el dipòsit ple i encara ens en sobrarà un litre. Si tenim la sort que sigui dijous potser no hi haurem de tornar...

Drapaire de mots ha dit...

Home, es tot molt relatiu, no? no sabem quin dia de la setmana em arribat al poblat, i si la persona perduda beu molt o no. Si es pel consum diari i només per beure a mi els dos litres de l'ampolla em podrien durar gairebé tota la setmana (5 dies). el líquid m'emboteix :|
I per rentar-te si no fa molta calor, tampoc cal prendre una dutxa diària, et pots quedar ben net fent servir una palangana d'aigua, com feien abans les nostres àvies.

O sigui que amb un cop de omplir el dipòsit crec que n'hi hauria de sobres per tant 5 viatges?

Assumpta ha dit...

Això ha de tenir algun truc... Clar, si no sabem quin dia és...
Però no ho acabo de veure...

Alba ha dit...

Uns 10 viatges.... 5 d'anada i 5 de tornada! no?????

Anònim ha dit...

Setmana = 7 dies
9 litres / dia
9x7 = 63. Necesites 63 litres a la setmana
Dividit entre l'ampolla de dos litres dona 63/2 = 31,5
I per no passar set l'últim dia jo faria un viatge extra, encara que en sobri un litre, per tan 32.

Sergi ha dit...

Doncs com que us veig molt matemàtics, jo sortiré per la tangent, que a les hores que són i a misses dites, només es pot triomfar si varies. Si hi ha un riu hi ha d'haver civilització, tu, així que si et donen menjar, vas un únic viatge al riu i el segueixes fins que trobes el que busques. Aigua no te'n faltarà, i si raciones el menjar, amb sort en poc temps estaràs fent unes caipirinhes.

Assumpta ha dit...

A mi el que em crida l'atenció és que no ens diguin quin dia som... i, clar...

No se'm voldran menjar els indígenes i, a més, volen que jo vagi al riu a buscar l'aigua per l'olla? :-))

Drapaire de mots ha dit...

Algú s'he aturat a pensar que es un escaquer? Un escaquer es una taula per jugar a escacs, preferentment. Per tant no haurà de fer cap viatge al riu, per que allí no hi han rius... jeje... es això Mac?

0 viatges. 0 0 0 0 0 0

sa lluna ha dit...

Si tens un riu tan a prop, per què has de fer viatges?

Tens set...al riu.
Que et vols refrescar...al riu.
.....................
Ès que us agrada treballar, ehhh ;)

Bon dia, Mac!!

Assumpta ha dit...

A veure... si tens un dipòsit de 9 litres, doncs agafes el dipòsit sencer i en un sol viatge l'omples al riu. Anar i tornar... :-))

L'ampolla de 2 litres que t'han donat és plena... beus aigua i ja, ben refrescat, vas al riu a omplir el dipòsit hehehe

Jo no podria, però la majoria segur que pot portar 9 quilos :-DDD

Jordi ha dit...

Jo estic amb l'Assumpta: me'n porto el dipòsit sencer.

Assumpta ha dit...

Genial, JORDI!! Si tu creus que podem endur-nos el dipòsit sencer, començo a pensar que aquesta resposta té possibilitats ;-)))

McAbeu ha dit...

Hi ha enigmes que s'han de pensar molt i que fins i tot necessiten llapis i paper (o una calculadora) per solucionar-los.
N'hi ha d'altres que no s'han de pensar gens, que després de sentir l'enunciat s'han de contestar amb el que primer ens passa pel cap.

Aquest és dels segons (malgrat que l'heu tractat com dels primers, cosa que ell i jo us agraïm :-D) perquè la solució del LLIBRE diu: Encara que la primera idea seria dividir 9 entre 2 i resultarien 4'5 viatges, ens hem d'adonar que amb mig viatge no arribem a la cabana i que per tant en són necessaris 5. I ja està :-)).
Així que felicitats a la YÁIZA i moltes gràcies a tots per haver-vos-hi trencat tant les banyes en aquest modest enigma. :-))

Alba ha dit...

eppppp, que de viatges en necessita 10!!! 5 d'anada i 5 de tornada! ;))))
Felicitaaats Yáiza!!!!

Publica un comentari a l'entrada