GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 23 de maig del 2012

426.- L'examen de francès

426.- Un inspector escolar rep les següents conclusions d'unes estadístiques de resultats d'exàmens: A) Algunes nenes són quasi tan competents en llengua francesa com els nens, B) L'examen de francès el van fer més nenes que nens, C) Més de la meitat dels nens van aprovar l'examen i D) Menys de la meitat dels alumnes totals van suspendre. Podeu dir quines d'aquestes conclusions, agafades de manera conjunta, proven de forma concloent que una o més nenes van aprovar l'examen de llengua francesa?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jordi "

5 comentaris:

Jordi ha dit...

Si l'examen el van fer més nenes que nens i menys de la meitat dels alumnes van suspendre vol dir que hi ha nenes que van aprovar doncs fins i tot si haguessin aprovat tots els nens però cap nena, sent menys de la meitat D seria falsa. Es a dir, amb B i D en tenim prou.

Així ràpid un dia que arribo "d'hora ben d'hora" i perquè no m'avancin :D

Yáiza ha dit...

Hehehee, quan he arribat no hi havia ningú i ara ja hi ha en Jordi! Jo havia arribat a la mateixa conclusió.

Per provar-ho, sabent que hi ha més nenes que nens, podem agafar el màxim de nens, per exemple, un 49% de nens i un 51% de nenes. (conclusió B).

Com que segons D, menys de la meitat d'alumnes van suspendre, si haguessin suspès totes les nenes, això no es compliria. Així que almenys un 2% dels aprovats són nenes, per tal que hi hagi més del 50% d'aprovats).

Et voilà, exactament el mateix que ha dit el Jordi!

Per cert, se sap de sobres que les noies són millors pels idiomes!! (no sé com m'ho faig, però en aquest blog sempre m'acabo posant feminista... hehehe).

Assumpta ha dit...

Jo el de llengua francesa encara l'aprovaria, però el que és de lògica, darrerament estic ben espesseta! :-P

Anònim ha dit...

B) i D)

Encara s'estudia francés? quina utilitat té pel mon d'avui en dia? s'hauria d'estudiar xinés!

McAbeu ha dit...

Doncs si, B i D són la resposta correcta a l'enigma com molt bé diu en JORDI primer i YÁIZA i PONS després. Felicitats a tots ells i gràcies també a l'ASSUMPTA per dir-hi la seva. :-))

Publica un comentari a l'entrada