GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 20 de juny del 2011

339.- El germà de Miquel

339.- El germà de Miquel ha marxat de viatge, però la persona que ha marxat de viatge no té cap germà. Explica-ho.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Allau "

9 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Es diu de cognom "de Miquel" i és frare, per això li diuen germà... segur que no és, oi? és el primer que m'ha vingut al cap.

Sergi ha dit...

Doncs alguna cosa com la Carme pensava jo, però ella ha donat forma a la meva idea, que no s'acabava de tancar. Una hora de bici estàtica, això salva les teves cames Carme.

Josep Lluís Rodríguez ha dit...

En Miquel és mort, oi?

Allau ha dit...

Que, com diu la Carme, Miquel sigui un cognom i pertanyi a una dona. Llavors qui ha marxat de viatge no té germà sinó germana.

Assumpta ha dit...

Injustícies de la vida!! Macabeeeeeeeeu!!... Porto tot el dia actualitzant el teu blog de tant en tant i quan, finalment, he arribat al convenciment que avui no hi havia enigma perquè era festiu, vas i el poses... i mitja catosfera (entre ells la meva "mitja" particular) van i em passen al davant!! :-P

En tot cas, tant si és el que diu la CARME com el que diu en JOSEP LLUÍS, jo no ho trobo difícil... :-DD són les dues opcions que primer m'haguessin vingut al cap. El que diu ALLAU ja ho trobo més complicat.

A veure què dirà el llibre! :-)

Carme Rosanas ha dit...

En Miquel és mort... em sembla una molt bona pensada (no pas pel Miquel pobre, sinó per l'endevinalla!)

Assumpta ha dit...

Hahahaha CARME!!... "no pas pel Miquel" :-DD

McAbeu ha dit...

M'agraden els enigmes laterals perquè sempre fan aparèixer interpretacions de la solució que al LLIBRE ni li han passat pel cap. :-)
Està molt ben trobat això del frare "germà De Miquel" que diu la CARME i accepta en XEXU, i també està ben pensat el que diu en JOSEP LLUÍS que "mata" directament al nostre protagonista, però aquesta vegada ASSUMPTA el LLIBRE dóna la raó a ALLAU amb aquesta resposta: 339.- Miquel és un cognom i pertany a una dona, llavors qui ha marxat de viatge no té germà sinó germana..
Felicitats!! :-))

PS: Per si voleu alguna dada estadística que demostri que "Miquel" pot ser un cognom, dir-vos que segons l'Idescat l'any 2010 hi havia a Catalunya 2.441 persones que es deien Miquel de primer cognom. I també hi ha dones que es diuen Miquel de nom concretament 22, mentre que de Miquels homes n'hi havia 15566.

Assumpta ha dit...

Sí, un professor meu de la Facultat, de Dret Romà concretament, es deia Miquel de cognom :-)

Publica un comentari a l'entrada