GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 17 d’octubre del 2008

018.- L'Ou Dur

 018.- Volem fer coure un ou durant 10 minuts exactes però a la cuina només disposem de un rellotge de sorra de 4 minuts i un altre de 7 minuts. Com ens ho fem?


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Xavi Pérez i els companys de EL MÓN A RAC1 “

5 comentaris:

NeiL ha dit...

A veure si això serveix:
Deixem passar els cuatre minuts del de sorra dos cops (8 min) i en el tercer cop quan estigui a la meitat fará els 10 min.

macabeu ha dit...

No és correcte, necessitem 10 minuts exactes i no tindriem aquesta exactitut si hem de calcular a ull quan el rellotge arriba a la meitat.
Has de fer servir els dos rellotges.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Tombem alhora els dos rellotges. Quan han passat els 4 minuts, tornem a tombar els dos rellotges. Passaran només tres minuts (que quedaven del de 7) i tornem a tombar el rellotge de 4 minuts, que li quedaran els tres minuts que ens manquen.

macabeu ha dit...

La idea d'en Víctor és bona i de fet podriem donar per correcta la solució si no fos que s'ha equivocat en una cosa. Si ho fem com ell diu no sortirien els 10' necesssaris.
És només un detall el que fa que la resposta sigui incorrecta, a veure si el trobeu !!

Xavi Pérez ha dit...

La solució que proposem és girar els dos rellotges a l'hora. Quan s'acabi el de 4 minuts, començar a bullir l'ou, perquè en quedaran 3 al de 7. Quan s'acabin aquests tres, tornem a girar el de 7 i ja tenim els 10 minuts exactes.

Publica un comentari a l'entrada