GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 18 de setembre del 2024

Test d'intel·ligència - 018 [M06]




7 comentaris:

Pons ha dit...

Mercedes patrocina aquest enigma?

1+4+9 = 15
2+6+8 = 16
3+5+7 = 15
6+?+19 = 16; ? = -9

La veritat, no m'agrada aquesta solució, així que penso que serà una altra cosa. Com ara que 1, 4 i 9 han de donar 6, i 2, 6 i 8 han de donar 19, però m'estranya molt que 3 parells donin un senar d'alguna manera.

McAbeu ha dit...

PONS: No ho volia dir perquè encara no he parlat amb ells, però estic gairebé segur que Mercedes regalarà un cotxe a tots els que solucionin l'enigma. Insisteixo que això no és del tot segur, però gairebé. ;-D

El que sí que és segur és que, de moment, tu no te l'emportes. De la teva resposta, a part de revisar-ne els càlculs (1+4+9 sumen 14 i no 15), també caldria revisar la idea en general perquè la solució del LLIBRE va per una altra banda.

De totes maneres, gràcies per provar-ho!!

sa lluna ha dit...

M'hi he estat una estona i després de donar-li unes quantes voltes, no ho he pogut treure. L'únic que veig que les sumes de cadascun dels cercles, donen 14, 16, 15 i després em perdo quan resto i sumo; del primer cercle del 9 si en traiem 3, dóna el 6 del darrer cercle; si sumem tots els del segon i afegim 3, dóna 19 i si sumem 3 al 5 del darrer cercle, el número cercat seria el 8.
No sé si ho he aclarit o ho he embullat més.🤭
Ho tornaré a repasar, per si de cas.

Aferradetes, Mac.

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: És evident que el resultat d'aquesta mena de jocs depèn del mètode de resolució que apliquem, segons com fem els càlculs ens sortirà una solució o una altra que, des d'aquest punt de vista, serà ben correcta.

Però, com sempre, la que busquem aquí és la que ens dona EL LLIBRE que, com ja deus suposar per aquest preàmbul ;-D, no és la que ens expliques.

Va, us dono un parell de pistes. 1. Saber que la suma dels valors de cada cercle exterior és 14, 15 i 16 no és rellevant i 2. La solució del LLIBRE és menys embullada que la teva. :-))

Abraçades!!

artur ha dit...

Aquest cop no me'n surto :D El 19 no em quadra amb res ! ..... a veure si algú l'encerta !.
Salut ;)

McAbeu ha dit...

ARTUR: Aquest és un d'aquells enigmes que semblen d'allò més complicats, fins que surt el desllorigador i ens adonem que no ho eren tant. ;-)

Així que si el 19 no quadra amb res... caldrà fer-lo quadrar amb alguna cosa. I no tinc cap dubte que, més tard o més d'hora, ho aconseguireu.

Salut!!

Pons ha dit...

Potser que sigui el 20? Resulta que la posició on estan les xifres dins dels cercles importa!
1+2+3 = 6
4+8+7 = 19
9+6+5 = 20

Què et va dir el senyor Mercedes? Cap problema suposo, digues que m'agradaria vermell.

Publica un comentari a l'entrada