GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 17 d’abril del 2020

Joc de Ment - 019

LA PREDICCIÓ DESCONCERTANT



- Una baralla de cartes de pòquer
- Un full de paper
- Un bolígraf (o qualsevol altre estri per escriure).



Aquest joc no requereix cap preparació prèvia.



El mag entrega una baralla completa de cartes de pòquer (52 naips) a un espectador i li demana que la barregi tant com vulgui. Quan hagi acabat, el mag recupera les cartes per deixar tot el munt cara avall a sobre la taula i, a continuació, agafa el paper i el bolígraf que té preparats i escriu, sense que ho vegi ningú, el nom d’una carta deixant aquesta predicció, tapada però a l'abast de tothom, en un racó de la taula.

En el següent pas, el mag deixarà les primeres dotze cartes de la baralla cara avall sobre la taula i demanarà a l'espectador que triï les quatre que prefereixi i que els doni la volta. Les altres vuit cartes que no s'han girat es descarten i es retornen a la base de la baralla.

Ara, el mag ha de procedir a deixar al costat de cada carta girada tantes cartes com li falten a cadascuna per arribar a 10. Suposem, per facilitar l'explicació, que les quatre cartes girades són un 3, un 6, un 10 i un Rei (K). Per tant, dipositarà set cartes al costat del 3, quatre cartes al costat del 6, cap carta al costat del 10 i cap carta al costat de la K perquè les figures també valen 10. Aquestes cartes que va deixant sobre la taula, el mag les anirà traient de la part superior del munt sense importar si les deixa cara avall o cara amunt.

Una vegada fet tot això, el mag retorna la resta de baralla a l'espectador i li demana que l'imiti en la tasca de deixar cartes sobre la taula. En aquest cas, l'espectador n'ha de comptar tantes com li marqui la suma dels valors dels naips que ell ha triat (en l'exemple, seria 3 + 6 +10 + 10 = 29).

Per a sorpresa de tothom, l'última carta que l'espectador diposita sobre la taula (en l'exemple, la número 29) coincidirà amb la predicció que el mag ha deixat escrita al principi del joc.






PS: Anem a un altre ritme, però no ens aturem. Aquest és el 2900è post de XAREL-10. Moltes gràcies a tots els que encara continueu passant per aquí. :-)

11 comentaris:

Pons ha dit...

Em falten 2 cartes. Les 12 que treus al principi (de les quals 8 van al final, però això es igual per què van a sota), més les 9 cartes que poses tu, més les 29 que posa l'espectador sumen 50, on m'he perdut?

McAbeu ha dit...

PONS: L'error dels teus càlculs és que, en l'exemple, el mag no posa 9 cartes damunt la taula sinó 11 (set cartes al costat del 3 i quatre cartes al costat del 6). Acabem de trobar les dues cartes que et faltaven. ;-)

Pons ha dit...

Quina decepció, llavors no hi ha dos cartes que màgicament desapareixen, es només que jo no se restar 10-3 ni 10-6. Començo a desconfiar sobre la etiqueta "MAGIA" d'aquests posts, es un truc de màgia sense màgia! Son les matemàtiques de tota la vida!

McAbeu ha dit...

PONS: Has tingut un mal moment i per això no et tindré en compte aquest comentari que, com em diria a mi l'Ahse, no pot estar més equivocat. Però si tothom sap que les matemàtiques són pura màgia... pels de lletres. :-DD

Sergi ha dit...

Definitivament, estic fet perquè em facin els trucs i quedar-me amb un pam de nas, més que per fer-los jo...

McAbeu ha dit...

XEXU: T'agrada la part més màgica de la màgia... cosa que tampoc està gens malament. ;-)

xavier pujol ha dit...

Si sempre m'és impossible fer aquests jocs de mans, ara encara em concentro menys.
Aprofito per desitjar-te molta salut, Mc.

McAbeu ha dit...

XAVIER: T'entenc, aquesta manca de concentració també la pateixo jo. Em pensava poder aprofitar aquestes hores de més que hem de passar a casa per fer moltes coses i m'adono que no en tinc ganes, que em costa més posar-m'hi que habitualment. I parlo de coses més importants que un simple joc de mans...
Molta salut també per a tu!!

Assumpta ha dit...

Hehehehe és xulo i fàcil de fer!! :-DD

Assumpta ha dit...

Us entenc molt al Xavier i a tu...
Jo vaig pensar "Confinament... perfecte, podré fer un munt de coses... A veure si m'animo i reprenc l'hàbit de llegir -que a mi em va a rampells segons l'ànim-"... després, tenia un jersei començat i vaig pensar "mira que bé, en una setmana l'acabo"... i en dec haver fet un centímetre (no és broma, eh?) en gairebé 40 dies.

En canvi, tornar a entrar als blogs em dóna més ànim... Bé, una cosa bona :-)

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: És un truc senzill en tots els sentits de la paraula (simple en el plantejament i fàcil en l'execució) però té el seu què, efectivament. :-))

Cert, és això mateix que dius tu. Tenim el temps però l'ànim no acompanya. A veure si s'acaba ben aviat tot això!

Publica un comentari a l'entrada