GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 13 d’agost del 2018

Patufet: Frases Fetes i Mots Amagats [VIII]


XAREL-10 està en liquidació d'enigmes per final de temporada i, durant els mesos d'agost i setembre, us ofereixo una "Oferta 8 x 2". Els últims 8 enigmes que em queden de la sèrie "Patufet: Frases Fetes i Mots Amagats" repartits durant aquests 2 mesos.

Excepte la setmana de la Diada Nacional de l'onze de setembre, cada dilluns fins a arribar a l'octubre us proposaré que resolgueu un parell de passatemps publicats en aquella revista ja fa gairebé cinquanta anys. Com ja sabeu (i si no només cal veure la imatge que encapçala aquest post), el primer són un parell de vinyetes dibuixades per Pere Olivé i Josep Maria (Mia) Alberdi que representen un parell de frases fetes que heu de descobrir. L'altre és un dibuix de Josep Escobar que amaga dotze paraules començades per una mateixa lletra, en aquest cas les "J-K", que també hauríeu de trobar.

Si us ve de gust jugar-hi, teniu a la vostra disposició els comentaris. De moment, estan tancats i és allí on heu de deixar les vostres respostes abans de diumenge que ve. Després jo faré el recompte atorgant 4 punts per frase feta encertada i 1 punt per cada mot trobat que coincideixin exactament amb les solucions que va publicar el Patufet per aquests passatemps. Cada dilluns faré públiques les vostres propostes, les solucions correctes i la puntuació de cadascun dels participants en el joc publicat la setmana anterior.

Espero els vostres comentaris!!!


LLISTA DE PARTICIPANTS (PUNTUACIÓ):
CARME ROSANAS (14), XEXU (10), ASSUMPTA (4)
-TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS-

7 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Discutir que "si fa fred que si fa calor"
Estar entre l'espasa i la paret.

Paraules:

Jutje
Jutjar
Jugador
Jugar
Joc
Joguina
Jove
Jaç
Jai
Jersei
Jou
Jubilat
Jupa
Junyir
Jueu (pel nas)
Jaqueta
Koala
Karma

Sergi ha dit...

A veure, comencem i aniré fent, que avui em sembla més difícil la cosa.

La segona locució és 'estar entre l'espasa i la paret'.

I sobre les paraules he trobat:
joguines
jugador
jutge
jeure
jou
kàiser??
jaç

Està verda la cosa, però hi seguiré pensant!

NoName ha dit...

Recorda que el Pons acabarà les vacances el proper diumenge. Tens tota una setmana per preparar-te el(s) comentari(s) de comprovació de tornada i obriment de bloc.

Assumpta ha dit...

Sincerament... les frases fetes, aquesta vegada, per més voltes que li dono, no em surt res de res... Anem a veure les paraules :-)

JUTGE
JOGUINA
JUGAR
JUGADOR
JAQUETA
JERSEI

McAbeu ha dit...

SOLUCIONS i RECOMPTE FINAL
Ha arribat l'hora de donar les solucions del joc "Patufet: Frases fetes i Mots amagats [VIII]" i fer públiques les vostres respostes.

Pel que fa a les frases fetes, una l'heu trobat perfectament dos de vosaltres i l'altra (tot i que també és força coneguda i que els dibuixets de les bafarades estan numerats de l'1 al 4) no ha sortit (malgrat l'intent de mèrit de la CARME).

Els mots amagats han anat millor i, com ja comença a ser tradició :-D, els heu descobert tots menys un. He de dir que ja m'ho temia, el que us ha faltat ("jovial") és un adjectiu i això complica força que pugui ser identificat.

Dit això, aquí teniu les solucions correctes i els noms dels qui heu encertat cadascuna d'elles:

FRASES FETES 15-16
(Joc publicat al PATUFET nº 36 del 10/04/1970)

Dir-se'n quatre de fresques
()

Estar entre l'espasa i la paret
(CARME, XEXU)


MOTS AMAGATS amb J-K
(Joc publicat al PATUFET nº 15 del 20/06/1969)

jaç
(CARME, XEXU)

jaio
(CARME)

jersei
(CARME, ASSUMPTA)

joc
(CARME)

joguina
(CARME, XEXU, ASSUMPTA)

jou
(CARME, XEXU)

jove
(CARME)

jovial
()

jugador
(CARME, XEXU, ASSUMPTA)

junyit
(CARME)

jutge
(CARME, XEXU, ASSUMPTA)

kàiser
(XEXU)


Com sabeu, cada frase feta encertada val 4 punts i cada mot trobat en val 1. Per tant, i si no m'he equivocat en el recompte, tenim que el rànquing definitiu d'encertants queda de la següent manera:
CARME ROSANAS (14), XEXU (10), ASSUMPTA (4).

MOLTES FELICITATS i, sobretot, MOLTES GRÀCIES a tots tres per haver participat. :-))

Ja sabeu que a partir d'avui mateix, en el post següent, trobareu el nou joc "Patufet: Frases fetes i Mots amagats [IX]" a la vostra disposició.
Hi espero els vostres comentaris!!

Assumpta ha dit...

Ostres, què bona aquesta d'estar entre l'espasa i la paret!!... Veus? Tampoc era tan difícil... però res, eh, que no em sortia...
I les paraules!! Mare meva, quin ridícul!! Potser sembla que no hi vaig dedicar ni cinc minuts... ERROR!! el matalàs aquest (el JAÇ!!) vaig estar investigant però tot va ser infructuós...

A veure si aquesta setmana tinc més sort :-DD

Sergi ha dit...

Aquest cop la Carme m'ha fet una bona repassada, això no pot quedar així!

Publica un comentari a l'entrada