GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimarts, 15 d’agost del 2017

Endevinalla 914

E914.- Quan em poso "efervescenta" / em fico a dins d'un forat / i amb esquitxos que trec / tot el cos faig tremolar, / i si puc arribar al ventre / et deixo ben arreglat.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

10 comentaris:

Ada ha dit...

l'efferalgan!? (d'un gr.)

jo rai! ha dit...

Massa modern per al llibre em temo...

Sergi ha dit...

Doncs si ningú vol el rètol, jo diré l'aspirina, i més de 10 hores després de l'endevinalla potser l'aconsegueixo i tot!

jo rai! ha dit...

L'aspirina té moooooooltes virtuts (i li agraeixo!) però d'arreglar el ventre diria que no en sap.

Carme Rosanas ha dit...

Doncs la Sal de Fruita que és prou antiga pel LLIBRE i té fama d'arreglar el ventre.

jo rai! ha dit...

Jo diria que encara no és prou antiga la sal de fruita però ja s'hi assembla més.
Passa que de nano, una tieta d'aquelles "de llibre" ens va convidar a uns quants nebots a passar uns dies a ca seva (una versió tètrica de la casa de la por) i el cosí més gran que anava per químic, va posar aquesta cosa "efervescenta" a l'orinal de la tieta i va muntar un bon sarau. El cas és que no ens va convidar més però si molt no m'erro la "efervescenta" ha de ser aquesta cosa que anava bé per a les digestions pesades.

Carme Rosanas ha dit...

La magnèsia, en deien?

jo rai! ha dit...

Del que teníem nosaltres sí, ara del que demana el llibre, ves a saber! ;)

McAbeu ha dit...

De seguida heu encarat bé l'endevinalla i, rebutjant dobles sentits que no venien al cas, us heu centrat a trobar aquest "remei que ens arregla el ventre". Un remei que no és el paracetamol (ADA), ni l'àcid acetilsalicílic (XEXU), ni tampoc el bicarbonat sòdic (CARME) sinó que, segons el LLIBRE, es tracta del carbonat de magnesi conegut com magnèsia com molt bé ens diu, en segona opció, la CARME. Felicitats!! :-))

Per cert, la magnèsia era (i és) utilitzada com a catàrtic, és a dir que té la facultat de netejar els budells facilitant les evacuacions. En aquest cas, el terme "evacuar" s'ha d'entendre en el sentit de la tercera accepció d'aquesta paraula en el diccionari: "3. Expel·lir (matèries acumulades en una part del cos)" però, segons ens explica JO RAI!, es veu que també podria correspondre a l'accepció primera: "1. Un conjunt de persones, abandonar (el lloc que ocupaven)", si més no aquest és l'efecte que els experiments del cosinet químic amb la magnèsia van tenir respecte a les visites dels nebots a casa de la tieta, no?. :-DD

Assumpta ha dit...

I el més important... No confondre la "gimnàsia" amb la magnèsia... :-DD

Publica un comentari a l'entrada