GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 21 d’agost del 2017

916.- Caminar és salut

916.- En Jan i en Pol van cada dia a caminar per fer salut i ho comenten entre ells. Jo, diu en Pol, avui he anat al camp i he caminat 2 km en plena natura. Doncs jo, respon en Jan, m'he quedat a la ciutat i mentre caminava he passat per davant de 10 illes de cases que fan 200 metres cadascuna. Quin dels dos amics s'ha cansat més i per què?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

5 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

La meva opinió és que segur que s'ha cansat més en Jan, el de ciutat. Pels cotxes i semàfors. Per la duresa de terra, pel soroll, per la polució, per tot.

Però crec que potser el Llibre diu el contrari, perquè en Pol diu, "he anat al camp" i això vol dir que ha anat més lluny d'on viu i en Jan diu "m'he quedat" i vol dir que només ha fet aquests 2000 metres i prou.

jo rai! ha dit...

Jo penso com la Carme però potser que en Pol hagi anat al camp en cotxe, per exemple, i aleshores no té comparació possible teòricament el que camina pel camp es cansa menys que el que camina per ciutat depenent, és clar, de la orografia dels dos llocs. Tot plegat, que em temo que el llibre aquest cop ens pot portar la contrària diguem el que diguem...

McAbeu ha dit...

CARME i JO RAI!: L'enigma té l'etiqueta "lateral" i, per tant, està molt bé que intenteu solucionar-lo fent suposicions que van més enllà del que simplement ens diu l'enunciat.
Tot i així, hem de partir sempre d'aquest enunciat i ja que aquest no dóna cap pista sobre l'orografia, que diu en JO RAI!, dels dos camins recorreguts hauriem de concloure que s'ha cansat més qui ha caminat més. Aleshores podríem pensar que té raó la CARME al suposar que qui camina més és en Pol perquè abans de caminar els 2 km en plena natura hi ha arribat també a peu però d'això l'enunciat no ens dóna cap pista tampoc i, per tant, seria una mica trampa que la solució anés per aquí.
Ja veieu que hi haureu de donar alguna volta més per trobar la solució que busca el LLIBRE. Sort! :-)

jo rai! ha dit...

Doncs en Jan haurà caminat més perquè haurà travessat els carrers que hi ha entre les illes de cases. Queda prou lateral?

McAbeu ha dit...

JO RAI!: No ho sé si queda prou lateral o no, però m'hauries d'admetre que el que si queda és prou lògic i que, per tant i al contrari del que suposaves, el LLIBRE no et pot contradir en el cas d'aquesta solució que aportes ara. Efectivament, En Jan s'ha cansat més perquè ha caminat més. Als 2 km que ha caminat davant de les cases se li ha de sumar l'espai que ocupen els carrers que hi ha entre les illes de cases i que també ha hagut de creuar. Felicitats!! :-))

Publica un comentari a l'entrada