GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 25 de maig del 2016

799.- Traient aigua del pou

799.- Necessitem extreure 7 litres exactes d'aigua d'un pou però només disposem d'un recipient on caben un màxim de 9 litres i un altre amb una capacitat de 4 litres. Com ens ho fem?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Això es semblant a jungla de cristal 3 però allà era amb garrafes de 3 i 5, no eren litres sinó galons, perquè ja sabeu que els americans s'inventen unitats...

Omplim el de 4 i l’aboquem al de 9. Això ho fem 3 vegades, però a la tercera vegada només hi podrem posar 1 litre dels 4 que té el de 4 si no volem que vessi, per tan ens quedaran 3 litres al de 4. Llencem l’aigua del de 9, aboquem els 3 litres, i llavors afegim el de 4 litres ple i ja tenim els 7.

Sergi ha dit...

La solució que havia pensat jo era encara més enrevessada que la d'en Pons, així que deu tenir raó el tio!

Sergi ha dit...

Ho tenim fotut perquè si volem que siguin exactes, caldria material amb molta precisió i el material volumètric no ho acostuma a ser. Faria falta una balança de precisió.

xavier pujol ha dit...

No sé com s'hauria de fer. Quin problema quan es té set, que t'ho compliquin així...

McAbeu ha dit...

La solució del LLIBRE és aquesta: Omplim el de 4 litres i el buidem dins del de 9, repetim l'operació dues vegades més i ens quedaran 3 litres al de 4. Buidem la garrafa de 9, hi aboquem els 3 litres i amb 4 litres més ja tindrem els 7..

PONS: La teva resposta coincideix al 100% amb la del LLIBRE i aquest fet gairebé sempre garanteix l'obtenció del rètol vermell. Aquesta vegada no en serà l'excepció. Felicitats!! :-))
Per cert, em sona aquest enigma que dius de "La jungla de Cristal 3".... i al LLIBRE també, com podràs comprovar AQUÍ. ;-)

XEXU: Aquests enigmes tenen sempre infinitat de solucions. La que es busca és sempre la que implica menys passos i en aquest cas, sembla que sí que en PONS l'ha trobada. :-)

SERGI: Deixem-ho en que busquem tota l'exactitud possible que ens poden donar els inexactes instruments de mesura dels que disposem... un parell de garrafes d'aquelles de plàstic. ;-D

XAVIER: Tens raó, n'hi ha per deixar-ho córrer i anar al bar més proper a fer una ceveseta. :-DD

Anònim ha dit...

Ja deia jo que un enigma tan clàssic com el de Die Hard 3 no hagués aparegut al Xarel·10, si segur que els guionistes de la peli el van treure del LLIBRE ;)

Publica un comentari a l'entrada