GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 24 de febrer del 2016

775.- "I aleshores no en quedà cap"

775.- "I aleshores no en quedà cap" ("And Then There Were None" en anglès) és una novel·la detectivesca d’Agatha Christie on apareixen Emily Brent, Vera Claythorne i el doctor Armstrong. Aquests personatges moren penjats, ofegats o enverinats amb cianur subministrat mitjançant una xeringa hipodèrmica. Podeu deduir, sense consultar el llibre (que seria fer trampes), de què va morir cadascun d'ells si sabem que en les tres frases següents hi ha dues mentides?: "Armstrong va ser enverinat", "Miss Brent no va morir penjada" i "Armstrong no es va ofegar".

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Consol "

4 comentaris:

Consol ha dit...

Podem dir que Armstrong va morir ofegat, Miss Brent enverinada i Vera Claythorne penjada.
Per esbrinar-ho a partir dels enunciats he pensat que podrien ser, segons l'ordre fals o cert i que hi ha les següents possibilitats:
1.-F F C Si Armstrong no va ser enverinat ni es va ofegar, aleshores es va penjar i es contradiu amb que Brent també es va penjar.
2.-F C F Armstrong no va ser enverinat i es va ofegar, Brent va morir enverinada (per eliminació) i Claythorne penjada (per eliminació)
3.-C F F Si és cert que Armstrong va morir enverinat, aleshores no pot ser fals que "no es va ofegar"

Assumpta ha dit...

Ai, mira, un homenatge a la meva amiga Agatha i jo arribant a misses dites!! :-DD

Elfreelang ha dit...

no se si la Consol ho ha encertat però em trec el barret

McAbeu ha dit...

Aquesta és la solució del LLIBRE: De les tres frases veiem que si la primera és verdadera també ho és la tercera per tant no tindríem les 2 mentides. Si la tercera fos verdadera, la primera és mentida i resultaria que Armstrong va morir penjat i aleshores la segona frase també seria certa, ens tornem a trobar que no hi ha 2 mentides. En conseqüència, l'única verdadera és la segona i les altres mentida. Així tenim que el Dr. Armstrong mor ofegat, Vera Claythorne mor penjada i Miss Emily Brent és enverinada amb una injecció letal de cianur. Podeu llegir la novel·la per comprovar-ho.

Una resposta que coincideix amb la que ens dóna CONSOL que per això s'emporta el rètol vermell d'avui. Felicitats!! :-))

Publica un comentari a l'entrada