GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 16 de novembre del 2015

749.- Segrest aeri

749.- Un home ha segrestat un avió a punta de pistola. Obliga al pilot a aterrar a un aeroport on comunica per ràdio les seves exigències per alliberar els ostatges: "Vull un milió de dòlars, que reomplin els dipòsits de combustible de l'avió, dos paracaigudes i espai aeri lliure per fugir". Les autoritats accedeixen a totes elles i l'avió torna a enlairar-se, vola fins un punt concret on el segrestador es posa un dels paracaigudes, recull els diners i salta de l'avió. La feina de la policia és buscar-lo i atrapar-lo, la vostra contestar aquesta pregunta: Per què va demanar dos paracaigudes si anava sol?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sergi "

24 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot paracaigudista sap que ha de portar un sempre un paracaigudes d'emergència per si de cas passen coses com aquesta. Però l'enunciat diu que es va posar "un" paracaigudes.

Potser pel pes dels diners, però realment si es bitllets de 100$ tampoc pesa tan, uns 10Kg però potser no li han donat en bitllets de 100 sinó en bitllets de 10 dòlars i llavors pesa 100Kg i llavors si que els diners necessitarien un paracaigudes.

Sergi ha dit...

Potser era per despistar, deixar-lo anar en un altre lloc i que la policia es pensi que ha pres una direcció que no és la de veritat.

Assumpta ha dit...

Pels calers, pels calers...

Carme Rosanas ha dit...

Podria ser pels diners, però també podria ser que es volgués empiportar un ostatge fins a l'últim moment, fins que veiés que realment pot escapar. Si finslment se'l va endur o no, ja no puc saber-ho.

Anònim ha dit...

L'enigma acaba precisament aclarint que el segrestador anava sol. El que no especifica és si només anava sol en el moment d'iniciar el segrest (és a dir, que no tenia cap còmplice en el avió) o si, fins i tot en el moment de fugir amb els diners, encara anava sol.
Suposant que la interpretació correcta fos la primera, perquè en el transcurs del segrest se li hagués afegít una altra persona, la resposta és elemental, doctor Watson: només podia ser la Ferrusola, que anava entre els passatgers i va veure una ocasió única d'exhibir la seva experiència paracaigudística i alhora ajudar el segrestador a administrar bé el milió de dòlars.
Joan Colom

Consol ha dit...

Cal saber si s'ha endut el segon paracaigudes o l'ha deixat a l'avió. Si se l'ha endut, potser és perquè salta a prop d'un penya-segat i el necessita per fer un segon salt i així no perdre temps.

Ada ha dit...

L'altre paracaigudes és pel pilot! Perquè si no, com condueix l'avió si ja té les mans ocupades amb la pistola...?
És per salvar al pilot també, pobret, que haurà passat una mala estona.

xavier pujol ha dit...

Anava sol però va demanar 2 paracaigudes per despistar la policia i fer-los creure que eren dos els segrestadors.

McAbeu ha dit...

Com sempre, en aquest tipus d'enigmes hi pot haver tantes solucions correctes com gent intenti rumiar una resposta. Però, com sempre també, el LLIBRE en té una de concreta que és la que busquem. Passo a contestar-vos els comentaris un per un, i així veureu si us hi heu acostat gaire,

PONS: Sí, es va posar un únic paracaigudes i no, l'altre no era pels diners.

XEXU: El paracaigudes sobrer no el va llençar en cap lloc, el va deixar a l'avió.

ASSUMPTA: No, no era pels diners. Un únic paracaigudes ja era suficient per aguantar-lo a ell i als quartos.

CARME: No es va emportar cap ostatge ni en cap moment va tenir la intenció de fer-ho.

JOAN: El segrestador anava sol sempre, de principi a final del segrest

CONSOL: El va deixar a l'avió.

ADA: El pilot, que no té les mans ocupades per cap pistola, continua pilotant l'avió com abans després que el segrestador hagi saltat. No necessita per res un paracaigudes.

XAVIER: La policia sabia amb tota certesa i des del primer moment que el segrestador anava sol.

Sergi ha dit...

Jo crec que va demanar dos paracaigudes per despistar els policies. A hores d'ara, aquest senyor ja deu ser a les Seychelles gaudint dels diners i els policies encara estan discutint per què coi deu haver demanat dos paracaigudes.

McAbeu ha dit...

SERGI: Doncs justament la resposta a aquesta discussió dels policies és el que ens demana el LLIBRE per donar l'enigma per solucionat.

Anònim ha dit...

El paracaigudes sobrer el va deixar per si l'avió tenia algun problema i el pilot havia de saltar, ja que el pilot s'havia portat molt bé amb ell i no es mereixia acabar malament en cas d'incident.

McAbeu ha dit...

PONS: Si el segrestador hagués tingut tants bons sentiments i hagués pensat que l'avió podria tenir algun problema hauria demanat un paracaigudes per cadascun dels passatgers de l'avió, però ni una cosa ni l'altra. Només en va demanar un de sobrer, i quan el va demanar ell ja sabia que no se'l posaria ningú.

A TOTS: Com veieu, he anat refutant les vostres idees en els punts en que són diferents a la resposta del LLLIBRE. Això no vol dir que altres parts del que dieu també estiguin malament, d'alguns de vosaltres almenys. Sort! :-)

Sergi ha dit...

No sé si té gaire sentit però... Pot ser que el segrestador desconfiï de si el paracaigudes està en bon estat? Llavors en demana 2. Un per obrir-lo i comprovar si està correcte i l'altre per fer-lo servir. Pel que sé és complicat plegar bé un paracaigudes, així que potser no és factible tornar-lo a plegar dins d'un avió.

Anònim ha dit...

El segon paracaigudes l'ha fet servir per desplegar-lo i bloquejar l'accés a la cabina del pilot i així evitar que cap passatger intenti fer-se l'heroi?

Sergi ha dit...

La darrera resposta del Sergi em sembla plausible, però sembla que busquem alguna cosa molt astuta, un bon pla del segrestador. Pot ser que volgués alguna cosa del paracaigudes, no per fer-lo servir, sinó per agafar-ne una part i deixar la resta? La motxilla, per exemple. O l'anella!

McAbeu ha dit...

SERGI: No vas gens malament. Demana el segrestador 2 paracaigudes perquè desconfia del seu bon estat?: SI. N'obre algun per comprovar que tot és correcte?.NO.

PONS. NO, el segon paracaigudes no l'ha fet servir per a res.

XEXU: Podríem dir que sí, que el fet de demanar 2 paracaigudes és una estratègia astuta per part del segrestador. Però no ho fa perquè necessiti cap peça del segon paracaigudes.

Assumpta ha dit...

Això que va dir en SERGI també ho vaig pensar jo -després de molt pensar hehe- però si dius que no en va haver d'obrir cap, ara ja m'he tornat a despistar... perquè també pensava que "es posa" un paracaigudes però l'altre se'l penja d'un braç, per exemple... però dius més amunt que l'altre es va quedar dalt de l'avió... ¿¿??

Sergi ha dit...

No sé si quadra amb la resta de la història però una cosa que podria fer el segrestador és amenaçar amb endur-se un ostatge. O amenaçar a la policia dient que llençarà un hostatge amb un dels dos paracaigudes. Aleshores, la policia es veuria obligada a donar-li 2 paracaigudes en bon estat.

També pot ser que no digui res d'això a la policia però, en demanar 2 paracaigudes, la policia ho dedueixi i li doni els dos paracaigudes en bon estat.

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Sí, sí. L'altre paracaigudes es va quedar dalt de l'avió i completament intacte. :-))

SERGI: Ja t'he dit abans que anaves pel bon camí. Tant que, per fi, has arribat a la meta. Felicitats t'emportes el rètol vermell. :-))

Aquí teniu la solució que ens demanava el LLIBRE: El segrestador va demanar dos paracaigudes per fer pensar a la policia que volia fugir amb un ostatge i així evitar-lis la temptació de que li portessin un paracaigudes manipulat, cosa que haurien pogut fer si haguessin sabut que saltaria ell sol.

Anònim ha dit...

Ah molt bé Sergi, per això jo aquesta no la sabia, jo mai segresto avions, sempre delinqueixo a ras de terra.

Assumpta ha dit...

Molt bo, SERGI!!! :-DDD

Sergi ha dit...

M'havia despistat que diguessis que el segrestador en cap moment tenia pensat prendre cap hostatge. Però suposo que la policia no ho sabia.

En tot cas, un enigma ben rebuscat, com a mi m'agraden. :)

McAbeu ha dit...

SERGI: He de reconèixer que la meva resposta a la CARME va ser feta amb "mala fe" i amb la intenció de complicar-vos una mica les coses. El que vaig dir és que "el segrestador no va tenir mai la intenció d'agafar un ostatge" i això és completament cert, la seva intenció no era fer-ho sinó només que la policia es penses que ho faria. :-)

Publica un comentari a l'entrada